yaaa bilgihan kardeş sen beni öldürecen2 gündür ömrümü yedin valla
bak bida yazıyorum tek silindir motordan 2 eksostta çıkar tek eksostta ...bak mesela 4 silindir race motorlarda tek eksost var .. 2 silidir choperlarda 2 eksost var tek silindir bazı 125 cc makinalarda 2 eksost var yani varda var ...
mesela 2 silindir 125 cc makina olmaz olmazda olmaz kim söylüyorsa yalan söylüyo veya senimi saf buldular ne ....neyse gelelim silindir olaylarına
örnek : 250 cc. 2 silindir bir makina hassa ve vibrasyonsuz çalışır ani sert hareketlere gelmez .. belli bir seyirde sağlıklı ve rahat uzun yol yapar .(anamilin (krankın )bir dönüsünde iki silindir çalışır) 1 silindir bir makinada anamil ( krank) bir dönüsünde 1 silindir çalışır güç yani tork çok kuvvetli olur ani ve güçlü kalkışlar yapar fakat uzun yolda bu güçlü tork ve dönü kullanıcıyı duman eder yani aşırı vibrasyon olur hararet çok yüksek olur en ufak bir yağ kırizinde motor biter falan filan
yani böyle ...
sana tam bilmiyorum ama inci hocanın motorundan örnek vereyim o firmanın taktığı motor olarak tek silindir motoru çift silindir diye vermişler . üzerinde motor bloğunun üst kapağnda 2 buji girişi var ama 1 i sanal altı bloğa gelen yer kapalı gören 2 silindir dedi ama açtıkki tek silindir geçmiş forumlarda var açıklaması bul incele eeee artık ne deyim

XL650 TRANSALP 2006
ANKARA
B Rh (+)