Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    xxxrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yavuz SUKUT
    Liman Yönetim
     YOK
     Zonguldak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

ilk motorumu alacağım ve tavsiyelerinize ihtiyacım var

Merhabalar,

Yaklaşık olarak 2 yıldır aranızdayım ve artık bir spyder ile etkin bir üye olmak istiyorum.
    Bu süreçte bana yardımcı olmanızı istiyorum. Şu an sahibindende bakiyorum ve forum ilgili alana (motosiklet almak ist.) Başlık girdim. 250 veya 350 SPYDER alacağım.

-ilanlarda dikkat etmem gereken yada spyder da özellikle dikkat etmem gereken? Km, lastikler vb. Aslında hepiniz bu süreçleri geçtiniz beni anlıyorsunuz her sözünuz benim için önemli. Zonguldakta yaşıyorum ve bu ilk motorum olacak.

Şimdiden teşekkürler...

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,608
    Beğenilmiş
    6,978
    Merhaba Yavuz ikinciel makina alırken en önemlisi kazasız boyasının orjinal olması ve motorunda şanzumanında sorun olmaması ilanlara bakarken paranın yettiği en az km en yüksek modelleri tercih et kafanın yattığı bir makina olursa servise mutlaka götür göster özellikle şanzumanda vites atma sıkıntısı varmı kontrol ettir serviste ok verirse için rahat alırsın

Lastik konusunda üzerindeki fabrika orjinal lastiklerin dişleri kolay kolay aşınmaz ama yol tutuşu zayıftır tüm makinalarda orjinal lastik var sonradan iyi lastik takmak 1000 tl ye yakın rakam tutduğundan pek değiştiren yok

Esenlikler.

Önümüzdeki yıl kış sezonunda motor alacağım. bütçem 8000 TL. Sizlerden 2 konuda yardım istiyorum.

1 - İkinci el arabalara karşı çok isteksizim fakat bütçem beni ikinci el araca itiyor. Temiz ikinci el bulmak zor olur mu? Yoksa 250cc ikinci el yerine sıfır 150cc mi alayım? İlk motorum olduğunu da düşünürsek.

2 - İkinci el alırken nelere dikkat etmelidir? Satıcıya neler sorulmalıdır?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler...

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    52,608
    Beğenilmiş
    6,978
    Alıntı br.ozenbirkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Esenlikler.

Önümüzdeki yıl kış sezonunda motor alacağım. bütçem 8000 TL. Sizlerden 2 konuda yardım istiyorum.

1 - İkinci el arabalara karşı çok isteksizim fakat bütçem beni ikinci el araca itiyor. Temiz ikinci el bulmak zor olur mu? Yoksa 250cc ikinci el yerine sıfır 150cc mi alayım? İlk motorum olduğunu da düşünürsek.

Merhaba Bora aramıza hoş geldin
    Kendini tanışma başlığında tanıtırsan seviniriz
    http://www.raptorriders.com.tr/forum...newthread&f=27

RR makinalar daha çok başlangıç ve üst makinalara geçiş için basamak kullanılan makinadır o yüzden fazla uzun kullanmadan satılıyor yeni model az km de temiz makina bulma şansın yüksek ve bu makinaları servise gösterip rahatlıkla alıp keyfini sürebilirsin

Seçkin-67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Seçkin Çankaya
    operatör
     2015 regal raptor spyder 350
     Zonguldak
    Beğenmiş
    58
    Beğenilmiş
    195
    Formdaki bütün arkadaşlara selamlar ben zonguldaktan Seçkin şu an motorum yok daha öncede hiç olmadı zaten internette dolaşırken önüme çıkan spyder modelini gördüğümden beri resmen aşık olmuş durumdayım yaklaşık 6 aydır da formu nerdeyse hergün takip ediyorum motosiklet denince en kaliteli ve seviyeli forum olduğu düşüncesindeyim. Daytona ve spyder arasında her ikisininde hoşuma giden yanları var bunların ikisinde harmanlanmış tam istediğim gibi olan ama sanırım ülkemizde satılmayan johnny paq F1 modeli çok beğendim acapa daytona alsam spyder da olduğu gibi rake açısı yapılabilir mi? Veya spyder alsam daytona çamurluk jant taksam hangisi daha ucuza gelir sizce. Biraz uzun oldu galiba kusura bakmayın.. Artık karar verdim kesin motor alacağım RR 350cc ama hangisi karasızım

aidikurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alper idikurt
    Bankacı
     Yamaha XVS 1300 A Midnightstar
     İsntabul - Sancaktepe
    Beğenmiş
    514
    Beğenilmiş
    573
    Arkadaşlar 2. el alırken ne yapılması gerektiğini Celil kardeşim detaylı şekilde anlatmış üstüne eklenecek bir şey bırakmamış.

Bu makineler chopper tarzı ve herkesin ilk makinası olduğundan çoğu kişi gözü gibi bakıyor ama almadan önce bir ustaya gösterip mekaniğine baktırmak iyi olur. Yada anlayan biri 10 dakka sürmesi yeterli makinayı.

Bu arada Zonguldakta RR patlamasımı olucak bu aralar Zonguldak tarafından çok fazla üye olan var.

NOT: Yeni arkadaşlar lütfen kendinizi tanışma başlığı altında tanıtın

http://www.raptorriders.com.tr/forum...newthread&f=27
    RaptorRiders bir çığ gibi büyümeye devam ediyor

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    52,608
    Beğenilmiş
    6,978
    Alıntı Seçkin-67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Formdaki bütün arkadaşlara selamlar ben zonguldaktan Seçkin şu an motorum yok daha öncede hiç olmadı zaten internette dolaşırken önüme çıkan spyder modelini gördüğümden beri resmen aşık olmuş durumdayım yaklaşık 6 aydır da formu nerdeyse hergün takip ediyorum motosiklet denince en kaliteli ve seviyeli forum olduğu düşüncesindeyim. Daytona ve spyder arasında her ikisininde hoşuma giden yanları var bunların ikisinde harmanlanmış tam istediğim gibi olan ama sanırım ülkemizde satılmayan johnny paq F1 modeli çok beğendim acapa daytona alsam spyder da olduğu gibi rake açısı yapılabilir mi? Veya spyder alsam daytona çamurluk jant taksam hangisi daha ucuza gelir sizce. Biraz uzun oldu galiba kusura bakmayın.. Artık karar verdim kesin motor alacağım RR 350cc ama hangisi karasızım
    Merhaba Seçkin aramıza hoş geldin
    Kendini tanışma başlığında tanıtırsan seviniriz
    Dediğin gibi 2 modelinde kendine özel farklı güzelliklleri var Daytona'ya Spyder gibi ileri Yatık race açısı vermek çok büyük iş şasenin kesilmesi yeniden kaynatılması gerek ve bu işin çok iyi biri tarafından yapılması gerek çok maliyetli ve zor bir iş
    Spyder'e Daytona çamurluğu ve jantı takmak mümkün ama maliyet çok büyük 2014 spyder'de bir parti motor arka çamurluğu Daytona çamurluğu takılı geldi onlara bakabilirsin parçaların fiyatlarına alttaki linkten bakabilirsin
    http://www.regalraptor.org/
    İnşallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Alıntı br.ozenbirkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Esenlikler.

Selamlar,

Forumda bu konuda yorum yapması gereken son kişi olarak hemen düşüncelerimi aktarayım

Makinaların ticaretini yapmak ile kullanıcısı olmak farklı şeyler olsa gerek. Daha ilk motosikleti alırken "hem iki sene sonra şu paraya da satarım, nefis..." diye düşünülmemeli bence... "Gerekirse alır duvara çarparım, bir dönem binmiştim derim, keyfimin kahyası mısın?" diyebilmek lazım... Malum kredi kartının reklamı gibi olacak ama, eğer seviyorsa, tutkuluysa, bazı şeylere de paha biçmemeli insan...

Bence ilk motorunuz ise sıfır alın, düşük bir şey alın. 150 cc lik bir regal in uçma, kaçma, kontrol edilememe problemi fazla olmuyor acemiler için. En azından yapacağınız hatalar kendi hatalarınız olur, o hatalardan ders alır, ileriki motorlarınızla daha az hata yaparsınız. Özellikle de tanıdık iyi bir ustanız yoksa hiç riske girmeyin. Ben de aynı dertten muzdaripken sıfır 150cc aldım. Muhtemelen haşat edeceğim bu motoru ama sorumlusu ben olduğum için motordan soğumama yol açmayacak. Hayalkırıklığı çok kötü bir şey, senelerce heves edip bir işe kalkışıyorsun, sonra "bu muymuş yaa" diyorsun. Kendini kazıklanmış, aldatılmış hissediyorsun. Bunu yaşamamak için para ödenir bence... Zaten emsalleriyle karşılaştırıldığında oldukça ekonomik olan bir markayı kullanıyoruz.

Ayrıca makina ne olursa olsun, bazı sorunların çözümü olmuyor. Onları da öyle kabul etmek gerekiyor. 70-80 bin liraya satılan motosikletler de görüyoruz trafikte. Hiç kullanmadım ama, muhtemelen 5-6 bin liralık bir aletten farkı vardır öyle değil mi?

Dediğim gibi ben ne otoriteyim, ne de çok bi motor alıp satmışlığım var. Ama araba konusunda ben de ikinci el ile uğraştım biraz. Burası otomobil forumu olmadığı için detay vermeyeyim ama sorun makinalarda değil, onları kullanan ve satmaya çalışan insanların karakterinde maalesef...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)