Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ilk izlenim

Hybrid View

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı Rainmaker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun Erol, arkadaşlar bana yazacak bir şey bırakmamışlar ama ben de aynı dertten muzdarip durumdayım. Aslında bu bir dert değil acemilikten ve motorun yeniliğinden kaynaklanıyor. Ben genellikle 4.vitese çıkacak süratlere bile çıkmadığım için 0-1-2-3 arasında geziniyorum. Trafik ışıklarında hiç boşa almadım şimdiye kadar, İstanbul trafiğinde almalı mıyım, pek emin değilim, zira arkandakiler 1 salisede kornaya basmaya başlıyorlar...

Hangi viteste olduğunu karıştıran bazı arkadaşların alibabaexpress sitesinden kaçıncı viteste olduğunu gösteren bir sensör satın alıp taktıklarını gördüm ama ben almayı düşünmüyorum. Alışılabilecek bir şey neticede...

Debriyaj ayarı zaten bence yeni motorda bir sorun olmasa bile, yaptırılması gereken bir şey, kullanıcıya özgü. Onun dışında aragaz vererek vites değiştirmeye alışırsan daha az sallandığını fark edersin. Aksi halde hıııaaaooonn diye sesler çıkıyor motordan ve ivme değişiyor ani şekilde. Yavaşlarken hangi viteste olduğunu ise sesten anlayabilirsin diye düşünüyorum, özellikle birinci viteste motor sesi bana farklı geliyor, daha yüksek, daha yoğun...

Kulağın seste olsun, kolay gelsin... Ben de pratik yapıyorum, pratiğe devam, pratik candır...
    Murat ışıklarda hiç boşa atmadığını belirtmişsin fakat bu şekilde alışmamalısın bence.Aksi halde debriyaj yayları çbuk deforme olur ve balata kaçırmaya başlar.Biraz evvel bahsettiğim gibi yeni motosiklette vites biraz sert olur ama geçmemezlik etmez veya vitese atamayacak kadar sert olmaz.Motosikletlelri burada toparlarken genelde ayarsız olarak toparlıyorlar.Kontrol ettirmenizi öneririm.

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Tamamdır Atilla Abi, özellikle durur pozisyonda gerçekten zorlanıyorum 1 ve boş arasında. Biraz daha çalışayım bakayım ne olacak, çok sert bastığımı tahmin ediyorum zira servise götürdüğümde de benzer şeyleri söylemişler hatta vitesi biraz yağlamışlardı...

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı Rainmaker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamamdır Atilla Abi, özellikle durur pozisyonda gerçekten zorlanıyorum 1 ve boş arasında. Biraz daha çalışayım bakayım ne olacak, çok sert bastığımı tahmin ediyorum zira servise götürdüğümde de benzer şeyleri söylemişler hatta vitesi biraz yağlamışlardı...
    Durduğunda 1.vitesten boş konuma ufak bir darbeyle geçmesi gerekir. Bu şekilde fazla zorlayarak devam etme istersen.Şanzuman sistemine zarar verme ihtimalin yüksek .Her zorladığında aşınma üst düzeyde oluyor.Tamiri de epey hatırı sayılır düzeydedir.Kolay gelsin.

ersupalit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Suphi Ilhan Yılmaz
    Dişhekimi
     RR Daytona 250cc Beyaz
     Antalya
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    5
    Atilla Abi, toplama konusunda söylediğin tamamen doğru. Adam gibi montaj yapıp satan yok. Hele ki Antalya'da herrhangi bir konu için düzgün ve kaliteli iş yapan adam bulmak bu kadar zorken, motor ustası bulmak ayrı bir dert. O yüzden ben de şu anda arayış içindeyim. İlk iş 500kmyi beklemeden doğru düzgün bir ustaya gösterip ayar yaptırmak olacak...

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı ersupalit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Atilla Abi, toplama konusunda söylediğin tamamen doğru. Adam gibi montaj yapıp satan yok. Hele ki Antalya'da herrhangi bir konu için düzgün ve kaliteli iş yapan adam bulmak bu kadar zorken, motor ustası bulmak ayrı bir dert. O yüzden ben de şu anda arayış içindeyim. İlk iş 500kmyi beklemeden doğru düzgün bir ustaya gösterip ayar yaptırmak olacak...
    Servis bilgisi dışında ayar,parça değişimi olmayan ufak tefek bakım,kontrol işlerini başka bir servis veya ustaya yaptırabilirsin km yi beklemene gerek yok.

İkinci bir konu en can sıkanı ,iyi bir usta bulmak........
    İstanbul'da dahi bulamazken sana diyecek,söyleyecek bir sözüm kalmıyor.Ama bulacağın ustanın en azından kendisine ait bir motosikleti olmasına dikkat et .En azından onlar halden biraz daha iyi anlıyor.

rumuzseçmekzor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erol serdar
    TSK Mensubu
     daytona 250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

..

Herkese çok teşekkür ederim yorumlarınız için..Bugün yine trafiğe çıkmadan kullandım baya. Bugün daha rahattım ve zaman geçtikçe kolay geliyo vitesler.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)