Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    isac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İsa Çetin
    Muhasebe
     Honda - Shadow VT.750 c5
     İstanbul-Beykoz (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    34
    Beğenilmiş
    22

Su eksiltme ?

Arkadaşlar merhaba.
    İçinde bulunduğum sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Makinayı yeni yeni kullanmaya başladığım için daha önce yoktu ama Şile-Sahilköy gezisi sonrasında az da olsa suyun eksildiğini fark ettim.
    Havaların ısınması ve evdekilerin makine aldığımdan haberi olmasının verdiği rahatlık ile son üç-dört gündür işe gidiş dönüşün yanı sıra, gün içinde, iş için bile aktif bir sürüş halindeyim. Bugün suyu kontrol ettiğimde yok denecek kadar azaldığını gördüm. Şu an 550 km.deyim ve ilk servisine Cuma günü gidicem. Sormak istediğim, bu kadar su eksiltmesi normal mi yoksa neden olabilir? Bi de mecbur kaldığım için musluk suyu ilave ettim. İçindeki kırmızı su sanırım antifreeze. Ondan mı koymalıydım? İlginize şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar…

Türker Baltacı
    Matbaa Planlama&Maliyet
     Harley Davidson Sportster XL883L
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    su eksiltmenin birçok nedeni olabilir,
    1- radyatörde çatlak-kaçak olabilir
    2- motor yağ yakmış, eksilen yağın yerinde su geçmiş olabilir
    3- yedek su deposunda veya hortumlarda kaçak olabilir

-------alıntıdır------------
    Araç normal çalışma sıcaklığındayken radyatör hortumlarının durumuna bakın, basınç ne durumda? Elinizle sıkılamayacak kadar sertse üst kapak contası yanmış olabilir. Ayrıca eksilen su miktarı anladığım kadarıyla az değil, mutlaka damlarken görürdünüz. Bir de soğutma suyu içerisinde yağ var mı, onu kontrol edin. Yağ varsa bariz şekilde görülür zaten.

Daha kötü senaryolar da mevcut, ama malesef kendi kendinize yapabilecekleriniz sınırlı. Bulunduğunuz ilde tavsiye edilen bir servis bulup radyatör kaçağını, devir daim pompasını test ettirebilirsiniz.

--------alıntıdır----------

inşallah önemli bir sorun yoktur.

Ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yahşi
    End. Soğutma Sist. Satışı
     BMW R1200GS
     İstanbul - Büyükçekmece
    Beğenmiş
    10,778
    Beğenilmiş
    2,441
    İsa önümüz yaz normal su koymanda bir sakınca yok.
    Eksilme ilk dolum yapıldığı için borularda hava kalabiliyor, yedek depodaki suyu oralara harcamış olabilir.
    Sabah motorunun alt kısmını kontrol et, su dökülmüşmü veya yerde bir ıslaklık veya su izi var mı?
    Eğer bunlar yoksa sorun yok, zaten daha sonra eksilmiyorsa dediğim gibi sadece borularda vs. kalan havayı atıp yerine yedek depodaki suyu almıştır.
    Servise bakım için gittiğinde söylersin yine de bir kontrol ederler için rahat eder en azından

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı isac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba.
    İçinde bulunduğum sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Makinayı yeni yeni kullanmaya başladığım için daha önce yoktu ama Şile-Sahilköy gezisi sonrasında az da olsa suyun eksildiğini fark ettim.
    Havaların ısınması ve evdekilerin makine aldığımdan haberi olmasının verdiği rahatlık ile son üç-dört gündür işe gidiş dönüşün yanı sıra, gün içinde, iş için bile aktif bir sürüş halindeyim. Bugün suyu kontrol ettiğimde yok denecek kadar azaldığını gördüm. Şu an 550 km.deyim ve ilk servisine Cuma günü gidicem. Sormak istediğim, bu kadar su eksiltmesi normal mi yoksa neden olabilir? Bi de mecbur kaldığım için musluk suyu ilave ettim. İçindeki kırmızı su sanırım antifreeze. Ondan mı koymalıydım? İlginize şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar…
    Arkadaşlar gerekeni yazmışlar ama ben de birkaç şey sorayım.Sabah ilk çalıştırdığında egzoz lardan çaydanlık kaynamasına benzer buhar geliyor mu?Uzun süre park ettiğinde radyatörün bulunduğu bölümün zemininde su birikmesi oluyor mu? Motoru çalıştırıp gaz verdiğinde radyatör borularından sızıntı damlama var mı
    ? Fan açtığında devamlı mı çalışıyor? Bu tip bir sıkıntı yoksa endişelenmene gerek yok.Eksilen miktar kadar su veya antifrizi yedek depoya ilave etmen yeterli olacaktır.
    Son olarak radyatörün üst kısmında kapağı vardır hafif sola çevirince açılır motor çalışmazken açıp kontrol etmeni tavsiye ederim.Silme dolu olması gerek.

Kapak açıkken motoru kısa süreli çalıştır.Su kaynamasına benzer hareket olması lazım bu da devir daim pompasının sağlıklı çalıştığına işarettir.

Kolay gelsin.

İsa Çetin
    Muhasebe
     Honda - Shadow VT.750 c5
    Beğenmiş
    34
    Beğenilmiş
    22
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar gerekeni yazmışlar ama ben de birkaç şey sorayım.Sabah ilk çalıştırdığında egzoz lardan çaydanlık kaynamasına benzer buhar geliyor mu?Uzun süre park ettiğinde radyatörün bulunduğu bölümün zemininde su birikmesi oluyor mu? Motoru çalıştırıp gaz verdiğinde radyatör borularından sızıntı damlama var mı
    ? Fan açtığında devamlı mı çalışıyor? Bu tip bir sıkıntı yoksa endişelenmene gerek yok.Eksilen miktar kadar su veya antifrizi yedek depoya ilave etmen yeterli olacaktır.
    Son olarak radyatörün üst kısmında kapağı vardır hafif sola çevirince açılır motor çalışmazken açıp kontrol etmeni tavsiye ederim.Silme dolu olması gerek.

Kapak açıkken motoru kısa süreli çalıştır.Su kaynamasına benzer hareket olması lazım bu da devir daim pompasının sağlıklı çalıştığına işarettir.

Kolay gelsin.
    Sanırım hiçbiri yok ama emin olmak için bugünden itibaren dikkat edicem.
    İş çıkışı da radyatörü kontrol ederim
    Çok teşekkür ederim herkese, iyi ki varsınız.

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sabah ilk çalıştırdığında egzoz lardan çaydanlık kaynamasına benzer buhar geliyor mu?
    Benim motor ilk çalıştığında egzosdan su buharı gibi duman çıkarıyor.Kış olduğu için mi yoksa bi terslik mi var

Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan B.
    End.Müh.
     Gitti kuzucuk..
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    İsa merhaba,
    Tüm yazılanları okudum. Çoğunlukla doğru.
    Ben motoru ilk aldıktan sonra bir topik açmıştım.Yeni regal alındığında dikkat edilecek hususlarla ilgili.
    Motoru ilk aldığımda baktığım şeylerden biriside radyatör ve kaptaki su idi.
    Uzun süre depoda yattığından, radyatöre sıcak suyu getiren hortum girişinin tamamen tıkalı olduğunu gördük.
    Tebeşir kıvamında tabaka şeklinde bir parça çıktı girişten,hatta öyle katılaşmıştı ki bayağı uğraştık çıkarmak için.
    Bu durumu gördükten sonra radyatördeki tüm suyu boşalttık,yedek kabı da.
    Antifriz sadece kış ayları kullanımı için değildir, antifriz aynı zamanda yazın sıcak günlerde suyun daha geç buharlaşmasına sebep olur ki, bu çok faydalı bir şeydir.
    Antifriz, karışım olarak saf suya(bakkalda satılan bizim içtiğimiz su da olabilir) %50-50 oranında konulur.
    Benzinlikten 1 lt antifriz alıp başka bir kapta bu karışımı yaptık,radyatörü doldurduk bir iki sefer devirdaim yaptık,fanın çalışmasını bekledik.

Şimdi konuya dönersek,
    İlk aldıığında bir miktar su eksiltmesi normaldir,büyük ihtimal sistemde su azdı,tamamladı.
    Yerinde olsam o kaptaki ne idüğü belirsiz antifrizli suyu boşaltır, yeni antifrizli karışım yapar, sisteme koyardım.
    Motor sıcakken ve fan çalışırken radyatör giriş-çıkış hortumlarına,kelepçeleri gözlemle,bakalım buralardan kaçak var mı bu 1.

Radyatör kapağını motor sıcakken asla açma, soğukken ve dikken kapağı açıp (Rona abimizin dediği gibi) ağzına kadar su varmı yok mu onu kontrol et (2)

Yedek kabı asla sonuna kadar doldurma,motor soğukken ve dik durumda iken üst çizgiyi geçmeyecek şekilde karışım koy (3) ve bir iki sıcak sürüşten sonra seviyeyi gözle takip et.Yedek kaptaki su seviyesini her zaman motor soğukken kontrol et,motor sıcakken bu seviye her zaman yüksek gösterir, seni yanıltmasın.

Yağın suya karışıp kaba gelmesi en tehlikeli durumdur, eğer yağ tabakası gibi çamurumsu bir şey görürsen, motoru çalıştırma ve sürmeden servise götür (4) (bu ihtimali pek düşünmüyorum)

Bunun dışında, sıcak havalarda özellikle de düşük vites ve dur kalklı trafik koşullarında sürdükten sonra eve yada varacağın yere geldiğinde, varır varmaz hemen kontağı kapatma, bırak yağ devir daim etsin,fan çalışıyorsa bırak çalısın sonra stop et.En fazla 45-50 sn ni alır bu durum (5)

Hortum kelepçelerini hortumlar soğukken kontrol et,gevşeyen varsa yıldız tornavida ile sık.

İlerisi için yazıyorum : hortumlar süreklü ısınıp soğuyan plastik parçalar olduğu için zamanla kolay aşınmaya çok meyillidirler.Hortumlarını her zaman kontrol et.(Ben rodajdan sonra aynı çap ve uzunlukta daha kaliteli olanlarla değiştirmeyi düşünüyorum)

Şayet fan çalışma esnasında yada normal sürüş esnasında durduğunda yere damlayan birşeyler varsa, damlatan yeri bul,radyatörse çatlak yada çürüme olabilir.

Selamlar...
    Konu Potenza tarafından (05.May.2015 Saat 23:04 ) değiştirilmiştir.
    Ederinden fazla değer, adamı soytarı eder...(Kertenkele)

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim motor ilk çalıştığında egzosdan su buharı gibi duman çıkarıyor.Kış olduğu için mi yoksa bi terslik mi var
    Kış mevsimi ilk çalıştırmada egzozlardan buhar gelmesi normal motor ısınınca keser.Ama şu an hava sıcak buhar olmamalı yada görünmemeli.Yazıda devamlı ve yogun bir buharı kastetmiştim .Bunu sormamın nedeni silindir kapak contasının kaçırıp kaçırmadığını anlamaktı.Contanın kaçırdığını anlamak için motoru yüksek devirlere çıkardığımızda egzozlardan çaydanlığın kaynamasına benzer su buharından oluşan bir duman çıkar.Bu durumda motor sürülmeden servise gitmek veya tamiri zorunludur.

Sağlıcakla kal.

İsa Çetin
    Muhasebe
     Honda - Shadow VT.750 c5
    Beğenmiş
    34
    Beğenilmiş
    22
    Hepinizden Allah razı olsun
    Tekeriniz düz bassın

pacasi_camurlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Furkan Senses
    insaat muhendisi
     regal raptor dd 250cc
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı isac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hepinizden Allah razı olsun
    Tekeriniz düz bassın
    abi onu bunu geçte ilk iş bence o nazi kaskı değiş allah korusun heleki iyi bi kask değilse çok kötü sonuçlar olabilir . su kaçar yerine yenisi konur sorun değil : ))

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)