Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 39 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

İlker KENAR
    EmekLi Devlet Mağduru
     DD-250-e-10 Spyder
     ESKİŞEHİR
    Beğenmiş
    6,782
    Beğenilmiş
    3,487
    Alıntı Erman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim de "işten anlayan" bir ustaya gitmem lazım, eskiden sorun yoktu ( 2005 model 250cc klasik ) temizlettirdim yaza gireceğiz bi bakılsın diye, giderken sorun yok lakin durduğunda benzin akıtıyor öyle böyle değil, sanırım orda şamandra mı ne varmış onun ayarlanması lazımmış vs.

Uzun lafın kısası herkes "işten anlayan" usta diyor, kimsede şu usta demiyor. biri söylesin artık da gidelim
    Benim de çok akıtıyordu durunca . Benzin musluğunun değişmesi gerekebilir. Motoru yana yatırıp söktüm ,teflon bantla güzelce sardım,bir süre sonra teflon kaynıyor zaten. Şimdi kaçırmıyor lakin en kısa zamanda değiştireceğim.

İşten anlayan usta İstanbulda isen Beşiktaş'taki Ali Usta...Demirtaş Motorsiklet

Erman Şencan
    Bilgi İşlem-Sistem ve Ağ Uzmanı
     RR DD250e-9b Classic
     İstanbul - Bakırköy (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    816
    Beğenilmiş
    292
    Alıntı centaur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim de çok akıtıyordu durunca . Benzin musluğunun değişmesi gerekebilir. Motoru yana yatırıp söktüm ,teflon bantla güzelce sardım,bir süre sonra teflon kaynıyor zaten. Şimdi kaçırmıyor lakin en kısa zamanda değiştireceğim.

İşten anlayan usta İstanbulda isen Beşiktaş'taki Ali Usta...Demirtaş Motorsiklet
    Yok benimki benzin musluğundan değil keşke ordan olsa. Direk karbüratörün altında ortadaki vidadan kaynaklanıyor, vurdum falan şamandrası belki düzelir diye karbüratöre ama banamısın demedi.

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Başıma geldi belki yardımı dokunur gerçi bahsedeceğim karbüratör bu şekilde değildi ama yararı dokunursa diye yazıyorum. Gaz verdikçe karbüratör un içindeki iğne çekiliyor. Bazen yerine oturmuyor veya yerinden çıkıyor o durumlarda benzin akışı devam ediyor. Veya karbüratörün altında bir haznesi var ve içinde samandıra var samandırayı tutan mil bozulur sa Yaman dirayetli kalkmıyor ve benzin hazneden taşımaya başlıyor tahliye ediliyor.belki böyle ufak tefek bir durum ise kolay çözülür kolay gelsin

grolof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Alıntı e.erbaş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gürol abi bu ayarın yapılması için silindir vakumları eşit yada yakın seviyede olmalı. Herşeyden önce subap ayarı iki silindirinde eşit olarak yapılması gerek yoksa tutmaz ayar.Yaptığın cihaza gelirsek kesinlikle hava kaçağı olmasın ve manifoltlara bağlantı boruları eşit uzunlukta olsun.Nasıl bi cihaz yaptın ?
    Sibop ayarını yeni yaptırdım hatta karbüratör ayarıda yaptırdım ama cumartesi günü sağ buji yine çalışmamaya başladı,yolda hemen yedeği ile değiştirdim.Sağ bujinin is bağlamasını bir türlü önliyemedim.Hava ayarını çok açıncada çalışmada zorlanıyor.
    Neyse karbüratörü söküp hava ayarlarını 3,5 tur açtım ve iki tane sıvı sabun kabının kapağını matkapla delip hem içten hem dıştan silikonla doldurdum tabi kaplara önceden renkli cam sil koydum iki hortumun ucunu hemen kapağın olduğu kadar soktum kısa bir hortumuda kaplardan birbirine akış için sanırım senin koyduğun resimdi onun aynısını yaptım ama bir şeyi yanlış hesaplamışım.Ben ordan hava basıncı olacağını düşünüyordum ama hava emince kaplar plastik olduğu için birbirine yapıştı ve manifolta doğru köpük gelmeye başlayınca hemen kontağı kapatmak zorunda kaldım.
    Kafama göre cam şişe bulamayınca sanayiye gidip 0.765 mbarlık vakum ölçer manometre aldım
    Depoyu sökmeden denemek için taktığımda birinde 300m.bar diğerinde 400m.bar ölçtüm.
    Yarın depoyu söküp önce orta vidadan sonrada hava ayarlarından yapmaya çalışacağım.
    Gösterge çok hassas değil ama sanırım idare eder.
    Pistonların basıncını ölçme şansım yok.
    Samsunda bu ayarı yapabilecek pek usta yok.Sese göre ayar yapıyorlar.

Ustam çok iyi bir insan benim şanzımanı komple 600 liraya yapmıştı motoruda komple yaptırdım oda 650 liraya maldoldu ama buji isleniyor dediğimde kafanı takma bir şey olmaz diyor.Senkron ayarını bilmiyor.Genelde tek silindir motorlarla uğraşıyor.

Yarınki deneme sonucu bakalım patlatmayı kesebilecekmiyim ama benim motorum çok titriyordu su ile yaptığım yarım yamalak ayarla şu anda titremeyi azalttı gaz yemeside iyi ama biraz daha uğraşmalıyım.

Bu arada senin anlatımından çok yararlandım,ayrıca ilgine çok çok teşekkür ederim.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bunu bilmiyorum bunu Ergün bilir bence
    Bende 45 senedir en azından araba motoru ile bilgilenmeye çalışıyorum ama nedense ben hep manifolttan hava bastığını düşünüyordum bu sıvılı aparatı yapınca hava emdiğini anladım.Daha sonra denemelerimden üstte ortadaki ayar vidası ile emiş gücünün ayarlandığını anladım.
    Senin her derdimizle ilgilenmen yeter.Teşekkür ederim.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Alıntı centaur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstad kendin de yapabilirsin lakin onun bir cihazı var. Cumartesi günü benim motoru komple bakıma soktum, gözümün önünde yaptı benim usta. Geçen forumda konusu geçtiği için özellikle sordum sürücüler kendileri yapsa olur mu diye(Ki usta benim ortaokul arkadaşım) abi yapılır lakin tamamen düzgün olmaz dedi. Yani tam ve sağlıklı bir ayar olsun istiyorsan üstad, işten anlayan bir ustaya gitmekte fayda var.
    İşten anlıyan bir usta olsa koşarak gideceğim ama bu cıvarda yok hatta 160 km mesafede ordudaki ustada senkron cihazı varmış ama Kerem hoca arkadaşımız yaptırmış memnuın kalmamış,Kalsa idi bende gidip yaptıracaktım.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Alıntı Erman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok benimki benzin musluğundan değil keşke ordan olsa. Direk karbüratörün altında ortadaki vidadan kaynaklanıyor, vurdum falan şamandrası belki düzelir diye karbüratöre ama banamısın demedi.
    Senin arızan her iki karbüratördeki şamandıra ayarından.Motor stop ettirip alt tarafa bakarsan hangi taraftan aktığını görürsüneğer her iki taraftan ise iki şamandırayıda ayarlatman gerek.
    Klojetteki sifon gibi düşün,karbüratör deposu fazla dolunca tahliye kısmından dışarı atar.
    Karbüratörü söküp alt taraftaki 4 vidayı söküp şamandıra ayarının biraz aşağı düşürülmesi gerek.Aslında zor değil ama yinede usta yapsa iyi olur.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Alıntı 2_rock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Başıma geldi belki yardımı dokunur gerçi bahsedeceğim karbüratör bu şekilde değildi ama yararı dokunursa diye yazıyorum. Gaz verdikçe karbüratör un içindeki iğne çekiliyor. Bazen yerine oturmuyor veya yerinden çıkıyor o durumlarda benzin akışı devam ediyor. Veya karbüratörün altında bir haznesi var ve içinde samandıra var samandırayı tutan mil bozulur sa Yaman dirayetli kalkmıyor ve benzin hazneden taşımaya başlıyor tahliye ediliyor.belki böyle ufak tefek bir durum ise kolay çözülür kolay gelsin
    İlgi için sağol ama ben iki karbüratör ile denedim sonra sorunu önceki mesajımda anlattığım gibi çözdüm sayılır.Teşekkür ederim.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Alıntı penguennoktanet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sabırsızlıkla sonucunu bekliyoruz
    Kerem hocam yaptığım aparat pek işe yaramayınca vakum ölçen manometre aldım.Çok kaliteli değil 2 sini 30 liraya aldım ama eğer becerebilirsem daha kaliteli ve hassasını alıp iyi bir reklamla senkron ayarına başlarım.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

penguennoktanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı grolof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşten anlıyan bir usta olsa koşarak gideceğim ama bu cıvarda yok hatta 160 km mesafede ordudaki ustada senkron cihazı varmış ama Kerem hoca arkadaşımız yaptırmış memnuın kalmamış,Kalsa idi bende gidip yaptıracaktım.
    Abi bir düzelte, Toplantıda bahsettiğim üzere siboplarda problem vardı benim değiştirmiştim. Bugünlerde şeytan kulağına kurşun motor iyi gidiyor. Ama henüz benzinim bitmediği için tüketim ne dolayda bilemiyorum.

Depo boşalınca "memlun olup olmadığımı" ayrıca bildireceğim.

Ama kafaya koydum. Dersin hocası ile de konuştum. Motor bölümünde karbüratör'ün işlendiği derse girip, sorularımla hocayı boğacağım

Sonra tüm Samsun ekibinin senkron ayarlarını ben yaparım
    Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu
    RR Sypder 250 (DD250e-10)
    http://www.penguen.net

Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)