Öncelikle sitemize hoş geldiniz, tanışma topiği açıp kendinizi daha detaylı tanıtmanız rica edilir.
Arabada yetenekli yada tecrübeli olmak, motora daha çabuk alışmanıza vesile olur fakat, motor maalesef ülkemizde yeni yeşeren bir filiz gibi kültür meselesi olduğundan 600 cc ile başlamanıza sebep değildir kanımca.
Çünkü ister 100cc kullanın ister 1000cc, tecrübeniz etraftaki 4 teker sürücülerinin size saygı duyduğu mertebede olmakta.Yol koşulları, yayalar ve hava şartlarını söylemiyorum bile şimdilik.
Uzun yoldan kastınız mesela min. kaç km. dir? Kimilerine göre uzun yol 100 km kimilerine göre 500, kimilerine göre de ülkeler arasıdır.
Güvenli sürüş eğitimi almanız tabii ki çok faydalıdır.Eğitimler kurumdan kuruma farketmekte. Honda Türkiye, 1.seviyeyi cbf150 ile veriyor. OMM kendi motorunuzla veriyor gibi vs vs..
DD150 yi satmak zor değildir, çünkü şu an sizin gibi yeni başlamak isteyen yada bayan sürücüler gibi insanlar alır, kullanır sonrasında büyütür.
Ben olsam, güvenli sürüş eğitimi aldıktan sonra kaliteli bir kask ve bedeninize uygun ekipman ile 250cc ile başlardım, çünkü sürekli artçım olacak diyorsunuz.
Yakın geçmişte 500 cc ile de 600 cc ile de başlayan oldu, ama keşke o motorların dili olsa da bizim gibi onlarda konuşabilse.
İstediğiniz kadar tecrübeli olun, hiç farketmez, baştan tedbirli olmak, ileride size bitmeyen motor aşkı olarak geri dönecektir.
Ktm tabii ki de güzel bir marka, ama servis ve yedek parça konusunda, sizin gibi yeni başlayan bir insanı üzebilir.
Bence önce tarzınıza karar verin ktm duke ile regal in modelleri ,takım elbise ile spor elbise arasındaki farklar kadardır.
Eğitim konusuna dönersek, ne kadar eğitimli olursanız olun, her zaman ne yapabileceğinizi ve ne yapamayacağınızı iyi bilin. Ne yapabileceğinizi zaten bilirsiniz, ne yapamayacağınızın sorusunun cevabı da zamanla kazanacağınız tecrübe olacaktır bence.
Selamlar,

Gitti kuzucuk..
İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
0 Rh (+)