Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Umut Soydaner
    Öğrenci
     Regal Raptor 250 CC Daytona
     İstanbul - Fatih (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    430
    Beğenilmiş
    217

Motor Temizliği ve Bakımı

Arkadaşlar merhaba motorunuzun temizliğini nasıl yapıyorsunuz açıkçası ben temizlerken birazda kuruntulu olduğumdan tedirgin oluyorum yani bol suyla mı yıkamalıyız basınçlı suyla yıkasam problem yaşarmıyım merak ediyorum kıştan çıkıyororuz motorumun bazı vida yerlerinde ve egzoz da sararmalar ve kararmalar var. Bunları nasıl giderebilirim . Birde 300 km bakımına giricem ama tavsiye ettiğiniz bi yer var mı istanbul avrupa yakası için bir kaç yerle konuştum 100 küsur tl fiyat dediler .

otisabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emin Taşkıran
    Harita Mühendisi
     Regal Raptor dd250-e 10 2012
     İstanbul - Maltepe (Anadolu yakası)
    Beğenmiş
    3
    Beğenilmiş
    2
    Umut Merhaba

Avrupa yakasın da Beşiktaş'ta bulunan Ali Ustanın eline su dökecek kimse yok. Oraya uğramanı tavsiye ederim. Su ile yıkamaya gelince ben genel olarak az su ve nemli bez ile ile temizliyorum. birkaç vida sararması dışında bir problem olmadı. Basınçlı su hiç kullanmadım. Biraz zaman alması dışında en zararsız temizliğin bu olduğunu düşünüyorum.
    i believe in the sky , not sunroof

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Bence en güzel temizleme biçimi klasik oto yıkama fırçası(en yumuşak olanı seçilir) ,bir kova sıvı el sabunu karıştırılmış su veeee WD40 .Önce güzeeelce köpürtüp fırçayla temizlik yaptıktan sonra durulama yapılır kuruduktan sonra da WD40 sıkılıp temiz kuru bir bezle silinir.Sonuç pırıl pırıl bir motor ,paslanmayan vidalar veeee mutlu yüzler.

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    basınçlı suyla yıkamayın, yıkattırmayın da ne yaparsanız yapın... ne yapılacağı ayrıntılı olarak anlatılmış zaten... kazasız belasız sürüşler...

akinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mustafa AKINCI
    özel güvenlik
     DD250 E 9B 2015
     istanbul - sarıyer - istinye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bende iki gün önce aldığım motorumu yağ ve çamur kalıntılarından kurtarmaya çalıştım ama yaptığım temizlik hiç hoşuma gitmedi. istinyede bir arkadaşın oto yıkaması var KABİL OTO YIKAMA. PTT nin hemen karşısında aldım motoru ona getirdim önce şöyle bi bakdı demir ve metal aksamı inceledi ve bir ilaç getirdi motorun en ince ayrıntısına kadar ilacı sıkdı 5 dakka sonrada motoru komple yıkadı. motor yıkandıkdan sonra motoru tanıyamadım motor hiç kullanılmamış gibi olmuşdu yağdan kirden eser kalmamışdı. Bence motorunuz ağır kirli ise hiç uğraşmayın benim iki günde yapamadığımı 10 dakkada yaptı sağolsun.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)