grolof Nickli Üyeden Alıntı
Sibop ayarını yeni yaptırdım hatta karbüratör ayarıda yaptırdım ama cumartesi günü sağ buji yine çalışmamaya başladı,yolda hemen yedeği ile değiştirdim.Sağ bujinin is bağlamasını bir türlü önliyemedim.Hava ayarını çok açıncada çalışmada zorlanıyor.
Neyse karbüratörü söküp hava ayarlarını 3,5 tur açtım ve iki tane sıvı sabun kabının kapağını matkapla delip hem içten hem dıştan silikonla doldurdum tabi kaplara önceden renkli cam sil koydum iki hortumun ucunu hemen kapağın olduğu kadar soktum kısa bir hortumuda kaplardan birbirine akış için sanırım senin koyduğun resimdi onun aynısını yaptım ama bir şeyi yanlış hesaplamışım.Ben ordan hava basıncı olacağını düşünüyordum ama hava emince kaplar plastik olduğu için birbirine yapıştı ve manifolta doğru köpük gelmeye başlayınca hemen kontağı kapatmak zorunda kaldım.
Kafama göre cam şişe bulamayınca sanayiye gidip 0.765 mbarlık vakum ölçer manometre aldım
Depoyu sökmeden denemek için taktığımda birinde 300m.bar diğerinde 400m.bar ölçtüm.
Yarın depoyu söküp önce orta vidadan sonrada hava ayarlarından yapmaya çalışacağım.
Gösterge çok hassas değil ama sanırım idare eder.
Pistonların basıncını ölçme şansım yok.
Samsunda bu ayarı yapabilecek pek usta yok.Sese göre ayar yapıyorlar.
Ustam çok iyi bir insan benim şanzımanı komple 600 liraya yapmıştı motoruda komple yaptırdım oda 650 liraya maldoldu ama buji isleniyor dediğimde kafanı takma bir şey olmaz diyor.Senkron ayarını bilmiyor.Genelde tek silindir motorlarla uğraşıyor.
Yarınki deneme sonucu bakalım patlatmayı kesebilecekmiyim ama benim motorum çok titriyordu su ile yaptığım yarım yamalak ayarla şu anda titremeyi azalttı gaz yemeside iyi ama biraz daha uğraşmalıyım.
Bu arada senin anlatımından çok yararlandım,ayrıca ilgine çok çok teşekkür ederim.