https://www.regalraptor.com.tr/detai...366&ProdID=534
Aman tanrım dedim....:shock: :shock: :shock:
Yazdırılabilir Görünüm
https://www.regalraptor.com.tr/detai...366&ProdID=534
Aman tanrım dedim....:shock: :shock: :shock:
Suyunu çıkardılar artık harbiden ya araba fiyatı be ,resmen insanı motordan da soğutur bunlar :x:x
Farka bak abi ya. spyder'ı 6 ay önce taksitli fiyatı 8000 TL ye aldım şimdi 10900 TL diyo yok böle bi manyaklık yemin ederim. :x Yeterince sıkıntılar yokmuş gibi iyice çekilmez hala getiriyorlar bişeyleri insafsızlık bu ya. Bizde motorsikletlerle ÖTV kaldırılsın diye imza veriyoruz sanki bişey değişcekmiş gibi sadece kendimizi kandırıyoruz.. :x
Doviz farkı herşeyi ikiye katlıyor bu rakam artışları sadece RR da değil tüm markalarda var malesef tabi 14 bin kabul edilemez bir rakam :(
herkeze merhabalar.
ben geçen aralıkda daytona alacakdım,motora ilk başlangıcım olacakdı ancak çeşitli sebeblerden param çıkışmadı,o dönem sağolsun yüksel abi çok ilgilendi benimle 8400 fiyat vermişdi ama toparlayamamışdım.
sonradan ise kader beni bir başka choper markası olan macar menşeyli keeway (şimdiki adı ile kuba motorda üretiliyor) 200 cc motor aldım.Gis akademide eğitim gördükden sonrada yollardayım şimdi.
forumunuza motor almadan önce üye olmuşdum ve regal almama rağmen forumu takip etmeye çalışıyorum,etkinliklerinizide bakıyorum arada :) sonuçda modelller ayrıda olsa dilimiz aynı,o mantık çerçevesinde bakıyorum forumunuza.
fiyatlara gelince ben şahsen kuba motorumu 5400 tlye almışdım şimdi 6000 olmuş sanırsam.
regalin 14000 olması gerçektne çok saçma bir durum zira kore malı hyosung bir adım önde kalır bu fiyatla.
bence çin menşeyli bu alt kategori motorları bu fiyatlara vermemek lazım,çevremdeki motor sevdalıları regal almak istiyor ama fiyatalrı el yakıyor,bu seferde japoncular farklı japon modelleri alın diyip regale meyilli olanların yolunu kesiyor
kısaca ülkemiz motor fiyat polistikası çok acımasız ve orantısız.bu şekilde piyasa zaten canlanmaz.
ancak bir rivayete görede ötv lerin kalkacağı yönünde dedikodularda var (bir dergi ajansında bilgi işlem müdürüyüm,haliyle çok şeylere tanık oluyoruz),bu olursa piyasa allak bullak olur yine.
kısacası bende düz mantık 14 bin regale vermezdim,yani gerçekten üstüne 3-4 bin koyup daha iyi markalara yönelmek düşüncem olurdu.burda kur farkı vs bence geri planda,regaller ülkemize çok pahalıdan geliyor bunu kabul etmek lazım.zaten ülkmeizde ciddi bir chopper motor eksikliği var,burda çin tarafında regaller,sks ler ve kuba motorlar var düşük cc lerde ,mesela benim hayalim yamaha bolt oda 29 bin oldu.yani her halükarda motor piyasasının normal ücretleri ile ötv leri adaletsiz.bilmem kaç cc den sonrası %38 altı 18..böyle saçmalıklarla motor almak isteyenler elbette geri adım atacaklar...şimdi aldığım motorun kıymetini daha iyi anlıyorum,sizde görün yani ateş pahası oldu herşey..
Evet maalesef, şu an Regal de gibi gözüken fiyat artışı, diğer markalara da yansıyacaktır..
Adolf Hitler in toplama kampların da hep şu yazarmış: ''Arbeit macht frei''
Yani çalışmak özgür yapar...
Maalesef dünyadaki ekonomik gelişimler, Amerika' nın yakın vadede faiz arttırımına gidişi, tarım dışı istihdam oranı ve ülkemize dönersek, tüketim toplumu oluşumuz, beceriden uzak diplomasi ve siyasi anlayış başta Usd kuru olmak üzere diğer eu,pound vs gibi kurların TL karşısında değer kazanmasına sebep oluyor.
Bizlerde bir vatandaş, bir son tüketici olarak hak etmememize rağmen nasibimizi alıyoruz.
Haliyle ne Çinli markası kalıyor ne başkası....Şimdi bakın izleyin, hyosung ta, mondial de,kanuni de kuba da vs vs de yakın zamanda hoplatırlar fiyatı...
Yazık... çok yazık..
Koç 'un bile ''çocuklarımın geleceğini pek parlak göremiyorum'' dediği bir dönemde ben daha ne diyeyim....
Arkadaşlar fiyatlar normale dolar kuru olmuş 2.63 ler cok normel o yüzden
global anlamda dedikleriniz doğru,dünya ekonomisiyle çok oynuyorlar ve bunları yapanlarda dünya geneline hakim olan büyük aileler,adına ister masonlar diyin ister ilmunati aynı yola çıkıyor zaten.o konulara girersek çıkamayız ancak ben koç ailesinin o lafına asla itimat etmiyorum,zaten o aileye itimadım yok zira o lafı etmelerinin tek sebebi keselerini dolduracak kanaların bir şekilde içerden yada dışardan kapatılmasından kaynaklı.yıllar boyunca koç ve onun gibi büyük aileler ayakda durabilmek adına devleti kullandı.çıkarları uğruna devletin iç kaynaklarını birer birer kullanıp vergisinide ödemedi,okul yaptı hastane yaptı,devede kulak bile değil ve yaptıklarından da parada kazandılar..birde utanmadan bu ülkenin geleceği yok diyorlar..
kısacası ülkemizde oynanan oyunlar türkiyenin 2023e gelememesini sağlamak amaçlıdır zira bu ülke kurulduğunda çok büyük fedakarlıklar edildi,bayrağımızın dünyada tanınması için gizli anlaşmalar yapıldı 100 yıllık olarak ve o 100 yıl içerisindede bu ülke yıkılmak,bölündürülmek istendi,isteniyor.atatürkün 10.yıl nutkunda herşey açık aslında.o konuşma sadece ülke insanına sesleniş değildi,dünyaya bir başkaldırı bir anlamda "biz türküz lan,100 sene ambargo koynasız ne yazar" anlamı taşıyordu.bunun bilincini kaybettik biz...uçkurumuza düştük ülke genelinde.değerlerimizi kaybettik ve buda emperyal güçlerin ekmeğine yağ sürdü.soruyorum şuanki gençliğin düşündüğü,peşinde koşturdu şeyler neler?
o yüzdendirki 35 yıllık hayatımda amerikan ve ingiliz hiç bir ürün kullanmamaya çalışıyorum.bu ülkeleri anımsatacak şeylerden uzak duruyorum.harleyede karşıyım trumph'da ...güzel makineler,harika aletler hatta bugün işyerimize bir arkadaş geldi vrod modeli ile,gittim baktım üstüne oturup çalıştırdım filan,ama bu kadar,ötesi yok.nefsimisi terbiye ettik diyelim :)
bu zihniyette kaç kişi varki? dolar artıyorsa işte bizimde bunda payımız çok çok büyük bunuda unutmamak lazım.biz istiyoruzki oturalım,devlet bize baksın,etsin bedavadan yaşayalım..öyle br ülke varsa gidelim ama işte biz bu toparklara o kadar aşığızki gerekirse alacağımız motordan vazgeçip bu pahalılıkda yaşamaya devam ediyoruz....parası cebinde olupda geleceğimiz yok düşüncesi ile terbiyesizlik etmiyoruz..
neyse can sıkıntısından yine yazdık çizdik,kusura bakmayın..
%100 katılıyorum arkadaşım, ağzına sağlık.
Bende o sinsi iki ülkenin mallarından mümkünce uzak duruyorum.
Ama sen, ben ve bizim gibi düşünenler ne kadar uzak kalsak ta mikrop gibiler bunlar, kazandığımız parada, aldığımız maaşta bile haraçları var maalesef..
Hepimiz bu güzel vatanın evlatları olarak, manevi değerlerimize daha çok sahip çıkmalı, bizden sonrakilere de bu Çanakkale ruhunu aşılamalıyız, umarım herşey güzel olur..
(biraz konu dışına çıktım, yöneticilerin affına sığınıyorum :) konumuza geri dönelim )
Motorumu çok seviyorum ve bu şartlarda gittiği yere kadar kullanmaya devam edeceğim kesin.
Bu rakamlara insan ileride model yükseltmeye cesaret bile edemez...
Çanakkale ruhu bu ülkede wilson yardımıyla el fatiha olmuştur.Atatürk'ün yok ettiği emperyalizmin kucağına oturup kalkamamışız.işin özü bu.
O iki sinsi ülkenin malını kullanmayacağım dediniz fakat şöyle bir düşünecek olursak.Japon malı veya kore malı aldık diyelim,tarihe bakacak olursak her iki ülkede o sinsi ülkelerin sömürgesi hala.Sonuç yine aynı.Çin'e bakacak olursak karşısında o iki sinsi ülke olmaz ise asıl görün siz emperyalizm nasıl olur.Çünkü 1.366.630.000 insanın beslenmesi gerekiyor.
Her iki tarafta b..lu değnek.
Şu zamandan sonra ülkenin Atatürk gibi vatansever bir lidere ihtiyacı vardır.Dipten gelip mevcutlar ekarte etmesi temizlemezi ve devleti yeniden yapılandırması gerekmektedir ki gereken sanayi,tarım ve denizcilik atılımlarını yapabilsin bu ülke.Bunlar olmadığı taktirde çooook konuşuruz biz.Tekeriniz düz bassın arkadaşlar.
Faiz arttırımı saçmalığının böyle bir şeye neden olacağını bildiğim için kasımda aldım ve 2500 lira fark ama bu gerçekten çok saçma doların hamuruna ne katmışlar da dolar değerlendi bunun tek sonucu var zengin daha zengin ve cebimizdeki para pula döndü
Fırsatçılık hakkında da size katılıyorm insanlarımız kendi ceplerine girene bakıyorlar soğuk var zam yağış az zamyağış fazla zam çok yararlıymış zam çok azalmış zam ünlüler çok yiyormuş zam benzine zam geldi zam yılbaşı geldi zam senesi doldu zam indirimi fazla yapmışız zam :::::. .... Bitmez bizde zam ama maaşa değil maaş dışında her şeye :-S
Ben geçen hafta almak üzereyken, hiç siyah RR 150 e-2 kalmamıştı ülkede (emre motorun yalancısıyım)... Sadece Yüksel Abi'de bir adet beyaz kalmıştı. "Ben siyah istiyorum" diye şımarıklık yaptım, sonra Emre Motor'dan bir arkadaş sağolsun, "Hocam deli misin? Paran bol galiba?" dedi, gelecek modellerin fiyatlarını söyledi (6.200 mü ne dedi) ve uyanıp gidip aldım o son kalan beyazı... Şu an itibariyle ortalama 1500 TL bir fark sözkonusu ve kur artmaya devam ederse ne olur bilinmez...
Dolara endeksli küresel piyasa+bizdeki ötv+kdv oranları olduğu sürece bu saçmalıkları yaşamaya devam edeceğiz. Aynı zamanda araba sahibi olarak da benzer sıkıntılar yaşıyorum. Geçen yıl aldığım arabanın fiyatının bir yıldaki artışı, bankaların verdiği reel faizden daha fazla, bazı bankaların ise iki katı :)
Neticede binek aracı mı alıyoruz, yatırım aracı mı anlamıyorum ben... Aşağıda Ali Koç örneği verilmiş ki katılmamak mümkün değil... Bu ülkede mutlu olmak çok pahalı, bazen o da yetmiyor...
Not : Yatırım tavsiyesi değildir :x
Bu dolar artışından zarar görenlerden biride ne yazık ki benim :) Motoru sattım aklımda bile yokken genç bir arkadaş aldı gitti :) Hayrınıdı görür İnşallah sonrasında biraz daha klasik değeri taşıyabilecek vergi derdi olmayan modellere yonelmek istedim fakat benim anlamadığım bir konu var ulen 2006 model gv 250 7 lira 8 lira olur mu 0 ı eşşek gibi fiyatı var diye artırıyor 10 senelik makinaları hadi onu geçtim yaz sonu en500 ler 5 ila 8 lira arasındayken şimdi 10 liralarda geziyor arkadaş, zaten araki piyasada maruder 250 bulasın da ustune bınıp yeterki conta patlatsın dıyesın, parçası bile olmayan motorlara aaa bu 6 lira yazmış benim ki daha temiz 8 lira o zaman aa sıfırı 2 lira artmış o zaman ıkıncı eli 1bucuk lira artıralım.Afedersin sıfırını 1 sene once 6500 liraya alan250lilik klasik sahipleri şu an 7 7,5 dan satmanın derdinde ayıp diye bir şey de var.Biz milletçe böyleyiz arkadaş o yüzden ederi 14 lira olmasa bile 14 lira yazıldıysa o 14 liradır arkadaş ister al ister alma.Türkler yapamadı ki şoyle adam gibi saşeli bir motor yok yapamadık yanı anca super guc afedersınız super ıthalatcı olma yolunda ilerleyelim.
Fırsatçı milletiz vesselam. Başka izahı yok. Eğer bu ülkede Diyanet bile zam yapabilmek için bazı seneler Dolar kuru üzerinden bazı seneler Euro kuru üzerinden vatandaşları Hacca götürüyorsa ingilizden Amerikalıdan nefret etmekle bir yere varamayız. (ingilizden ve Amerikalıdan bende nefret ederim gereksiz polemik olmasın.)
Harbiden ikinci el klasiklere bile 8000 TL istiyorlar.
ÖTV kalkar Ztv gelir rahat olalım devlet zihniyeti koyulan vergi geri alınmaz. Aslında vergi alınması hoştur devlet kazanır bkz. Norveç. Lakin bizdeki gelir az olduğu için ve bu vergi karşılığında pek bi hizmet verilmediği için bize bu vergi fazla gelmektedir. Yapacak birşey yok fiyatlar böyle. Bundan sonra yatırım diye altın falan almayın gidin bir araba alın koyun kenara 5 sene sonra iki katına verirsiniz :)
merhaba . yüksel abiye bende dün uğradım siyah motor kalmamış bitane beyaz var büyük ihtimalle beyazı alacağım . aslında benim beğendiğim renk siyah eğer ordaki siyah olsaydı hemen alırdım . beyaz için biraz kararsız kaldım .
öncelikle herkeze merhaba bende bir regal 150 almayı düşünüyrum kısmet.
Merhaba Mustafa aramıza hoş geldin 8)
Tanışma başlığında kendini tanıtırsan seviniriz :)
http://www.raptorriders.com.tr/forum...newthread&f=27
Fiyatlara zam geldiğinden eldeki son uygun fiyatlı makinalarda renk seçeneği şansı pek kalmıyor malesef inşallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun 8)