doğru dersin Tayfun um. yandık zati radyatör delinmiş motoru bıraktım servise inşallah haftaya alacam..
Yazdırılabilir Görünüm
doğru dersin Tayfun um. yandık zati radyatör delinmiş motoru bıraktım servise inşallah haftaya alacam..
yaww kardeşim bir radyatör delinmesiyle ne yanacan neki bi radytör deliği bas sakızı yapışsın :P :P :P :P allah muhafaza desene motoru çatlatsan ne hale gelcen kaç kuruşluk makina yav sıkılma o kadart büyütmeyin gözünüzde alt tarfı dandik makina biz abartıyoz anca sonrada kasılıyoz işte büleeeeeeAlıntı:
iakyurek Nickli Üyeden Alıntı
Makine para değilde parçaları para anasını satıyım, bakın napalım, toplaşıp 4 motor alalım sıfır, parçalayıp satıp 8 motor parası çıkaralım, sonra o parayla 8 motor alalım onlarıda parçalayıp 16 motor parası çıkartalım, holding kurarız valla böyle :D PEMBEKAYA(R)LAR TİC.SAN.LTD.ŞTİ. :P
aslan abıme katılıyrm trafıkte berbat olur ama uzun yolda keyfıne doyulmaz bu bıraz dodge kamyonlara benzıyo kazalarında önü alınıp gıdıyo sonra bırı alıp goturmesın gıdonla eve donmeye nıyetım yok :lol: :lol: :lol:
fiyatı icin 7,200 diyolar
[b]Alıntı:
tan21 Nickli Üyeden Alıntı
Bak işte bukonuda çok hakverdim kardeşim ,
yaa bende bir daha otabandan gitmeme kararı aldım sırf bu nedenden dolayı.
umarım gelir biraz daha güçlüleri allahtan ümit kesilmez miş :)
Bence bizim motorlar bu makinaya 5 basar şekil olarak. Tek avantajı 350 lik olması oda 250 ile 350 arasında cok fazla fark olacağını sanmam. bundan sonra ya 250 regalimle devam yada shadow , dragstar ,volusia anca paklar . Anca scooterdan geçen yada ilk alan için bi seçenek olabilir.
motor kısmı bıraz acık ve kucuk gorunuyor o yuzden pek bır sey dıyemeyeceğım ama guzel bır estetık yapısı var
V makine koysalardı bence bişeye benzerdi...
2.5 sene bekledikten sonra nihayet bugün kıçım Spyder'a değdi... Kendisi de inanamadı... :-)
Şaka bir yana; spyder gerçekten güzel makineymiş. İşçiliği ve malzemesi gayet iyi... 6.900 TL fiyat bir ara Class'ların 5.500 TL'ye satıldığı düşünülürse makul... Belki sıfır almak mantıklı değil ama ikinci elde makul bir fiyat yakalanır düşüncesindeyim... Regalcilere hayırlı olsun...
fuar fiyatı 6.900 ama bindim baktım hp farkı yok bence değmez.ama yeni regal alacaklar için deişik bi model..bizim 250 likten inip buna binilmez.bizi bundan sonra 800 cc ve üstü paklar ..
Slm bn bütün yorumlarınızı okudum iyi yada kötü o size kalmıs ama bu motorun türkiyeye gelmesı ve iç pazara yayılıp markanın ismini duyurması cok önemli cünkü yedek parca olayı olmaz hem 250 hem 350 icin her türlü teknik servis durumu fazlalasır buda biz regaalcilerin işine gelmezmi sizce8)
Bu ürünün beğeni toplaması ve yaygınlaşması mevcut RR lerin değerini arttırır
tam bır amerıcan klasığı gıbı olmus keske bızım makınalarda bu kadar kuwet olsaydı en guzelı benım gorusume gore 500 luk yetr
sallayın bu motoru
motoshow a gidenlerden spyder fotografları beklıyorum,merak ettıgım bir model.
herkese merhaba arkadaşlar...
Dün bende fuardaydım ve Regal Raptor DD350 E-6 Spyder modelini yakından inceledim...Oldukça gösterişli bir motor ve al benisi var...Ancak nedir ne değildir tam olarak emin değilim...Yorum yapabilmek için motoru kısada olsa kullanmak ve tecrübe edinmek gerekiyo...Fakat görsel anlamda ve işçilik olarak oldukça başarılı buldum...
Motor hakkında bilgi sahibi olan ve yakından incelemiş olan arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim....sizce bu motora biçilen 6.900 TL fiyata değermi...??? Sonuçta Çin malı olan bir motora bu para verilirmi ?? ayrıca regal raptor kullanmadıgım için bilmiyorum regal raptor sorunlu bir markamıdır kronik sorunları varmıdır ?
Benim düşüncem performanstan ziyade görselliğe ve duruşa önem verenler için 2. el 7-8 yaşında yaklaşık 10.000 TL ye shadow yada dragstar almaktansa Regal Raptorun bu modeli alternatif olabilir çünki motorun görünüşü en az bir dragstar 650 kadar göz dolduruyo diyebilirim....geriye kalan tek soru regal raptorun çin malı olması ne derece baş ağrıtır....
işte ben bu noktada inanılmaz kararsız kaldım...yorumlarınızı bekliyorum...
'' sizce bu motora biçilen 6.900 TL fiyata değermi...??? '' bu fiyata değer. ödediğiniz para regalin kalitesine değer. zannedildiği kadar kalitesiz bir motor hiç değil.7000 liraya sıfıra yakın bir japon alabilecek olsaydınız bunu söylemezdim ama 7000 liraya dediğiniz gibi 5 yaş ve üzeri bir japon motoru ancak alabilirsiniz , zaten oda sorun yaratır ama buradaki ayrım biri 2. el biri sıfır. kronik sorunları varmı? oda var. zaten olmasa dragstar kadar fiyatı olurdu. ikinci elde fiyatı diğerlerinden daha çok düşecektir. 1-2 sene binip satmayı düşünüyorsanız buda önemli olacaktır. kronik sorunları (benim karşılaştığım) radyatör fanının ve fan müşürünün bozulması, radyatör delinmesi gibi sorunlar..bence bu fiyata alınan bir makina içğin olabilecek sıkıntılardı giderince tekrerlamadı zaten. görselliği oldukça iyi , ikinci el bir japon alıp sorunsuz binerim demek herzaman pek iyi bir mantık olmayabilir sonuçta ikinci el.bazen kusurlar iyi gizlenebiliyor satıcı tarafından. zaten çinde üretilmeyen bişey kalmadıkı . duyduğum kadarıyla BMW de motorlarını çinde üretmeye başlıyormuş.sanırım ileride mesele şuna dönecek hakkı verilerek üretilen iyi, kaliteli bir çin malımı? ucuz parça ve az maliyetle üretilen sıradan bir çinmalımı?
şahsen firma takas yapsa spyder almayı düşünebilirdim!!!
Bu motoru bende inceledim ve gördüklerimi yazayım hemen.
Bu motor bence 5000 lira eder, aslında onu bile etmez ama söyliyim nedenlerini.
Şekil olarak güzel bir motor ama kullanılan parça ve malzemeleri 250 cc lik bir regalle karşılaştırırsak hiç bir fark yok, sadece şasi olarak boyu biraz uzun, geri kalan malzemeler aynı kalite, diyeceksinizki ama bu 350 cc güçlü, 250 lik regaller 17 beygir, spyder 350 ise 21 beygir yani arada 100 cc = 4 beygir güç farkı var, bunun yanında motor hacmi 250 cc yi geçtiği için vergi 2 katına fırlıyor hemen, 10 km daha hızlı gidebilmek için değmez bence. Diğer bir gözlemim, motor 250 lik motorla aynı buda demek oluyorki piston yataklarını genişletip motoru güçlendirmeye çalışmışlar, 350 lik spyder motoru 250 lik regal şasisi üzerine cuk diye oturur alın size bir alternatif.
250 lik regallerin fuar fiyatı 3900 lira idi, bunu satan firma bundan para kazanıyor demekki !!! 2 motor arasında teknololik olarak bir fark olmadığı için spydır 6900 lira etmez arkadaşlar, satın alacağınız tek şey görünüş olur sadece.
7000 lirayı verecek olan üzerine 2 yada 3 bin koyarsa canavar gibi japon makine alır, hemde en az 2 katı beygire sahip bir makine alır, yola çıktığınızda şanzımanım mı dağıldı, müşürmü çalışmadı, radyatörmü delindi düşünmezsiniz, kaç tane arkadalımız 2. el japon motor aldı ve daha 1 kere siteye sorun yazdıklarını ne gördüm nede duydum.
Son olarak düşüncem, şehir içinde zor bir makine çünki uzun, şehir dışı içinde yolda keyifli gider ama artçıya zulüm olur, yük yükleme bakımından 1 çanta ancak alırsınız yanınıza, en azından böyle bir makine bana gelmez şahsi düşüncem olarak.
Benden bu kadar arkadaşlar.
yahu arkadaşlar, spider'ı dragstar'la, shadow la intruder'la kıyaslamak yanlış, çünkü aynı amaca yönelik motor değiller.
spider, tamamen keyif amaçlı, custom tadını küçük fiyatlarla alabileceğiniz bir motor, bence gayet de başarılı.
25 bin euro'm yok, 7-8 bin liram var ama custom'a binmek istiyorum diyen alsın spider'ı. ama 7-8 bin TL'm var, beni şehir içi-dışı idare edebilecek sağlam bir motora ihtiyacım var diyen de ikinci el japon baksın. ikisinin kıyası elma-armut yani.
regal raptor'a helal olsun, 7 bin TL'ye insanları custom sahibi yapıyorlar.
ben çok beğendim spider'ı...
Ben yakından inceleme fırsatı bulamadım ama konseptine en uygun haline getirmiş olduklarını düşünüyorum ve fiyatına göre hele, beğendim motoru. Carvalho nun yorumuna katılıyorum kıyas yapmaya hiç gerek yok ki 250cc ile 350cc motor arasındaki fark bildiğim kadarıyla çokta göze görünür bi değer değil. Tabiki de 250likten inip 350lik almak komik olur, bu eşşeği değiştirmek gibi bişey olur, eşşekten inip ata binmek olmaz. Tarz ve hacim bakımından yeni başlayacaklar için çok uygun bi motor bence. Ve her zaman derim; chopper havasını piyasada fiyatına göre en çok veren motor Regal Raptor olduğunu düşünüyorum, Gelişmeye devam RR :)
sevgili arkadaşlar ben aranıza yeni katıltım.öncelikle bir 125 zn kullanıcısı olarak herkese merhaba diyorum.sizce 125 cc bir scooter dan sonra bu motoru almak sizzce mantıklımıdır? bu fiyata başka birşey almalmıyım? ben motoru fuarda inceledim ve beğendim ancak bu markanın binicisi sizler çok daha iyi biliyorsunuz.yolda giderkn şuyu mu bozuldu buyumu düştü dedirtirmi yoksa bak keyfine tipi gibi makineside iyidir dermisiniz? bana bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.saygılar..
[quote=ateş hırsızı;80704]sevgili arkadaşlar ben aranıza yeni katıltım.öncelikle bir 125 zn kullanıcısı olarak herkese merhaba diyorum.sizce 125 cc bir scooter dan sonra bu motoru almak sizzce mantıklımıdır?quote]
bence mantıklıdır.. ayrıca bir önceki sayfada benim tayfunun ve carvalho nun yorumlarıda sana yardımcı olabilir..
arkadaşlar konuyla ilgili olarak görüşlerinizi almak istedigim bir durum var...
diyelimki maximum 7.000-8.000 civarında bir bütçeniz var ve mümkün olduğunca gösterişli ve sorunsuz bir cruiser almak istiyorsunuz...
bu durumda 2.el 1997-1998 model 10 yaşlarında Dragstar 650 gibi bir motormu tercih edersiniz yoksa ''0'' km 2009 model bir Regal Raptor Spyder mı ???
Regal Raptor Spyder fuarda yakından inceledim ve görsel anlamda Dragstar 650 ile boy ölçüşebilecek kadar gösterişli duruyodu...Ancak daha önce hiç Regal Raptor kullanmadığım için ne derece sorunlu bir marka bilemiyorum...
Benim görüşüm 10 yaşındaki bir Dragstar en iyi ihtimalle ''0'' km bir Regal kadar sorun çıkarır diye düşünüyorum...bu durumda siz hangisini tercih ederdiniz ???
bu arada 1997-98-99 model Dragstarlar 7.500-8.000 TL civarında...yani Regal Raptor Spyder ''0'' km fiyatından daha pahalı....
bazı arkadaşlar bu iki motoru kıyaslamanın yanlış oldugunu düşünüyolar kısmen bende aynı düşüncedeyim...fakat birini seçicek olsaydınız bu durumda ne yapardınız ???
Benim amacım ilerde bir japona binmek. Sıfır veya az kullanılmış / yıllanmış.
O parayı biriktirene kadar motorsuz kalmamak için, satarken beni az korkutacak birşey almak isterim. 10 yaşında bir japon da beni korkutur, sıfır bir çin de. Bence sen ikinci el bir 250 cc RR al derim.
Ama illa ki o iki seçenekten birini uygulayacaksan :) , acemiysen RR, usta isen YMH
Ama zaten usta olsaydın sormazdın :P şaka şaka :p
dostum öncelikle yorumun için teşekkür ederim...
yanlış anlaşılmasın ben hangi motorun iyi oldugunu tartışmaya açmış değilim...
Bu iki motor arasında Yamaha Dragstar tabiki tartışmasız benimde tercihim olurdu...demek istedigim 10 yıllık bir dragstar yavaş yavaş sorun çıkarmaya başlar diye düşünüyorum çünki motora ne kadar temizde baksan demir yorgunluğu ve motor ömrü diye birşey var...bu konuda şüphesiz benden daha bilgili olan sizlerin yorumlarını almak ve çokda bilgi sahibi olmadığım bu konuda bişeyler öğrenmek isterim...
sen 7.000-8.000 TL bütçeyle dragstarı tercih ederdin ve muhtemelen diğer seçeneği seçen kullanıcıyla tamirhanede kanka olurdun:P....ama sen orda namıdeğer Dragstar kullanıcısı olarak bulunurdun:P...
şaka bi yana söylediklerin çok mantıklı ancak temiz bir dragstarla , 0 km bir spyder arasında nerdeyse iki kat fiyat farkı var...beni düşündürende bu zaten...
Arkadaşlar Bende Inceledim Kalite Açisindan Görüntü Ye 10 Puan Versek Bizim Regallerde 8 Puan Alir Kullanim Rahatligi Dersek 250 Lik 10 Puan Alir Ancak Motor Mekanik Olarak Sanirim Piston çapi Genişletilmiş Sanzuman Ayni Kalmiş Buda Demektirki Zaten Motorun Gücüne Göre Zayif Kalan Sanzuman 350 Likte De Aynisi Kullanildiysa Görünüş öyle Daha çok Sikinti Olacak Gibi Fiat Olarakda 250 Lik Kelepir Tabiki 2006 Model Olmasindan Kaynaklaniyor 2009 Model Olsa 5500 Den Aşagi Verilmez Tavsiyem şu Alamak Isteyen Arkadaşlar 250 Lik Kelepir Fiattan Alsin 2 Ci Elleri Bu Fiata Veriyoruz Hazir Uygun Fiat Alin Gecen Sanzimani Toplamaya Nerdeyse 1000 Tl Harcadim Sifiri Bu Fiat Oldugunu Bilsem Alirdim Eskiyide Yedek Parça Olarak Kullanirdim
arkadaslar fuarda resmını ceken olmadımı ya bu aletın merak ettım valla
hakkaten hiç fotograf yok yahu
ya beyler elinizin altında internet var hala fotoğraf yok diyosunuz....
yaz google'a regal raptor spyder hem fotograf hemde video bile bulursunuz...
o kadarınıda bilmiyosanız pes valla:)
sevgili arkadaşlar gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim..uzun bir araştırma sonrasında spyder ın tarz ,fiyat,kullanım,kalitesi vs açısından bana uygun olduğunu düşündüm ve sparişini verdim.umarım bu motoru beğenen diğer arkadaşlarada nasip olur.umarım pişman olmam umarım beklentilerimin karşılığını alırım ve umarım sizlerle birlikte gezilere katılırım :) bu arada bi arkadaşımında aklını çeldim ,kazasından sonra tövbeliydi ama onada spariş verik ;)
ben 10 gün önce alım gayet memnnum dönüşler biraz sorun oluyo sadece oda uzun ön taraf yüzünden çekişi gidişi gayet güzel bide şu enjeksiyonlu olan model hakkında bilgisi olan varmı? kazasız sürüşler dilerim