Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 3 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

penguennoktanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı grolof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bırakacağınız usta ordudamı,samsundamı.
    Orduda olsada gelmeye razıyım ,yeterki iyi netice alalım,yeri farketmez.Kısmetse yarın akşam teferruatlı görüşürüz.
    Bu arada ben sizin bu senkron cihazını denediğinizi düşünüyordum.
    Usta Ordu'da. Alınca test edip, sonuç bildireceğim.

Senkron cihazını denedim. Bir çok ustadan da iyi sonuç elde ettim. Ama %100 olmadı. %90-95 seviyesinde oldu. Az gaz verdiğimde teklemeleri "hissedebiliyor"dum. Sanırım kabasını hallettim ama ince ayarını yapamadım.
    Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu
    RR Sypder 250 (DD250e-10)
    http://www.penguen.net

grolof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Alıntı penguennoktanet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Usta Ordu'da. Alınca test edip, sonuç bildireceğim.

Senkron cihazını denedim. Bir çok ustadan da iyi sonuç elde ettim. Ama %100 olmadı. %90-95 seviyesinde oldu. Az gaz verdiğimde teklemeleri "hissedebiliyor"dum. Sanırım kabasını hallettim ama ince ayarını yapamadım.
    Bende çok basit bir deneme yapmıştım ama rolantideki ayar ile gaz verdiğindeki ayar birbirini tutmadı.Rolantide eşitlediğimde gaz verince değişiyordu yada yüksek gaza göre eşitlediğimde rolantiye düşünce bozuldu.Normalde sanırım değişmemesi lazım yada benim motorumda bir sıkıntı var.
    İnşallah iyi bir netice alırsın.O ustada da sanırım senkron cihazı yok,bildiğimiz deneme yada çalışmasına göre ayarlıyacak.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı grolof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende çok basit bir deneme yapmıştım ama rolantideki ayar ile gaz verdiğindeki ayar birbirini tutmadı.Rolantide eşitlediğimde gaz verince değişiyordu yada yüksek gaza göre eşitlediğimde rolantiye düşünce bozuldu.Normalde sanırım değişmemesi lazım yada benim motorumda bir sıkıntı var.
    İnşallah iyi bir netice alırsın.O ustada da sanırım senkron cihazı yok,bildiğimiz deneme yada çalışmasına göre ayarlıyacak.
    Ustada senkron cihazı var

grolof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Ustada senkron cihazı var
    Bu habere sevindim
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

e.erbaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ergun ERBAŞ
    Teknisyen
     Kawasaki vulcan 800
     Tekirdağ Çerkezköy
    Beğenmiş
    92
    Beğenilmiş
    80
    Jonny Pag'in bana da yapmamı önerdiği işlemler birebir bu idi .
    Demek doğru yoldayım abi
    Zamanı yenemezsin

Uğur Güler
    ULAŞIM
     Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
     İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    9,015
    Beğenilmiş
    2,222
    Eski modellerde bloktan yeni modellerde ise egsozun üzerinden çıkan geri dönüşüm sistemi bana göre patlamaya daha çok neden oluyo. Senkron ayarındaki aksaklıkların çelişkinin sebebide bu. Bu sistem soldaki tek manifolttan giriş yapıyo. Malumdurki senkron ayarı yaptırmama rağmen sol taraf çok patlıyo. Çünkü her nekadar çift boğaza ayar yapsanızda sistemi normale döndürdüğünüzde geri dönşümden gelen sözde fazla yakıtın geri yakılması mantığı burdan itibaren mantık dışı kalıyo. Bunu çözecek bişey lazım. Bana göre geri dönüşüm sistemi manifolda bağlıyken bu senkron ayarı yapılsa durum daha iyi sonuçlanmış olur

Bi ekleme daha. Manifolda soldan tek giriş yapan sistemi t bağlantı ile sağdanda versek yani geri dönüşüm çift boğazdan girse sistem daha mantıklı çalışmazmı. Ki çıkan gazı kısmen silindire vermekte bi okadarda muamma zaten. Yada bu sistemi tamamen iptal etsek zararı olurmu.
    Konu Bypale tarafından (20.March.2016 Saat 22:51 ) değiştirilmiştir.

Ergun ERBAŞ
    Teknisyen
     Kawasaki vulcan 800
     Tekirdağ Çerkezköy
    Beğenmiş
    92
    Beğenilmiş
    80
    Celil Bey bu konuda benim kafam baya karışık. Zira bir çok usta "senkron ayarı" için karbüratördeki farklı vida ayarlarına dokunuyordu ve bir türlü çok etkin bir ayar elde edemedim.

Bunun üzerine Jonny Pag'e "bir motorunuza sahibim, fakat karbüratör ayarlarını servis bir türlü tutturamıyor, sürekli sabit gazda "tekleme" tarzı ateşleme hatası yaşıyorum" diye posta gönderdim. Kendileri "kendi başınıza yapmanız zor" demelerine rağmen ısrarlarım sonucu ayarı nasıl yapabileceğimi e-posta ile resimler ile gönderdiler.

Sonucunda Jonny Pag'in bana bildirdiği üzere
    1) karbüratörün altında bulunan ve dik duran iki vida "hava avans ayarı" (Air Intake Tolerance)dır. Bu vidalar için önerilen ayar tam sıkıştırıldıktan sonra 3.5 tur, 4 tur arasında açılması. Elektronik ateşleme çipi gerisini halledecektir diyorlar (manifolttan CDI beynine giden kablo aracılığı ile.
    2) Karbüratörün altında bulunan yatay vidalar zaten tahliye vidaları. su vs biriktiğinde buradan boşaltılıyor.
    3) İki boğaz arasındaki vida ise "iki karbüratör arasındaki eşgüdümü ayarlayan vida (senkron?)". Ayarı ise senkronizasyon ölçümler ile yapılıyor dediler.

Ha bu dediklerini yaptım, %100 memlun muyum, değilim. En son Ordu'da bir ustaya yaptırdım ve o tüm problemleri bir şekilde çözdü (başında bekleme şansım yoktu malesef. Nasıl yaptı, hangisiyle yaptı bilmiyorum)
    Bizim makinalarda var mı abi bu çipten.Var da ben mi göremedim.Bu sizin usta demek ki işin ehli biri bi kaç tüyo kapabilirseniz iyi olur.Saygılar
    Zamanı yenemezsin

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı e.erbaş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim makinalarda var mı abi bu çipten.Var da ben mi göremedim.Bu sizin usta demek ki işin ehli biri bi kaç tüyo kapabilirseniz iyi olur.Saygılar
    Chipin kendisini görmedim. Ama bizim makinada distribitör olmadığına göre var

Ergun ERBAŞ
    Teknisyen
     Kawasaki vulcan 800
     Tekirdağ Çerkezköy
    Beğenmiş
    92
    Beğenilmiş
    80
    Chipin kendisini görmedim. Ama bizim makinada distribitör olmadığına göre var
    Sanırım CDI dan bahsetti
    Zamanı yenemezsin

Nıka Kelevic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Akın Civelek
    Satış Temsilcisi
     Transalp 650 XL
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    4
    Beğenilmiş
    13
    e.erbaş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben karbüratörü komple temizledim ve iki kelebeğin alt kısmına iğne tatlı sıkı gezınecek şekılde ayarladım bu referans ayarım oldu.Daha sonra karbüratör bağlantısını yaptım.Alt kısımda olan hava ayar vidalarını tam tur sıkıp ikisinide 3.5 tur açıp motoru rolanti üstü devirde (2500-3000 rpm) ısıttım.Kendi yaptığım aletim ile senron işlemini orta vidadan yaptım.Bitti mi bitmedi Daha sonra hava ayar vidaları ile aynı şekilde ince ayar tamamdır. .Demem o ki kesinlikle kulaktan dinleme ile doğru ayarı tutturamazsınız.Çok hassas.Ben jiklenin yerini unuttum ve motor saat gibi oldu.Titreşim de ona keza sıfır Zaten su seviyeleri eşitlenince çıkan sesten ve ritimden doğru yolda olduğunuzu anlıyorsunuz..Unutmadan bu ayar en güzel subap ayarı yapılmış,buji ve hava filtresi temiz makinada olur.Onu da yaptım
    Gaza gelip parçalayacağım karbüratörü sonra elimde parçalar usta arayacağım birleştirsin diye

Sayfa 3 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)