Arkadaşlar nihayet ustam aradı ve motorun hazır alabilirsin dedi.
150lira (önceden vermiştim) + 315 lira dedi.
Gidip alıcam bakalım. Yine bilgi veririm. inşallah bidaha böyle şeyler yaşamam. Allah sizede yaşatmasın.
Sevgi, selam...
Rafet HAŞAL
Yazdırılabilir Görünüm
Arkadaşlar nihayet ustam aradı ve motorun hazır alabilirsin dedi.
150lira (önceden vermiştim) + 315 lira dedi.
Gidip alıcam bakalım. Yine bilgi veririm. inşallah bidaha böyle şeyler yaşamam. Allah sizede yaşatmasın.
Sevgi, selam...
Rafet HAŞAL
Sayın enginbcn acaba bu ses motoru kullanırken mi çıkıyor? Yoksa stop ettikten sonra mı çıkıyor?
Eğer stop ettiktem sonraysa gayet normaldir. Eksozt metalinin ısınıp soğumasından mütevellit genleşme büzüşme olayından dolayı çıkardığı bir sestir. telaşlanmaya gerek yoktur.
Çaydanlığın sobanın üzerinde demlenirken çıkardığı sese benzer. Birde ağlamsı var dır.
yaw canım çay çekti şimdi heee.. :)
Arkadaşlar forumu takip edenler hatırlayacak hemen. Serviste debriyaj balatasını değiştirdiklerinden bahsetmiştim. Ustam pek söylemek istemedi ama bu şerefsizler galiba değştirmemişler balatayı. Motoru akşam aldım evin önünde bir iki dur kalk yaptıkytan sonra debriyajın ayırmadığını fark ettim. Artık büsbütün dürüstlüklerine inancım kalmadı. Resmen beni kazıklamak için ellerinden geleni yapmışlar. Şimdi ilk fırsatta tekrar tamircime gidip bidaha debriyaja baktırıcam. Allah onlardan razı olsun. Çünki gerçekten işleri doğru dürüst yapıyolar.
Sevgi selam...
Rafet HAŞAL
O nasıl iş dostum ya, varmı böyle haysiyetsizlik. Şimdi öncelikle olayı aydınlatalım, yetkili serviste debriyaj balatası değişim ücreti verdin ve bunun karşılığında debriyaj balatanı değiştirdiğinimi söylediler sana, eğer öyle deyip değiştirmedilerse, bunu hemen sarıkayalara bildirip yetki belgelerinin iptalı için baskı yaparız, yok öyle 3 kuruşa 5 köfte.
Tayfun Kardeşim, bu söylediğini ve hatta daha kötülerini düşündüm. Ancak servis formu bile tutmadılar. Kredi kartı ile ödetmediler parayı nakit istedi. Sadece ilk gittiğim cumartesi günü kart ile zincir yağı almıştım. Yani senin anlayacağın elimde bir belge yok. Durumu belgeleyemediğim için gidip adamla yüzgöz olmak istemiyorum. Allah muhafaza başıma bela olacak. Allaha havale ediyorum o şerefsizi. 110 lira paramı aldı debriyajı ve yağı değiştirdim diye.
Bu saatten sonra uğraşmakta istemiyorum zaten.
Benim tamircim 4. ve 5. vites dişlilerini değiştirdi. Benim asıl problemim sanırım çözüldü. Bu arada radyatörün delik olduğu anlaşıldı. Oda tamir edlidi. Şimdi o şerefsizden hatıra debriyaj balatam kaldı bi , onuda değiştirince gönül rahatlığı ile binicem motoruma. Sanada ilgin için teşekkür ederim...
Sevgi, selam...
Rafet HAŞAL
Olurmu öyle şey dostum ya, bunu onların yanına bırakırsan senden sonra başkasınada yapacaklar, ara sarı kayaları anlat olayı böyle böyle de, eşek değiller dinlerler heralde seni, eğer dinlemezlerse bizde arayalım buradan. Aslında bu herifler sopadan anlarlar, 5-10 motor gidip şansıman diferansiyel indirecen aşağıya amcamların anlayacaklar dünya kaç bucak, sanki insanlar parayı yoldan topluyorlar.
geçmiş olsun rafet kardeş...
yaa ne uçuk rakamlardan bahsediliyo anlamıyorum...
bu motorlara bu kadar işçilik olurmu yaa.. 15 dakkada sökülen bi motor için 300 ytl işçilik alınırmı...???
bazen diyorum ya getirin motorlarınız buraya yaptıralım...max 150 ytl ye indirip toplattırırım...