6 ay önce ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yedim yeni geldi kağıt eve ceza kesim tarihinden tam bir ay sonra ehliyetimi aldım itiraz hakkım varmış ama suç sabit itiraz etsem bişeyler çıkarmı indirim falan :duvar:
Yazdırılabilir Görünüm
6 ay önce ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yedim yeni geldi kağıt eve ceza kesim tarihinden tam bir ay sonra ehliyetimi aldım itiraz hakkım varmış ama suç sabit itiraz etsem bişeyler çıkarmı indirim falan :duvar:
hey yawrum hey sisteme bak :D onlar 6 ay sonra gönderiyo bişe olmuyo sen 6 ay geç ödeyince kimbilir ne kadar faiz çakıyolardır. ya da çakıyolarmı. çakıyolarsa ona itirazın olabilir bence. sonuçta ehliyet alım tarihinden önce olmuş olay.
bende tam olarak bişey bilmiyorum ki gelen kağıtta direk 930 tl yazıyor faizmidir ana borçmudur bilemedim ben onu .
faiz binmiş ona
sabit 600 Tl'dir elinize geçtiğin andan itibaren 15 gün mühleti var %25 indirimden yararlanmanız için.
ruhsat sahibi kim bilmiyorum siz değilseniz ve başkası ise
aracı habersiz aldıysanız 250 tl ekstra haberli aldıysanız ruhsat sahibinde 250tl ehliyetsiz adama araç vermekten yazılıyor
geçmiş olsun bende 2005 de araç ehliyetinle motor sürerken ehliyetsiz işlemi görüp mahkemeye çıktım 600 tl cik :(
motor benim çaresiz ödiycez paşa paşa:duvar: itiraz etsemde tutar yanı yokki ehliyetim o tarite yoktu
itiraz ederseniz hakim karşısına çıkarsınız size teklif edilir
paramı / cezamı diye
zaten ödeyecekseniz hakim karşısına çıkmadan
elinizdeki makbuz ile adliyenin kabahalar burosuna gideceksiniz orada bir kaç forum imzalayacaksınız.
size bir nusha form verilecek o form ile vergi dairesine ödeme yapacaksınız
daireden aldığınız ödendi formunu kabatlar burosuna teslim edeceksiniz ve işlem bitecek.
bende gecen mayıstan agustosa kadar ehliyetsiz ara sokaklarda karın agrısıyla sürüodum:p hatta buluşmalarda konusu geçiodu gelemem diodum.bahtsızım kesin yakalanırım diye. ehliyeti aldıgım gün ana caddelere çıktım aynı gün içinde 2 kere çevirmişlerdi teki bakırköy öteki kartal sahil .sanırım kafamda ışıklı tabela var :p
bende 2010 ağustosunda
motoru kullanmıyordum bile doğru düzgün tektük çok acil olmadıkça
bir sabah işe geç kaldım 11'de işte olmalıydım sabahcıydım ve ilk seans gecikicekti.
dedim motorla vınliyim hemen
işe giderken yolda genel kontrole yakalandım polis görsem kaçıcaktımda saklanmış üstüme atladı birden. kask ayna sinyal korumalar herşey tamdı apaçiler yardırıp geçiyordu bakmıyorlardı bile beni çevirdiler
yazıp geçtiler ehliyet için para biriktiriyordum o ayki maaşıda cezaya verdim. :)
madem öyle bide anı benden sene 2003 barlarda müzik yapıyorum malum sabah 4 te işim bitiyor cahil cesaretimidir nedir bilmem hergün ehliyetsiz keçiörenden kızılzıla çalıştığım bara gidiyorum gidiş akşam 8 olduğu için sorun olmuyordu ama dönüş sabah 4 30 olunca polisler ulusta pusuya yatıyordu yerlerini bildiğim için farklı yerlerden giderek kurtarıyordum ama birgün öyle bişey olduki hiç sormayın tam işten çıktım ana yola geçtim bide baktım bizim beyaz kafalar karşımda işin garib tarafı koskoca kızılayda benden başka salak yok yol üzerinde ee dedik ya sabahın 4 buçuğu neyse çek kenara dedi elinde üfleme cihazıyla yanıma doğru yaklaştı çektim o sırada arkadan gelen diğer bi polis bırak ya motorluları arabaları durdur dedi benim poliste iyi o zaman hadi yürü dedi .tam gidecektim aklıma o alete hayatım boyunca hiç üflememiştim hep merak ederdim polise ya kusura bakma ben ben bi üfleyebilirmiyim diye ricada bulundum polis gülerek üfle bakalım dedi hayatımdaki ilk üflememi yaptım bu arada diğer polis motorun arka tarafında duruyordu bi anda bana döndü senin pilakan yok dedi bende polisleri biraz samimi bulunca vala memur bey benim ehliyetimde yok dedim polisler şaşkın şaşkın yüzüme baktı yürü git be kardeşim manyakmısın nesin dedi bende bu olay bi anı olarak kaldı paylaşmak istedim
arkdaşım geçmiş olsun
:( ya aslında ağlancak halimiz var. tamam cezalar iyileşmeye güzelleşmeye başlamış caydırma niteliğinde ücretler olmuş ama verdikleri eğitim eğitimmi ki de ehliyetsiz olana bu kadar yükleniliyor. madem böyle bi ceza sistemi yapıcaksın adam gibi eğitim ver ki adam gibi cezası olsun. demek istediğim ehliyet almakta bişe yok önemli olan iyi kullanabilmek ama iyi kulanmaya değilde etikete( ehliyet) ön plana çıkmış. ister inanın ister inanmayın ben scooterla girdim sınava. vitesli bile değil siz düşünün. ne eğitim gördüm ne direksiyon eğitimi. scootere ilk kez sınava girerken kullandım bi tane tepe tırmandım geri geldim bitti o derece :D
sonrada trafige çıktım direk. kısaca demek istedigim madem bi ceza kesilicek buna değmeli madem bu cezalar insan hayatı için ehliyeti olan birisi gerçekten belli aşamalardan geçerek almalı ki ehliyetsiz olandan bi farkı olsun ama bizde ne ehliyetsizler var ehliyeti olanlardan daha iyi kullanıyolar..
Alıntı:
alıntı :arkdaşım geçmiş olsun
:( ya aslında ağlancak halimiz var. tamam cezalar iyileşmeye güzelleşmeye başlamış caydırma niteliğinde ücretler olmuş ama verdikleri eğitim eğitimmi ki de ehliyetsiz olana bu kadar yükleniliyor. madem böyle bi ceza sistemi yapıcaksın adam gibi eğitim ver ki adam gibi cezası olsun. demek istediğim ehliyet almakta bişe yok önemli olan iyi kullanabilmek ama iyi kulanmaya değilde etikete( ehliyet) ön plana çıkmış. ister inanın ister inanmayın ben scooterla girdim sınava. vitesli bile değil siz düşünün. ne eğitim gördüm ne direksiyon eğitimi. scootere ilk kez sınava girerken kullandım bi tane tepe tırmandım geri geldim bitti o derece :D
sonrada trafige çıktım direk. kısaca demek istedigim madem bi ceza kesilicek buna değmeli madem bu cezalar insan hayatı için ehliyeti olan birisi gerçekten belli aşamalardan geçerek almalı ki ehliyetsiz olandan bi farkı olsun ama bizde ne ehliyetsizler var ehliyeti olanlardan daha iyi kullanıyolar..
aynen katılıyorum ehliyet kursuna gittim dedim ki bana bir gün değil 3-5 gün direksiyon kursu verin farkı neyse ödeyeyim dedim kurallar öyle beyefendi 1 gün direksiyon verebiliyoruz dedi nasıl kuralmış odiye zorlayınca bunların bi ehliyet kursu birliği mi ne varmış onun yayınladığı minimum ders saatlerini gösterdiler 1 gün eeee dedim bu sizin yapmanız gereken minimum ders bunun üstüne çıkabilirsiniz ama herkes 1 gün yapıyor çıkamayız üzgünüz dediler hepsi aynısını söylüyor (il : denizli)