bilgihan abi motor çift silindir.motora bakarsan iki eksoz çıkışı var.yani iki yanma odası var.tayfun abide bunu kastetmiş.motorun hayırlı olsun.kazasız belasız sürüşler.
Yazdırılabilir Görünüm
bilgihan abi motor çift silindir.motora bakarsan iki eksoz çıkışı var.yani iki yanma odası var.tayfun abide bunu kastetmiş.motorun hayırlı olsun.kazasız belasız sürüşler.
Foreman tşk ler
Sanırım senin teknik bilgin var ..
tek- çift silindir farklılığı ,,125 lik yada 250 lik olması motorun neleri farkettirir?tavsiye edilen nedir? yani 125 lik çift silindir nasılsır? tek silindir nasılsır kıyaslarsan?
biraz çarasan bu konuları sevinirim.
Tşk ler Utku...sanada kazasız hayırlı sürüşler
125 cc lık makınanın pıstonları daha kucuk oldugundan dolayı sıkıstırması ve torku dusuk olur.
buda beygır gucune yansır kı sızın makına 250 lık kadar serı ve hızlı olamaz...
aynı oranda yakıt harcamasıda azdır...
kullanım asamasında 125 cc cok buyuk bır guc uretmeyecegı ıcınde sogutulması hava ıle yapılmaktadır...bu yuzden de radyatore ıhtıyac duyulmamıstır...
eger kı tek sılındırlı olmus olsa ıdı bı ıhtımal radyator olabılırdı.
cunkı tek sılındırlı olsa ıdı daga guclu olurdu.
(DIYE TAHMIN YURUTÜYOR SOZU DIGER BILGILI ARKADASLARA DEVREDIYORUM)
evet 125 lik tek silindir daha güçlü olurdu...
bazı firmalar hala 800 lük makineleri bile tek silindir üretiyorlar.. yüksek devirlerde vibrasyon oluyor ama onunda çaresini krank a anti vibrasyon sistemi koyarak halletmişler...(bakınız BMW F800)
benim kullandığım diğer motorda tek silindir ve 650 lik...öyle bir kuvvet varki kalkışta capoya kafa tutuyo...ama yüksek devirlerde böbreklere çalışıyo...8)
bir motorun çift silindir olması ne avantajlar sağlar? tek silindirle kıyalanınca
fiyatta 125 çift silindir 150 tek silindirden daha pahalı??
yaaa bilgihan kardeş sen beni öldürecen :cheesy::cheesy: 2 gündür ömrümü yedin valla
bak bida yazıyorum tek silindir motordan 2 eksostta çıkar tek eksostta ...bak mesela 4 silindir race motorlarda tek eksost var .. 2 silidir choperlarda 2 eksost var tek silindir bazı 125 cc makinalarda 2 eksost var yani varda var ...
mesela 2 silindir 125 cc makina olmaz olmazda olmaz kim söylüyorsa yalan söylüyo veya senimi saf buldular ne ....neyse gelelim silindir olaylarına
örnek : 250 cc. 2 silindir bir makina hassa ve vibrasyonsuz çalışır ani sert hareketlere gelmez .. belli bir seyirde sağlıklı ve rahat uzun yol yapar .(anamilin (krankın )bir dönüsünde iki silindir çalışır) 1 silindir bir makinada anamil ( krank) bir dönüsünde 1 silindir çalışır güç yani tork çok kuvvetli olur ani ve güçlü kalkışlar yapar fakat uzun yolda bu güçlü tork ve dönü kullanıcıyı duman eder yani aşırı vibrasyon olur hararet çok yüksek olur en ufak bir yağ kırizinde motor biter falan filan
yani böyle ...
sana tam bilmiyorum ama inci hocanın motorundan örnek vereyim o firmanın taktığı motor olarak tek silindir motoru çift silindir diye vermişler . üzerinde motor bloğunun üst kapağnda 2 buji girişi var ama 1 i sanal altı bloğa gelen yer kapalı gören 2 silindir dedi ama açtıkki tek silindir geçmiş forumlarda var açıklaması bul incele eeee artık ne deyim
Yaa aslan burcu ..
ben bu konularda tecrübesizim..
ama seninde okuyacağın gibi siz tecrübeliler bile herbiriniz başka birşey söyleyince saf olmamak elde olmuyor..Hanginize inanacağım..Ömürden yiyen benim burada.
125 lik 2 silindir olmaz diyorsun...Bu iki firma insanları kandırıyor mu o zaman ????
bu konuyu ayrı bir başlık açacağım bak gör daha ne yorumlar gelecek
yasar abı affına sıgınarak bısı soylemek ısterım...
race motorda 1 eksoz var ama motor blogundan 4 adet manıfold bogazı var...
bu 4 bogaz bır yerde bırlesır ve son susturucu tek olur...yada cıft...
bır motorda kı 1 yanma odasına 2 eksoz cıkısı olmaz...1 eksoz cıkısı olur,daha sonra ıkıye de ayrılır 4 e de...
yanı ben gormedım.
kımse yanlıs anlamasın ama ben otomobıl ustasıyım.yanı motorsıkletlerde sıstem baska ıse boynum kıldan ınce...
ornek: 1600 cc tofas sahın.4 sılındır.ama son cıkıs 1 tane...
bu o aracın tek sılındır oldugunu kanıtlamaz...
yukarıdakı 125 cc lık resmı olan makınada, motor blogunun ıkı yanından cıkan eksoz
gorulmekte....
sızın teorınız bu resme bakarak 1 pıstonun oldugunu soyluyorsunuz.buda 1 pıstona 2 eksoz cıkısı var demek kı ben bu sekılde daha once bır motor gormedım...
sürçi lisan etmiş isek affola...
sakın komutanımın dediği şöyle bişey olmasın. çift silindir çift yanma odası ve herbirinden çıkan egzostlar, çift buji ... ama bunların sadece birartanesi faal.. acaba böylebir durummu var ki?