Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Rain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yağmur
    serbest
     YOK
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

İlk mesaj... Merhaba...

Merhaba,

Yaklaşık bir aydır motosiklet forumlarını takip etmeye çalışıyorum. Motosiklet ehliyet sertifikamı aldım, ehliyeti de en kısa zamanda alacağım. Motosiklet almayı istiyorum ancak aklıma takılan sorular ışığında bu kararımı uygulamaya geçirebilirim veya vazgeçebilirim çünkü sonuçta alacağım aracın isteklerimin yanında ihtiyaçlarıma da cevap vermesi gerekiyor.

Motosiklet kursunda YBR 125'i rahatlıkla sürdüm. Araba ehliyetim yıllardır var ve uzun sürede aktif sürücüydüm. Gönlüm chopper'dan yana (motosiklet kursundaki eğitmenim yetenekli olduğumu ve 600 cc'yi biraz deneyimle rahat kullanabileceğimi ama başlangıç olarak mesela KTM Duke 200 gibi bir motorla başlamamı önermişti güzel motor tabii ama o hem spor hem de pahalı). Burada okuduğum kadarıyla herkes RR'sinden memnun yalnız herkes ilk motor olarak 250'lik alınmasından yana ki ben de almışken tavsiyelere uymak isterim. Hatta iki üç sene değiştirmek istemesem ne iyi olurdu...

Ancak ben sıfır motor almak istiyorum özellikle de ikinci eli satın alırken güven sorunu yaşamamak için.
    Sıfır almak istediğim için hedeflediğim bütçe RR DD 150 E-2'ye yetiyor açıkçası mat siyahını fena gözüme kestirdim)
    Ancak uzun yol (çok sık olamasa bile uzun yoldan kastım balıkesir civarı şimdilik) yapmak için uygun olup olmadığından yazılara bakarak emin olamadım.
    İlk motor için 250'liklere geçmek fiyatı ikiye katlıyor. (illa ki 250'lik denirse bu kez ikinci el opsiyonlarına da bakmam gerekebilir)
    Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ve artçı konusu da benim için önemli muhtemelen sık artçım olacak çünkü. Artçılı uzun yol bu motorla mümkün olur mu güvenli bir şekilde?

Bir de güvenli sürüş eğitimi almam lazım mı illaki? Sanırım eğitimler genelde commuter'larla veriliyor.

Ve RR DD 150 E-2'yi satmak kolay olur mu?

Tipik yeni üye soruları işte

Şimdiden teşekkürler
    “Some people walk in the rain, others just get wet.”

Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan B.
    End.Müh.
     Gitti kuzucuk..
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Öncelikle sitemize hoş geldiniz, tanışma topiği açıp kendinizi daha detaylı tanıtmanız rica edilir.
    Arabada yetenekli yada tecrübeli olmak, motora daha çabuk alışmanıza vesile olur fakat, motor maalesef ülkemizde yeni yeşeren bir filiz gibi kültür meselesi olduğundan 600 cc ile başlamanıza sebep değildir kanımca.

Çünkü ister 100cc kullanın ister 1000cc, tecrübeniz etraftaki 4 teker sürücülerinin size saygı duyduğu mertebede olmakta.Yol koşulları, yayalar ve hava şartlarını söylemiyorum bile şimdilik.

Uzun yoldan kastınız mesela min. kaç km. dir? Kimilerine göre uzun yol 100 km kimilerine göre 500, kimilerine göre de ülkeler arasıdır.

Güvenli sürüş eğitimi almanız tabii ki çok faydalıdır.Eğitimler kurumdan kuruma farketmekte. Honda Türkiye, 1.seviyeyi cbf150 ile veriyor. OMM kendi motorunuzla veriyor gibi vs vs..

DD150 yi satmak zor değildir, çünkü şu an sizin gibi yeni başlamak isteyen yada bayan sürücüler gibi insanlar alır, kullanır sonrasında büyütür.

Ben olsam, güvenli sürüş eğitimi aldıktan sonra kaliteli bir kask ve bedeninize uygun ekipman ile 250cc ile başlardım, çünkü sürekli artçım olacak diyorsunuz.

Yakın geçmişte 500 cc ile de 600 cc ile de başlayan oldu, ama keşke o motorların dili olsa da bizim gibi onlarda konuşabilse.

İstediğiniz kadar tecrübeli olun, hiç farketmez, baştan tedbirli olmak, ileride size bitmeyen motor aşkı olarak geri dönecektir.

Ktm tabii ki de güzel bir marka, ama servis ve yedek parça konusunda, sizin gibi yeni başlayan bir insanı üzebilir.

Bence önce tarzınıza karar verin ktm duke ile regal in modelleri ,takım elbise ile spor elbise arasındaki farklar kadardır.

Eğitim konusuna dönersek, ne kadar eğitimli olursanız olun, her zaman ne yapabileceğinizi ve ne yapamayacağınızı iyi bilin. Ne yapabileceğinizi zaten bilirsiniz, ne yapamayacağınızın sorusunun cevabı da zamanla kazanacağınız tecrübe olacaktır bence.

Selamlar,
    Ederinden fazla değer, adamı soytarı eder...(Kertenkele)

aidikurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alper idikurt
    Bankacı
     Yamaha XVS 1300 A Midnightstar
     İsntabul - Sancaktepe
    Beğenmiş
    514
    Beğenilmiş
    573
    Korhan kardeşim azına , klavyene sağlık yazdıklarını okumak keyif veriyor valla. Takipçinim
    RaptorRiders bir çığ gibi büyümeye devam ediyor

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,611
    Beğenilmiş
    7,105
    Merhaba Yağmur aramıza hoş geldin
    Sürüş eğitimini almakla çok güzel bir başlangıç yapmışsın
    150 cc klasik kasa başlangıç için çok güzeldir ama hem uzun yol hem artçılı kullanım için kısa sürede yetersiz gelir makinayı büyütmek istersin o yüzden bence 250 cc klasik kasa veya daytona modellerine bakman daha iyi bir seçim olur inşallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşurusun

Yağmur
    serbest
     YOK
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Potenza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle sitemize hoş geldiniz, tanışma topiği açıp kendinizi daha detaylı tanıtmanız rica edilir.
    Arabada yetenekli yada tecrübeli olmak, motora daha çabuk alışmanıza vesile olur fakat, motor maalesef ülkemizde yeni yeşeren bir filiz gibi kültür meselesi olduğundan 600 cc ile başlamanıza sebep değildir kanımca.

Çünkü ister 100cc kullanın ister 1000cc, tecrübeniz etraftaki 4 teker sürücülerinin size saygı duyduğu mertebede olmakta.Yol koşulları, yayalar ve hava şartlarını söylemiyorum bile şimdilik.

Uzun yoldan kastınız mesela min. kaç km. dir? Kimilerine göre uzun yol 100 km kimilerine göre 500, kimilerine göre de ülkeler arasıdır.

Güvenli sürüş eğitimi almanız tabii ki çok faydalıdır.Eğitimler kurumdan kuruma farketmekte. Honda Türkiye, 1.seviyeyi cbf150 ile veriyor. OMM kendi motorunuzla veriyor gibi vs vs..

DD150 yi satmak zor değildir, çünkü şu an sizin gibi yeni başlamak isteyen yada bayan sürücüler gibi insanlar alır, kullanır sonrasında büyütür.

Ben olsam, güvenli sürüş eğitimi aldıktan sonra kaliteli bir kask ve bedeninize uygun ekipman ile 250cc ile başlardım, çünkü sürekli artçım olacak diyorsunuz.

Yakın geçmişte 500 cc ile de 600 cc ile de başlayan oldu, ama keşke o motorların dili olsa da bizim gibi onlarda konuşabilse.

İstediğiniz kadar tecrübeli olun, hiç farketmez, baştan tedbirli olmak, ileride size bitmeyen motor aşkı olarak geri dönecektir.

Ktm tabii ki de güzel bir marka, ama servis ve yedek parça konusunda, sizin gibi yeni başlayan bir insanı üzebilir.

Bence önce tarzınıza karar verin ktm duke ile regal in modelleri ,takım elbise ile spor elbise arasındaki farklar kadardır.

Eğitim konusuna dönersek, ne kadar eğitimli olursanız olun, her zaman ne yapabileceğinizi ve ne yapamayacağınızı iyi bilin. Ne yapabileceğinizi zaten bilirsiniz, ne yapamayacağınızın sorusunun cevabı da zamanla kazanacağınız tecrübe olacaktır bence.

Selamlar,

Hoşbuldum, teşekkür ederim.

Motosiklet almayı yıllardır düşünüyorum. Ama bu sene motor ehliyeti alınca bir anda bu hayal önümde daha da somutlaştı. İstanbul'da işten eve, evden işe giderken ve tatil günlerinde kullanmak için motor almayı düşünüyorum.

600 cc ile başlamak istemiyorum yanlış anlaşılma olmuş orada ) KTM 200 hem spor hem de pahalı zaten. Benim tarzım chopper bunda bir kararsızlık yok ama ben hakimiyet konusunda zorluk yaşar mıyım diye bocalamıştım. Yani spor modelle eğitim alıp birden chopper'a geçerken... Ama OMM kendi motorunuzla eğitim veriyor diyorsunuz bu iyi bir bilgi, bunu not ettim... Sorun motosiklet alabilirsem orada eğitimle çözülebilir öyleyse.

Uzun yol için de baktım Balıkesir- İstanbul arası 386 km'miş. Yani uzun yoldan kastım bu - keşke mesela Avrupa olsa (hayalleri büyük tutmak lazım derler çünkü - ama şimdilik bu kadar, sonrasına bakacağız artık

RR 150 cc'nin tarzını da diğerlerinden daha çok beğenmiştim ama motosiklet forumlarının genelinde de şimdiki cevaplara da bakınca herkesin yaşadığı yetersizlik hissini yaşamamak için 250'likle başlamaktan korkmamak gerekecek sanırım.

Bilinçli ve kontrollü bir motosiklet sürücüsü olmaya çalışacağımı düşünüyorum elimden geldiğince

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Yağmur
    serbest
     YOK
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Yağmur aramıza hoş geldin
    Sürüş eğitimini almakla çok güzel bir başlangıç yapmışsın
    150 cc klasik kasa başlangıç için çok güzeldir ama hem uzun yol hem artçılı kullanım için kısa sürede yetersiz gelir makinayı büyütmek istersin o yüzden bence 250 cc klasik kasa veya daytona modellerine bakman daha iyi bir seçim olur inşallah kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşurusun
    Merhaba, hoşbuldum teşekkür ederim )

Artçı güvenliği önemli benim için evet o zaman dediğiniz gibi 250 cc'lk araştırmaya başlayayım ben en iyisi. Bunun için de ikinci ellere de bakmam gerekecek.

Güzel dilekler için teşekkürler tekrar

Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan B.
    End.Müh.
     Gitti kuzucuk..
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı aidikurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Korhan kardeşim azına , klavyene sağlık yazdıklarını okumak keyif veriyor valla. Takipçinim
    Başkanım, hizmet için varız, seve seve
    Ederinden fazla değer, adamı soytarı eder...(Kertenkele)

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Selamlar Yağmur,

Öncelikle hoş geldin, benim kızımın adı da Yağmur, sıkıcı bir iş gününde ekranda onun adını görünce yüzüm gülümsedi sayende, sağol...

Ben aşağıda yazan abiler gibi tecrübeli değilim. Seninle aynı sıkıntıları yaşamış, aynı sorular kafasından geçmiş bir RR150 e-2 kullanıcısıyım. Ben sıfır ve 150 lik almayı tercih ettim, çünkü acemiydim ve rahat kontrol edebileceğim bir makina olsun istedim. Motordan, tamirden anlamadığım için her türlü hatası ve geçmişi hakkında bilgi sahibi olayım istedim. Hala acemiyim ama bu kararımdan da gayet memnunum şimdiye kadar...

Bende beyazı var, gayet rahat bir motor, özellikle kasası derli toplu (bence) ve selesi çok rahat (herkesin ortak görüşü)

"Motorun yetmemesi" ile kastedileni ben pek algılayamıyorum. İstanbul'da kullanacaksan neticede ister 1500 cc olsun ister 150 cc, emniyet şeridinde saatte 20 km hızla gideceksin e-5 te? Ha siz gece 3 te falan motora biniyorsanız bilemem ama normal saatlerde arabaların arasına dalıp 80-90 la makas atmak falan gibi fantastik fikirler için Regal Raptor'un uygun bir marka model olmadığını düşünüyorum...

Ben ev ve iş arasında hep araba kullandım. Son günlerde motor da kullanıyorum. Arabayla en yüksek 60 km, motorla da - acemi olduğumdan - 40-50 km ye çıkabiliyorum, fazlasına trafik izin vermiyor. Zorlamak da tarzım değil...

RR 150, 80-85 km ye çıkabilen bir alet zaten, 100 km nin üstüne çıktım yazanlar var bu forumda, daha fazlasına neden ihtiyaç duyulduğunu da anlamıyorum. Elbette artçı ile bu performans değişir ama 600 cc falan... bilemiyorum...

Her chopper severin gönlünde bir Harley Davidson yatıyor ve bu motorlar da Amerikan olduğundan zaten yüksek cc ile üretiliyorlar. Her şeyleri abartılı. Sanıyorum bu "cc yükseltme merakı" ondan kaynaklanıyor. İdeale ulaşma isteğinden, ulaşamayınca yaklaşmaya çalışmaktan... Şahsen 150 cc lik Nightrod veya Iron olsaydı keşke diyorum, hem daha ucuz olurdu Ben hemen alırdım...

Kısacası zevk meselesi, çok uzatmayayım ama "daha iyi" yi ararken, bütçeyi zorlarken bence ilk bakılması gereken şey cc değil, hele acemiysen...

leonraptor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Han_zade
    Memur
     Regal Raptor Daytona DD 250 6c
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    Her satılanın bir değeri ve mutlaka bir alıcısı vardır. Net kararlar verip adımlar atarsan hayallerini geç kalmadan bir an önce yaşarsın şimdiden hayırlı olsun
    Her gün, ilk gün gibi yaşamak, sahip olduğun şeylerin kıymetini bilmek, sağlığına şükretmek... Yaşamak her şeye rağmen güzel

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)