-
ya arkadaşlar takmayın kafanıza yormayın üzmeyin kendinizi adamların mekanları ağzına kadar arızalı mlz.doluymuş bundan sonrada batarlar ..... bakın keyfinize nerde trak orda bırak hesabi yine diyorum alın binin atın anasını satayım ben artık + 'yı - 'iyi hiç düşünmüyorum
-
Arkadaşlar hala havanda su dövüyorsunuz, benim topiği açılış yazımı yeniden okumanızı öneririm, acımasızca eleştirdiğiniz Sarıkayaları ben çok daha acımasızca eleştiriyordum ama yiğidi öldür hakkını yeme, motosiklet kullanıcılarının bazılarının gerçekten garanti meselesini suistimal ettikleri bir gerçektir, belgelerle yapılan yolsuzlukları buraya yazsam bazılarınız bidaha siteye yazı yazmaz, bunun yanı sıra Ankaradaki yüklü sayıda eksoz yolsuzluğunu da bana buraya yazdırmayın ben gereken şeyleri gereken yerlere bildirdim zaten.
Bu hassas konuları incelemeden böyle bir topik açmıyacağımı herkes bilir, o yüzden eleştiriler yapıcı olsun yıkıcı değil.
Kino baba işte sorun da burada adamlar piyasadan garanti dışı değişmiş regal parçalarını toplayıp Sarıkayalara gönderip yerine sağlamını istiyorlar ve bu iş içinde servise giden motorların ruhsatlarını kullanıyorlar, motor sahibinin bundan haberi bile olmuyor.
Servis anlaşmalarının çoğu zaten iptal edilmeye başlandı, yolsuzluk yapan veya müşterisiyle ilgilenmeyen hakkında şikayet olan servislerin sözleşmeleri Sarıkayalar tarafından iptal edilmeye başlandı, Tolga bey bu konu ile ilgili şu an Türkiyeyi dolaşıyor, önümüzdeki günlerde işini dürüst yapan müşterisinin hakkını koruyan servisler kalacak bunların başında Motojunior, katrancı, ali usta gibi servisler kalacak ayrıca istemeden sarıkayalar tarafından küstürülen bazı servislerde yeniden işe başlayacak.
Bana sorarsanız biraz bekleyelim, önümüzdeki günlerde herşey daha da iyi olacak, ayrıca bir arkadaşımız zaten bozuk parçalar yüzünden Sarıkayalar kendiliğinden batacak diyor, şunu hatırlatmak isterim bu motorların fabrikası sarıkayalar değil, bu motorlar çinden geliyor yani garantiyi çindeki fabrika veriyor dolayısıyla bozuk olan parçaların yenisini çin gönderiyor, buradaki aksaklık bu işlemlerin kontenyer bazında olması Sarıkayalar bu yüzden sıkıntıya giriyor, parçaların yenisinin gelmesi en az 3 ayı alıyor.
-
önceki mesajlarda bahsedilen iki konu dikkatimi çekti. biri yeni motor ithal etmemeleri, diğeri doradonun sattığı model.
Enis Bey bir sohbet sırasında bahsetmişti bunlardan. söylediğine göre ithalat konusundaki durum motomax'in bizim motorları getirmeye kalkmasından kaynaklanıyormuş. bu durum ortaya çıkınca biraz geri çekmişler kendilerini. tabi bu konu 3-4 ay önce konuşulmuştu son durum farklıdır.
dorado konusunda ise motoru çok sorunlu gördükleri için vazgeçtiklerinden bahsetmişti. malzemesini çok kalitesiz görüp getirmek istememişler.
müslüm baba'nın bahsettiği gibi olaylar olduktan sonra sarıkayaların yerinde kim olsa artık garantiden parça verirken şüpheyle bakardı. sonuçta çok fazla geçmişi yok motorun bu ülkede. yeni yeni oturuyor sistem. sabretmek gerek.
-
Herşeyi berbat eden şey insanların para hırsı, kimse helalinden yemek istemiyor, herkes anlık zengin olmak istiyor, hal böyle olunca bu sorunlarla karşılaşıyoruz işte, allah sonumuzu hayır etsin ne diyim.
-
muslum babam soyle bır durum var yalova motofesteyken sıhırlıeller olması gerek adama yazık yaa canakkaleden gelmıs radyotoru delık ve kırmızıbıberle ıcını doldurmaya calısıyordu sızmasın antıfırız dıye ve olayıda soyle baba sarıkayalara garantı kapsamnı altında radyotor sıparıs vermısler onlarda bu zavallı dostumuza tamırle kapattıkları patlak radyotoru vermısler sımdı kım haklı kım haksız ıcınden cıkamadım :x :x :x :twisted: :twisted: :twisted:
-
benimde duyduğum başka bir şey sarıkların elindeki bu 5 kamyon dolusu garantiden gelmiş malzemelerin çin deki fabrikanın geri almaması ve haliyle o parçalrın parasını sarıkayalara geri vermemesi normalde sarı kayalar ihtalatçı bri firma üretici değil ve fabrikayla sözleşmeleri gereği defolu malları iade edip ya parasını yada sağlamını alması gerekli ama sanırım çindeki fabrika bu konuda sorun çıkartmış bu yüzdende sarıkayalar sıkıntıya girmiş. tabi bu duyduğum ne kadar doğru bilemem.
benimde kişisel notum bence zaten motorlarımızın pek çoğu parçası müslüm babanında dediği gibi ucuz gidip 5-10 milyonluk yada 40-50 milyonluk parçalar için servisin başını ağrıtmaya değmez motorunuzu yatırmaya bekletmeye değmez yok parça gelicek yok yolda takıldı yok gelmedi falan filan bilmiyorum benim düşüncem tabi ayrıca parayı basanda bu motorun a dan z ye her türlü parçasını eminimki bulur sonuçda amerikalıların dediği gibi "money talks" türkçe meali para konuşur :D