Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Mezarkabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre
    Memur
     Regal Raptor 250e-6c
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Kayış Aktarma...!!!??

Herkese selamlar... Arkadaşlar Benim 2013 Model Daytonam var.. Fakat kullanan arkadaşlarımın da bildiği üzere zincir sesi problemimiz var ve ne uyguladıysak çözemedik. Son olarak aklıma acaba kayış aktarmalı olsa bizim motorlar nasıl olur? sorusu geldi.. Henüz 4 aydır motor kullanıyorum. Teknik detaylar hakkında öyle uzun uzadıya bilgim yok. Burada herkese soruyorum. Zincir aktarmalı bir daytona kayış aktarmaya çevrilebilir mi? Çevrilebilirse maliyeti öyle aman aman bi şey olur mu? Deneyimi bilgisi olan arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Alıntı Mezarkabul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese selamlar... Arkadaşlar Benim 2013 Model Daytonam var.. Fakat kullanan arkadaşlarımın da bildiği üzere zincir sesi problemimiz var ve ne uyguladıysak çözemedik. Son olarak aklıma acaba kayış aktarmalı olsa bizim motorlar nasıl olur? sorusu geldi.. Henüz 4 aydır motor kullanıyorum. Teknik detaylar hakkında öyle uzun uzadıya bilgim yok. Burada herkese soruyorum. Zincir aktarmalı bir daytona kayış aktarmaya çevrilebilir mi? Çevrilebilirse maliyeti öyle aman aman bi şey olur mu? Deneyimi bilgisi olan arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum
    Distribütör firmanın(Emre Motor galiba) oradaki yetkili serviste çalışan Ahmet usta birkaç arkadaşa yapabileceğini söylemişti diye hatırlıyorum.Ama maliyet konusunda ne dedi bilmiyorum

Emre
    Memur
     Regal Raptor 250e-6c
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Yani yapılabiliyo? Bu güzel. Peki bu ahmet ustaya ulaşabileceğim bi telefon var mı? En azından maliyetini öğrenebilirsem karar vermem kolaylaşır.. Eğer zincir sesi çözülür ise başka bir problem kalmaz bizim motorlarda

ersupalit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Suphi Ilhan Yılmaz
    Dişhekimi
     RR Daytona 250cc Beyaz
     Antalya
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    5
    Mümkünse ben de kayış aktarmaya çevirmek istiyorum. Ama işlerimin yoğunluğundan pek araştırmaya vaktim olmadı. Ben de bakınacağım bir yandan ve sizin de edinebildiğiniz bir bilgi olursa ben de haberdar olmak isterim...

Emre
    Memur
     Regal Raptor 250e-6c
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    İşte araştırıyorum şu aralar ama malieyti de önemli tutup 2000 tl gibi bi rakam cıkarırlarsa hiç uğrasmam. Yok mu şu forumda motor ustası bi arkadaş çağrımıza kulak verecek :D

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Bu kayış aktarma işini kim söylediyse astarını düşünmemiş galiba teknik ve mekanik olarak olanaksız değil ama bir düşünecek olursak .

1.ön ve arka dişli yerine kasnak konulacak bu kasnaklar kayışın deforme olup zarar görmemesi için dişlilerden büyük olmak zorunda
    2 .Arka kasnağın halledildiğini varsayalım. Ön dişli bölümünde sadece orijinal dişlinin sığacağı kadar yer var genişletilmesi lazım fakat bu bölümde motor bloğuna bağlı .
    3.Bizim motorların dingil mesafesini düşünürsek o boyda kayışın özel olması gerek yarıçapı 130 cm lik bir kayış lazım ki + maaliyet.Değişeceği zaman oluşacak sıkıntı da cabası.
    4.Zincir koruma parçası kullanılmaz hale geleceği için kasnak bölümü açık kalacak güvenlik açısından risk.O bölüme zincir koruma yaptırtırsak yine + maliyet.

Amaaaaa para var saadet var diyenler için olabilir neden olmasın.

Emre
    Memur
     Regal Raptor 250e-6c
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kayış aktarma işini kim söylediyse astarını düşünmemiş galiba teknik ve mekanik olarak olanaksız değil ama bir düşünecek olursak .

1.ön ve arka dişli yerine kasnak konulacak bu kasnaklar kayışın deforme olup zarar görmemesi için dişlilerden büyük olmak zorunda
    2 .Arka kasnağın halledildiğini varsayalım. Ön dişli bölümünde sadece orijinal dişlinin sığacağı kadar yer var genişletilmesi lazım fakat bu bölümde motor bloğuna bağlı .
    3.Bizim motorların dingil mesafesini düşünürsek o boyda kayışın özel olması gerek yarıçapı 130 cm lik bir kayış lazım ki + maaliyet.Değişeceği zaman oluşacak sıkıntı da cabası.
    4.Zincir koruma parçası kullanılmaz hale geleceği için kasnak bölümü açık kalacak güvenlik açısından risk.O bölüme zincir koruma yaptırtırsak yine + maliyet.

Amaaaaa para var saadet var diyenler için olabilir neden olmasın.
    Atilla bey öncelikle teşekkür ederim yorumlarınız için

*Kasnaklar tabiki dişlilerden büyük olacak olmak zorunda,
    *Arka kasnakta sorun yok zaten. Ön dişliye geldiğimizde, bende zincir muhafazayı soktuğum zaman pay olmadığını gördüm ama ankarada bi usta yaparım dedi.
    *Zincir koruma parçasından kastınız ön taraftaki zincir muhafaza ise o parça kalacak ustanın ağzından konuşuyorum.. Arka zincir üzerindeki yarım metre kadar parçadan bahsediyosanız o parçanın yapımı kolay ve ucuz bir sey.
    *Kayışın boyutuna gelince kesinlikle bulması zor biliyorum fakat usta ayarlanabıleceğını de söyledi. Son olarak tabiki maliyetli olacak bu işlemler.. Henüz fiyat çıkarmadı ama tahmini 1000 tl civarında fiyat aldım.

**Tabiki bunlar maliyet ama bıktım zincir sesinden.. Hani düz yoldaki şırıldayan sesten bahsetmıyorum. Ufacık bir çukura girdiğimdeki o zincirin sallanarak yukarı sağa sola vurmasından doğan sesten bahsediyorum. Arkadaşım klasık serisini kullanıyo hiç ses yok.. Çokça üzüldüğüm bi konu bu artık başka çözüm yolu bulamadım..Varsa başka çözüm yolunuz beni bu sorundan kurtarın lütfenn

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Motosiklet zincir gergisi sayesinde sıkntıdan kurtulabilirsin

Emre
    Memur
     Regal Raptor 250e-6c
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bu zincir gergisi sayesinde zincir çukura filan girdiğinde alttaki amortisöre yukarıya sağa sola vurmıcak öyle mi? Peki Atilla bey siz kullandınız mı bu ürünü? Ya da sizin motorunuz da daytona ses gelmiyo mu çukurlarda siz bu parçayla mı sorunu çözdünüz? Çünkü artık sorunumu çözmeye harcadığım zaman ve para gercekten ınanılmaz boyutlara ulaştı. Her usta bir şey söylüyo uyguluyo yok yıne aynı? Eğer siz memnunsanız ya da çevrenizde bu ürünü alıp memnun kalan bırılerının varlığından haberiniz var ise bende alayım hemen

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı Mezarkabul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu zincir gergisi sayesinde zincir çukura filan girdiğinde alttaki amortisöre yukarıya sağa sola vurmıcak öyle mi? Peki Atilla bey siz kullandınız mı bu ürünü? Ya da sizin motorunuz da daytona ses gelmiyo mu çukurlarda siz bu parçayla mı sorunu çözdünüz? Çünkü artık sorunumu çözmeye harcadığım zaman ve para gercekten ınanılmaz boyutlara ulaştı. Her usta bir şey söylüyo uyguluyo yok yıne aynı? Eğer siz memnunsanız ya da çevrenizde bu ürünü alıp memnun kalan bırılerının varlığından haberiniz var ise bende alayım hemen
    Ben zincir gergisi kullanmıyorum gerek duymuyorum .Motosikletin orijinalinde takılan zincir korumanın altında ve maşada lastik takozlar var ve zincirin gerginliği yukarı aşağıya salladığınızda 2 cm kadar oynayacak şekilde gergin.Bu durumda gerek kalmıyor zaten.

Zincir gergisi, zincir hareketinden ve boşluğundan kaynaklanan performans kayıplarını en aza indirmek için ve zincirin düzgün olarak hareket etmesi için kullanılıyor .

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)