Hayırlı olsun Erol, arkadaşlar bana yazacak bir şey bırakmamışlar ama ben de aynı dertten muzdarip durumdayım. Aslında bu bir dert değil acemilikten ve motorun yeniliğinden kaynaklanıyor. Ben genellikle 4.vitese çıkacak süratlere bile çıkmadığım için 0-1-2-3 arasında geziniyorum. Trafik ışıklarında hiç boşa almadım şimdiye kadar, İstanbul trafiğinde almalı mıyım, pek emin değilim, zira arkandakiler 1 salisede kornaya basmaya başlıyorlar...
Hangi viteste olduğunu karıştıran bazı arkadaşların alibabaexpress sitesinden kaçıncı viteste olduğunu gösteren bir sensör satın alıp taktıklarını gördüm ama ben almayı düşünmüyorum. Alışılabilecek bir şey neticede...
Debriyaj ayarı zaten bence yeni motorda bir sorun olmasa bile, yaptırılması gereken bir şey, kullanıcıya özgü. Onun dışında aragaz vererek vites değiştirmeye alışırsan daha az sallandığını fark edersin. Aksi halde hıııaaaooonn diye sesler çıkıyor motordan ve ivme değişiyor ani şekilde. Yavaşlarken hangi viteste olduğunu ise sesten anlayabilirsin diye düşünüyorum, özellikle birinci viteste motor sesi bana farklı geliyor, daha yüksek, daha yoğun...
Kulağın seste olsun, kolay gelsin... Ben de pratik yapıyorum, pratiğe devam, pratik candır...

r
i
0 Rh (+)