Kısmetse ben de çarşamba günü alıyorum. Yüksel Bey ile konuştum. Ancak eve nasıl götüreceğim bilmiyorum. Bir çılgınlık edip kendim sürsem mi diye düşünmüyor değilim ama gözüm de almıyor :/
Yazdırılabilir Görünüm
Kısmetse ben de çarşamba günü alıyorum. Yüksel Bey ile konuştum. Ancak eve nasıl götüreceğim bilmiyorum. Bir çılgınlık edip kendim sürsem mi diye düşünmüyor değilim ama gözüm de almıyor :/
Arkadaşlar, ben de dün Spyder'ına kavuşanlardan biriyim. Serdar'la orada tanıştık, fakat ben çok heyecanlıydım, ne dedim, ne konuştuk hatırlamıyorum. :) Yüksel Bey'lerin de yardımıyla Ford Connect'in arkasına yükleyerek aldım motoru. Şimdilik çalıştığım Tuzla OSB'nin içinde ufak turlar atıyorum.
Bu benim ilk motorum, mayıs ayı içinde Honda Motorsiklet Eğitim merkezinde Güvenli Sürüş-1 eğitimi aldım, başka da motor tecrübem olmadı. Normal düz yolda götürürken problem yok fakat hafif yokuş yukarı bir yolda kalkış yapmaya çalıştığımda zorlanıyorum. Virajlarda hafif yatmaya korkmuyorum, keza en fazla 50 km/h hız yaptım, 4. vitesten yukarı çıkmadım. Motoru fazla zorlamamaya çalışıyorum.
İlk izlenimler;
- Süspansiyonlar çok sert. OSB'de hız kesiciler var, cok yüksek değil fakat 2. viteste girdiğim o ufak tümseklerin üzerinden geçerken afedersiniz kıçım seleden yukarı zıplıyor, benim gibi bir acemi için çok tehlikeli..
- Titreşim cidden az, bu yeni serilerde balansör var diye düşünüyorum, önceden sadece 350E-6'da vardı yanlış hatırlamıyorsam.
- İlgi çok fazla, her gören bir kere daha bakıyor.
2 Temmuz'da A2 teorik sınavım var. Ağustos ortasından önce ehliyetim olmayacak. O zamana kadar sağlam pratik yapabilirsem, buluşmalara ben de katılırım inşallah..
8)8):p:pnazar
hayırlı olsun arkadaşlar =)))
aabi 4. vites demişsin ve 50 km demişsin biraz riskli
1 viteste 20 30 km
2 viteste 40 50 km
3 viteste 60 70 km arası vitesleri değişmen motorun için hayırlı olacaktır
4.viteste en fazla 50 km yapıyorsan vah vah o motorun haline bujileri bi söküp incelemeni tavsiye ederim kesin kömür gibi olmuşlardır(ben ilk 50 km den sonra 4.viteste 60-70 km yapmama rağmen mengal kömürü gibiydi:mrgreen:).İlk rodaj ve en önemlisi motoru ilk aldığınız ve ilk yapılan 50 km de oluyor.Segmanlar motorun gömleklerindeki çapakları ve fazlalıkları bu 50 km içinde motorun içindeki mineral fabrikasyon yağ sayesinde traşlar daha sonrada motor yağı ısındıkça gömleğin duvarlarında bir film tabakası oluşturur,yağ değişimiyle de bu film tabakası perçinleşir.İşte bu evrede yani motoru teslim alıp eve gidiş yolunda mantıklı bir şekilde sıkıştırmadığınızda geriye yapacak birşey kalmıyor (Not:ben Amirlerimden iyi talim terbiye aldığımdan 5. viteste 110 km yi yaptırmıştım).
makinasını alan tüm arkadaşlara hayırlı olsun allah kazasız belasız keyifle binmeyi nasip etsin 8)8)8)8)