2 Sorun Hakkında Yardım...
Realist ve benim motorlarımda farklı iki sorunumuz var siz üstadlarımızdan konu hakkında fikri olan varsa çok seviniriz.
1. Realisti yani Barış'ın 2012 model henüz 500km deki 250 spyder'ı yolda giderken özellikle bayır çıkarken 2. veya 3. viteslerde tam gazı açmışken birden vites boşa düşüyor. Birkaç defa başına geldi bu durum kendi gözlemlediği bir tanesi çukura girişle beraber olmuş. Sizce sebebi ne olabilir, sıkıntı yaratacak bir arızamıdır yoksa arada bu tip şeyler olur normalmidir.
2. Benim motorumda 2012 250 9b 150km de aldığım günden beri viteste giderken gazı kestiğimde ve tekrar gaza bastığımda ne kadar dikkat edersem edeyim ne kadar yumuşak açarsam açayım gazı motor öne doğru zıplıyor. İlk zamanlar benim acemiliğim diye düşünüyordum ama yolda özellikle dikkat etmeye başladım çok yumuşak çevirmeye çalıştım ama nafile öne doğru zıplıyor özellikle virajda gaz vermeye korkuyorum artık. Amcam eski motorcudur dün bi tur atayım dedi geldiğinde aynı şeyi söyledi ki amcam çok eski motorcudur MZ 251 ilk çıktığından beri biner motora. Sizce bu gaz kolunun bir hassasiyet ayarı filan varmıdır. Çünkü artık her yeni gaz vereceğğimde zıplatmamak için debriyaja basıp kavrama kalkışı yapıyorum balatayı yiyeceğim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...