Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

dragut_60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet Akif ZİLCİ
    Uzman Jandarma
     Regal Raptor Daytona 350
     Muğla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Selamlar Daytona Maceram

20.02.2015 tarihi itibariyle aranıza katılmış bulunmaktayım.Muğla Ortaca'da oturmaktayım.Uzunca bir araştırmadan sonra RR DD350 almaya karar vermiştim ve sahibinden.com adlı sitede Denizli ilinde bir ilana odaklandım.Sahibi ile gerekli görüşmeleri sağladıktan sonra 7,000TL' ye anlaştık ve yola koyuldum.Motosikletin devir işlemlerini yaptıktan sonra ilk iş olarak Denizli den kendime kask, eldiven, boğazlık aldım.Yola çıktığımda saat 16.00 olmuştu hava +4C ve heryerde kar vardı.Bendeki bu motor aşkı bütün yolları aşar dedim ve yola koyuldum.230 Km. yol yaptım.Yolculuğum esnasında motosikletimi epeyce bir tanıma fırsatı buldum.Yolun buzlu kesimlerinde gazı hafiften keserek arkanın kaymasını önledim.Karlı ve buzlu virajlarda ne gaza nede frene dokundum motor freni ile devam ettim.Yolculuğun büyük bir kısmı karanlıkta geçti.Tek Başımaydım hiç korkmadım.Aydınlatma gayet yeterli geldi.Denizli ile Muğla Karabörtlen arası yollar çok virajlı ve dar idi fakat beni karşıdan gelen saygısız sürücülerin uzun farlarla sürüşü çok etkiledi!Resmen önümü görmeden gidiyordum.80km hızın altına hiç düşmedim yer yer 150 km hıza çıktım fakat rüzgardan kafam kopacak gibiydi.Rüzgar direk karşıdan çarpıyor insana.Hele o sollayan araçların savurduğu çamur banyosu kaskımın camını kirletti durdu.ha bu arada ağır vasıtalar için yolların en sağına yapılan şu tırtırlı bölümler var ya bizler için tam bi tuzak.içine girdiğin zaman çıkmak için ecel teri döküyorsun.Normalde çıkarsın tamam ama buzlu olunca işler değişiyo.Ha bu arada bu soğukta nasıl geldin diyenlere inat yolculuğum 4 saat sürdü.Her saat başında durup egzersiz yaptım.Tek sıkıntı boynum ağrıdı, el parmaklarım buz tuttu.Dediğim gibi Motosikletim benim Aşkımsa Aşkım için herşeye katlanırım.Aklıma Takılan sorularım var lütfen cevaplayın.Zincir sesi geliyor.Ufak dişlinin yakınlarından.(Forumda okudum Nikelajlı büyük muhafazayı yarın ilk iş söküp bakacam) ikincisi km göstergesi aydınlatması yanmıyo.(bugün içine baktım silikonlamışlar sökemedim.Nikelajlı o camı tutan bileziği de zorlamak istemedim) Kendinize iyi bakın.Motosikletim 2011 model 350 cc 12.500 km.de. bakımlı garaj motosikleti.Türkchopper üyesi bi arkadaştan aldım.Saygılarla

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Tekrar Merhaba Mehmet Muğla ortaca da meslek lisesi ögretmeni arkadaşımız sezar pepe var ama daytonasını sattı
    Öncelikle Daytona'n hayırlı olsun Allah kazasız belasız keyifle kullanmayı nasip etsin
    Sendeki motor aşkı sağlammış kış günü buzlu yolda o şartlarda motoru götürmek açıkcası hiç güvenli ve akıllı işi değil ama bu motor aşkı yokmu adama herşeyi yaptırıyor yaz gelsede motorları çıkarıp yolların tadını çıkarsak
    sorularına gelince diğer başlıkta km ilgili yardımcı olmaya çalıştım zincir sesi için okuduğun gibi zincirin muhafaza saçına değdinden ses yapıyor deyen yere lastik takoz aparat uydurursan sesi keser merak ettiklerini forumun arama motoruna yazarak ilğili konuları bulabilirsin bulamazsan bize yaz elimizden geldiğince yardımcı oluruz

Mehmet Akif ZİLCİ
    Uzman Jandarma
     Regal Raptor Daytona 350
     Muğla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Celil Abi.Bugün Ortacada bi Ustaya Gittim.Zinciri gerdirdi ses önden gelmeye başladı.Gevşetti arka mafsala değdi.Sonra şu tespitte bulundu.Ben motorun üzerine bindim, motoru öne doğru 1,2 metre itekledi eliyle de zincirin gerginliğini yokladı.Sonuç olarak zincirin bir kısmında gevşeklik oluyor bir kısmında sertleşiyor.Buda yolda giderken sadece gaza asıldığımda ve motoru gazı bırakarak saldığımda ses yapıyor.Hiç Zincir koruma kapaklarını söküp bakmadan zincir ve dişli takımının değişeceğini söyledi.Motosiklet daha 12.500 km.de ve gayet bakımlı bir motor.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı dragut_60 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil Abi.Bugün Ortacada bi Ustaya Gittim.Zinciri gerdirdi ses önden gelmeye başladı.Gevşetti arka mafsala değdi.Sonra şu tespitte bulundu.Ben motorun üzerine bindim, motoru öne doğru 1,2 metre itekledi eliyle de zincirin gerginliğini yokladı.Sonuç olarak zincirin bir kısmında gevşeklik oluyor bir kısmında sertleşiyor.Buda yolda giderken sadece gaza asıldığımda ve motoru gazı bırakarak saldığımda ses yapıyor.Hiç Zincir koruma kapaklarını söküp bakmadan zincir ve dişli takımının değişeceğini söyledi.Motosiklet daha 12.500 km.de ve gayet bakımlı bir motor.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz
    Ustanın tespiti doğru arka dişlide az bir koniklik tüm makinalarda varmış benim ustada aynı şeyi söyledi değiştir dedim abi sıfırında bile aynısı oluyor boşa para harcama dedi senin ustan iyi bir dişli takar durumu düzeltme garantisi veriyorsa değiştirsin ama takınca test yapın düzelmezse para verme
    Zincir ömrü ayar yapma yeri bitince biter ayar payı varsa gider ama iyi bir zincir olsun az esnesin az zincir hışırtısı gelsin dersen yeni o rinkli zincir iyidir takabilirsin
    ama bizim makinaların zincir boyu standart tüm zincirlerden uzun 124 bakla o yüzden esneme oranı yüksek ve bu sebeple muhafaza saçına değmesini zinciri dişliyi yenilesede engelleyemez

Mehmet Akif ZİLCİ
    Uzman Jandarma
     Regal Raptor Daytona 350
     Muğla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Haklısın Celil Abi.Satın aldığım kişi zincir ayarının ve zincirinin iyi durumda olduğunu, değişim zamanı gelince de orinkli zincir tak demişti.Ayrıca vites geçişlerinde kavrama tamamlandığında çın diye bir ses gelir fazla takılma zincir muhafazaya değer demişti.Ben bugün duramadım zincir ayarı çok gevşek geldi elime mecbur ustaya götürdüm.O da gerdirince bu sefer ön dişlinin ordakı muhafazadan daha beter ve devamlı süren bir ses gelmeye başladı.Yarın ben bi söküyüm muhafazayı.değen kısma kauçuk vs. bişey yapıştırıyım.Ayarını da biraz daha esnek yaptırıyım.Sağolasın Celil abi

raptors - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Uğur Avsr
    SERBEST
     DD250E6C daytona 2013
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    hayırlı olsun öncelikle zincir çok hassas bi konu sana tavsiyem bol gaz yağı ve boya fırçlasıyla zinciri güzelce temizlemen kuruduktan sonrada kaliteli bir yağla yağlama yapman,bu makinelerin hepsinde zincir saca sürtüyor ancak ince bir ayarlamayla bunu çözebilirsin zincir ayarını motorla biraz dolaştıktan sonra ayarla genelde zincir esnekliği 20mm(2cm)dir.ancak jonnypag motordaki manuel lerde bu aralik 0.6mm ye kadar düşmektedir,motoru zorlamayacak kadar gerersen zinciri hem arka tekere değmez hermde saça vurmaz.kazasız sürüşler dilerim.

Uğur CERTEL
    Teknik Servis Müdürü
     DD350E-6 Spyder
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Selam Mehmet öncelikle Hoşgeldin. Yeni motorun hayırlı uğurlu olsun. Yazın bodruma motorla geldiğimde görüşürüz umarım.

Mehmet Akif ZİLCİ
    Uzman Jandarma
     Regal Raptor Daytona 350
     Muğla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı Ruberjack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam Mehmet öncelikle Hoşgeldin. Yeni motorun hayırlı uğurlu olsun. Yazın bodruma motorla geldiğimde görüşürüz umarım.
    Tabiki neden olmasın

Timur Dikmen
    Memur
     R.R. Daytona 250cc
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Mehmet hoş geldin hayırlı olsun yeni motorun
    Motor aşkına ve azmine hayran kaldım
    İnşallah motorunun bütün problemlerini en kısa zamanda halleder kazasız belasız keyifle binersin motoruna

Ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yahşi
    End. Soğutma Sist. Satışı
     BMW R1200GS
     İstanbul - Büyükçekmece
    Beğenmiş
    10,778
    Beğenilmiş
    2,441
    Mehmet hoşgeldin aramıza, yeni motorun hayırlı olsun, baya bir macera ile sağlam bir giriş yaptın.

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)