Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı isac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba.
    İçinde bulunduğum sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Makinayı yeni yeni kullanmaya başladığım için daha önce yoktu ama Şile-Sahilköy gezisi sonrasında az da olsa suyun eksildiğini fark ettim.
    Havaların ısınması ve evdekilerin makine aldığımdan haberi olmasının verdiği rahatlık ile son üç-dört gündür işe gidiş dönüşün yanı sıra, gün içinde, iş için bile aktif bir sürüş halindeyim. Bugün suyu kontrol ettiğimde yok denecek kadar azaldığını gördüm. Şu an 550 km.deyim ve ilk servisine Cuma günü gidicem. Sormak istediğim, bu kadar su eksiltmesi normal mi yoksa neden olabilir? Bi de mecbur kaldığım için musluk suyu ilave ettim. İçindeki kırmızı su sanırım antifreeze. Ondan mı koymalıydım? İlginize şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar…
    Arkadaşlar gerekeni yazmışlar ama ben de birkaç şey sorayım.Sabah ilk çalıştırdığında egzoz lardan çaydanlık kaynamasına benzer buhar geliyor mu?Uzun süre park ettiğinde radyatörün bulunduğu bölümün zemininde su birikmesi oluyor mu? Motoru çalıştırıp gaz verdiğinde radyatör borularından sızıntı damlama var mı
    ? Fan açtığında devamlı mı çalışıyor? Bu tip bir sıkıntı yoksa endişelenmene gerek yok.Eksilen miktar kadar su veya antifrizi yedek depoya ilave etmen yeterli olacaktır.
    Son olarak radyatörün üst kısmında kapağı vardır hafif sola çevirince açılır motor çalışmazken açıp kontrol etmeni tavsiye ederim.Silme dolu olması gerek.

Kapak açıkken motoru kısa süreli çalıştır.Su kaynamasına benzer hareket olması lazım bu da devir daim pompasının sağlıklı çalıştığına işarettir.

Kolay gelsin.

isac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İsa Çetin
    Muhasebe
     Honda - Shadow VT.750 c5
     İstanbul-Beykoz (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    34
    Beğenilmiş
    22
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar gerekeni yazmışlar ama ben de birkaç şey sorayım.Sabah ilk çalıştırdığında egzoz lardan çaydanlık kaynamasına benzer buhar geliyor mu?Uzun süre park ettiğinde radyatörün bulunduğu bölümün zemininde su birikmesi oluyor mu? Motoru çalıştırıp gaz verdiğinde radyatör borularından sızıntı damlama var mı
    ? Fan açtığında devamlı mı çalışıyor? Bu tip bir sıkıntı yoksa endişelenmene gerek yok.Eksilen miktar kadar su veya antifrizi yedek depoya ilave etmen yeterli olacaktır.
    Son olarak radyatörün üst kısmında kapağı vardır hafif sola çevirince açılır motor çalışmazken açıp kontrol etmeni tavsiye ederim.Silme dolu olması gerek.

Kapak açıkken motoru kısa süreli çalıştır.Su kaynamasına benzer hareket olması lazım bu da devir daim pompasının sağlıklı çalıştığına işarettir.

Kolay gelsin.
    Sanırım hiçbiri yok ama emin olmak için bugünden itibaren dikkat edicem.
    İş çıkışı da radyatörü kontrol ederim
    Çok teşekkür ederim herkese, iyi ki varsınız.

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sabah ilk çalıştırdığında egzoz lardan çaydanlık kaynamasına benzer buhar geliyor mu?
    Benim motor ilk çalıştığında egzosdan su buharı gibi duman çıkarıyor.Kış olduğu için mi yoksa bi terslik mi var

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim motor ilk çalıştığında egzosdan su buharı gibi duman çıkarıyor.Kış olduğu için mi yoksa bi terslik mi var
    Kış mevsimi ilk çalıştırmada egzozlardan buhar gelmesi normal motor ısınınca keser.Ama şu an hava sıcak buhar olmamalı yada görünmemeli.Yazıda devamlı ve yogun bir buharı kastetmiştim .Bunu sormamın nedeni silindir kapak contasının kaçırıp kaçırmadığını anlamaktı.Contanın kaçırdığını anlamak için motoru yüksek devirlere çıkardığımızda egzozlardan çaydanlığın kaynamasına benzer su buharından oluşan bir duman çıkar.Bu durumda motor sürülmeden servise gitmek veya tamiri zorunludur.

Sağlıcakla kal.

İsa Çetin
    Muhasebe
     Honda - Shadow VT.750 c5
    Beğenmiş
    34
    Beğenilmiş
    22
    Hepinizden Allah razı olsun
    Tekeriniz düz bassın

pacasi_camurlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Furkan Senses
    insaat muhendisi
     regal raptor dd 250cc
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı isac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hepinizden Allah razı olsun
    Tekeriniz düz bassın
    abi onu bunu geçte ilk iş bence o nazi kaskı değiş allah korusun heleki iyi bi kask değilse çok kötü sonuçlar olabilir . su kaçar yerine yenisi konur sorun değil : ))

İsa Çetin
    Muhasebe
     Honda - Shadow VT.750 c5
    Beğenmiş
    34
    Beğenilmiş
    22
    Alıntı pacasi_camurlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi onu bunu geçte ilk iş bence o nazi kaskı değiş allah korusun heleki iyi bi kask değilse çok kötü sonuçlar olabilir . su kaçar yerine yenisi konur sorun değil : ))
    ) Öyle bişeyi şu aşamada asla takamam zaten
    Mağazada denerken resim çekildim sadece

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)