Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

ereneren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erenacikgoz
    antrenör
     250 spyder
     Ankara/Mamak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3

jikleyi anlayamadım

iyi akşamlar daha önce konuşulan konu anlamadım ama baktım biraz :D şimdi ben motoru aldığımdan beri jikle cubugu düz yere paralel duruyo motorum cok yakıyo benzinim bitiyo calmalarındanda süpeleniyorum kilitsiz depo kapağı 100km de cokta yaksa depo bosalmaz :D karbiratör ayarı yaptırdım dün tamirci jikleyi yukarı cekti böyle normal aşşa indirince jikle cekik oluyo bunda dedi aşşa indirince pistonları yukarı cekiyo diye gösterdide kafam karıstı doğrusu nedir :D

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,899
    Beğenilmiş
    7,144
    Alıntı ereneren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyi akşamlar daha önce konuşulan konu anlamadım ama baktım biraz :D şimdi ben motoru aldığımdan beri jikle cubugu düz yere paralel duruyo motorum cok yakıyo benzinim bitiyo calmalarındanda süpeleniyorum kilitsiz depo kapağı 100km de cokta yaksa depo bosalmaz :D karbiratör ayarı yaptırdım dün tamirci jikleyi yukarı cekti böyle normal aşşa indirince jikle cekik oluyo bunda dedi aşşa indirince pistonları yukarı cekiyo diye gösterdide kafam karıstı doğrusu nedir :D
    Usta doğru söylemiş

Serkan Kürkçü
    Asker
     Honda Shadow 750
     İstanbul - Yeşilköy (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    34
    Beğenilmiş
    26
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Usta doğru söylemiş
    Celil abi doğru söylüyor = ))

erenacikgoz
    antrenör
     250 spyder
     Ankara/Mamak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Usta doğru söylemiş
    peki abi bukadar aşırı yakmasının sebebi nedir jikle cubugum aşşağıda durmuyodu yukarıda düz duruyodu onun zararı olurmu 35 kuruş falan yakıyodu sanırım :D 100 kmde yolda kaldım onda calmalarından süpeleniyorum kilitli depo kapağı yokmu bunların :D cok hızlı calısıyodu rölantide onu farkettim karbiratör ayarı yaptırınca

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,899
    Beğenilmiş
    7,144
    peki abi bukadar aşırı yakmasının sebebi nedir jikle cubugum aşşağıda durmuyodu yukarıda düz duruyodu onun zararı olurmu 35 kuruş falan yakıyodu sanırım :D 100 kmde yolda kaldım onda calmalarından süpeleniyorum kilitli depo kapağı yokmu bunların :D cok hızlı calısıyodu rölantide onu farkettim karbiratör ayarı yaptırınca
    Normalde 100 km de ortalama 4.5 litre yakar jikle açık kullanırsan normalden fazla yakar bunun dışında karbiratör ayarı düzgün olmazsa bujilerde sıkıntı varsa fazla yakar sen ayarı yaptırmışsın birkaç test yap düzelmezse usta ayarları kontrol etsin
    Not: jikle kolu düz duruyor derken kapalıyken jikle en üstte durması gerekiyor ortada değil

erenacikgoz
    antrenör
     250 spyder
     Ankara/Mamak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Normalde 100 km de ortalama 4.5 litre yakar jikle açık kullanırsan normalden fazla yakar bunun dışında karbiratör ayarı düzgün olmazsa bujilerde sıkıntı varsa fazla yakar sen ayarı yaptırmışsın birkaç test yap düzelmezse usta ayarları kontrol etsin
    Not: jikle kolu düz duruyor derken kapalıyken jikle en üstte durması gerekiyor ortada değil
    işte abi bilmiyodum ben 1bucuk aydır jikle kolu düz yere paralel kullanıyorum :D bugun düzeltti usta bu yukarda durcak diye :D

Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan B.
    End.Müh.
     Gitti kuzucuk..
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    işte abi bilmiyodum ben 1bucuk aydır jikle kolu düz yere paralel kullanıyorum :D bugun düzeltti usta bu yukarda durcak diye :D
    Eren selam.
    Jikleyi motor soğukken ilk çalıştırma da o eski (yani senin tabirinle yere parelel) pozisyonuna getir.2-3 dakika o şekilde çalıştıktan sonra, şu anki pozisyonuna getir devam et.
    Eğer bu ara bujileri değiştirme zamanın geldiyse değiştir, yok gelmediyse söküp bir temizlettir derim.
    Selamlar..
    Ederinden fazla değer, adamı soytarı eder...(Kertenkele)

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)