Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

leonraptor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Han_zade
    Memur
     Regal Raptor Daytona DD 250 6c
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26

disk sürtme sesi

Arkadaşlar balatalar diske sürtüyor aldığım günden beri var ilk önemsemedim yeni sonuçta diye ama nerdeyse motoru kastırıyor. ayarını nasıl yapabilirim arkadaşlar kaliperdeki iki vidayı gevşettim biraz ama fark yok nasıl gevşetebilirim yoksa benim motorsikletin diskler de mi yamuk :-(
    Her gün, ilk gün gibi yaşamak, sahip olduğun şeylerin kıymetini bilmek, sağlığına şükretmek... Yaşamak her şeye rağmen güzel

ersupalit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Suphi Ilhan Yılmaz
    Dişhekimi
     RR Daytona 250cc Beyaz
     Antalya
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    5
    Valla benimki değişti kardeş hatırlıyosundur dertlerimi... Ama hala diskte ses var vıyk vıyk vıyk diye... Hiç geçmiyoödiyo herkes ama kesin vardır bir çözümü... Servise değil de iyi anlayan bi ustaya göstercem

Han_zade
    Memur
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    Suphi Bey aslında servisten çözüm bulamayacağımı bildiğim içindi burada paylaştım youtube da disk fren ayarlama videolarını da izledim ama yaptım balatalar diskten ayrılmıyor hışırtı gibi ses geliyor vardır bi çözümü ustası umarım
    Her gün, ilk gün gibi yaşamak, sahip olduğun şeylerin kıymetini bilmek, sağlığına şükretmek... Yaşamak her şeye rağmen güzel

Kadri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kadri P.
    Bilişim
     DD250e-9b (2016)
     İstanbul
    Beğenmiş
    29
    Beğenilmiş
    15
    Merhabalar malesef bu sorun birçoğunda var. Kaliferlerin üzerinde 2 tane siyah alyan-tork vida var. Bu vidalar tamemen söküldüğünde balatalar kendiliğinden düşüyor. Balata değişimide zaten bu şekilde oluyor. Bu problem balataları sabit tutan segman şeklindeki esnek yaylardan kaynaklanıyor. Zamanla bu yaylar esnekliğini kaybediyor.

Balatanın sürtmesiyle normalde ses oluşmaz zira balatalar sürekli hafif temas halindedir. Frene basılma anında bu sürtünme fren işlevi tamamlanana kadar devam eder. Cızır cızır çıkan seste bu yayların diske temas etmesinden kaynaklanıyor.
    Konu Kadri tarafından (19.Nisan.2015 Saat 06:49 ) değiştirilmiştir.

Han_zade
    Memur
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    Ön diskte sağ diskin kaliperindeki alyanlar dediğiniz gibi balataları tutuyor onları gevşettim biraz rahatlama oldu ama sağ ön diskin kaliper alyan vidaları kapak gibi sanki içinde saplama var gevşedeyim diye iki çevirdim çıktı alyan kapak :-o

ersupalit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Suphi Ilhan Yılmaz
    Dişhekimi
     RR Daytona 250cc Beyaz
     Antalya
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    5
    Bende de aynı kardeş... Sağ kaliper... Yemin ediyorum kırıp atacam nasıl olsa bi kaliper daha var diye... Vıyk vıyk vıyk diye gene iyice artmaya başladı ses bugün... Giderken hiç dikkat ettin mi? Seninkinde de oynama var mı???

Han_zade
    Memur
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    O iki alyan vidayı gevşetmeden önce oynama yoktu şu an az da olsa oynama var disklerdeki ses sizinkindeki kadar belirgin değil ama bulaşık telini demire sürter gibi bir ses var :-( arka disk ise ayak frenini çok nadir kullandığım halde sanki çok kullanılmış gibi arka disk parlamış sürtmekten / burda hava birden çok soğudu bugün söküp yaylarını kontrol edecektim haftasonuna kadar soğuk haftasonu da seminerim var fırsat bulunca çözüm bulursam sizinle de paylaşırım emin olun ;-)

Kadri P.
    Bilişim
     DD250e-9b (2016)
     İstanbul
    Beğenmiş
    29
    Beğenilmiş
    15
    O yayların değişmesi lazım ama yedek parça olarak bulunabilirmi bilemiyorum. Aslında parça yay değil bir parça kanırtılmış esnek levha. Piyasada komple takım halinde var. Çıkma olarakta temin edilebilir. Parçayı söküp motorculara sormak lazım.

Alyanları gevşek bırakmayın iyice sıkın yolda giderken tek sigortamız onlar

Alyan vidalar 4 tane delikten giriyor balataları diskin iki yüzünden karşılıklı buluşturuyor.
    Konu Kadri tarafından (19.Nisan.2015 Saat 22:48 ) değiştirilmiştir.

Han_zade
    Memur
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    Alıntı Kadri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O yayların değişmesi lazım ama yedek parça olarak bulunabilirmi bilemiyorum. Aslında parça yay değil bir parça kanırtılmış esnek levha. Piyasada komple takım halinde var. Çıkma olarakta temin edilebilir. Parçayı söküp motorculara sormak lazım.

Alyanları gevşek bırakmayın iyice sıkın yolda giderken tek sigortamız onlar

Alyan vidalar 4 tane delikten giriyor balataları diskin iki yüzünden karşılıklı buluşturuyor.
    Kadri motorsiklet daha 100 km de esnekliğini kaybetmesi için kullanılması lazım ;-) ayar için ne yapılabilir onu merak ediyorm açıkçası

Kadri P.
    Bilişim
     DD250e-9b (2016)
     İstanbul
    Beğenmiş
    29
    Beğenilmiş
    15
    Alıntı leonraptor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kadri motorsiklet daha 100 km de esnekliğini kaybetmesi için kullanılması lazım ;-) ayar için ne yapılabilir onu merak ediyorm açıkçası
    Keşke İstanbul' da olsaydın memnuniyetle yardımcı olurdum. Birlikte çözmeye çalışırdık. Sıfır makine hayırlı olsun kazasız belasız inşallah. Garantinin sana kaliper borcu var demektir

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)