Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    EGE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Egecan Ertürk
    Mühendis
     Regal Raptor Daytona 350
     Aydın
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Jant Problemi ve Garanti

Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar.

Yeni aldığım RR daytona 350 motosikletim ile ilgili bir sorunum var. İlk problemimi yaşıyorum ve biraz ağır oldu. Hazırsanız başlıyorum :D

İlk 1000 km'ye kadar rodajı ile uğraşırken hiç bir sorunum yoktu. Bakımlarını zamanında yaptırdım ve bakım kartında da servise kaşelettim. 1000km'den sonra artık hızımı yükseltmeye başlayınca 90km/h hızda ritmik bir sallanma olduğunu fark ettim. İlk başta yolda dalgalanma var diye düşündüm ancak temiz asfalta çıktıktan sonra yoldan kaynaklanmadığını anladım. Hızımı arttırınca sallanmada o derece artıyor ve arada bekleme yapmadan sürekli hale geliyordu. Aydın Kuşadası'nda ki servisimi aradım ve birkaç gün önce motosikletimi bıraktım. Muhtemelen jantta yamukluk olduğunu söylediler. Bir iki gün sonra konuştuk ve her iki jantın da yamuk olduğunun teyitini aldım. Ancak garanti için parça istediklerinde yanıt olumsuz oldu. Kaza geçirmedim, sert çukura girmedim, motor ve parçaları sıcakken yıkama yapmadım. Belli bir hızın üstünde bu sorunu fark ettim ki zaten yavaş giderken anlaşılmıyor. 1000'de rodajı bitirdim,servise gittiğimde 1200'deyim. Serviteki arkadaşlar Emre Motoru aramamı söylediler. İlgili arkadaşla yaklaşık 20dk telefonda görüştüm. En azından derdimi anladı ki servisi arayacağını konuyla ilgileneceğini söyledi. Bugün sordum aramamış. Tekrar Emre Motor'u aradım. Yetkili kişi olmazsa parçayı isteyelim, bizde bir inceleme yapalım dedi. Son durum bu arkadaşlar.
    Bu arada motosikletimi aldığım yer motosikleti sipariş edip demonte halde direkt servise gönderdi ve montajı yaptırıp bana gönderdiler.

Aklıma gelmişken, ilk başta jantların garanti kapsamında olmadığını söylediler ancak kanun açık ve net;
    6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN GEREĞİNCE GARANTİ BELGESİ İLE SATILMASI ZORUNLU OLAN ÜRÜNLER LİSTESİ'nin 10.8.9'uncu maddesine (TAŞIT YEDEK PARÇALARI) göre jantlar 2 YIL süre ile garanti kapsamındadır.

İki jant 700tl'den fazla tutuyor. Ben yaptırayım desem neden o zaman garantili ürün alıyorum.
    Tam bir sinir harbine gömülmüş durumdayım. Böyle bir sorunu da başka bir yazıda görmedim, bende mi sorun onuda anlamadım. Yaptıklarımın dışında yapabileceğim bir şey var mı acaba, ya da sizce sonum ne olur?

Şimdiden teşekkürler
    -Sayfayı Çevir-

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Egecan çok nadir olarak olarak üretimsel olarak parçalarda fabrikasyon hatalar çıkabiliyor bunlar garanti kapsamında değişmesi gerekiyor fakat bazı parçalar varki bilmeden kullanıcının yaptığı hatalardan kaynaklanıyor firmalarda kendi çıkarlarını düşündükleri için garantiden yapılan standart dışı işlemlerde zorluk çıkarıyorlar
    Senin durumun bunlardan biri jant tek bir çukura sert girmeyle yamulma yapabilir bu garanti dışı demektir ve genelde maliyeti yüksek olduğundan kullanıcı bunu saklar (sözüm meclisten dışarı) firmada parçayı değiştirmek istemez sen herşeye dikkat etmiş motoru korumuşsun senin hatan yok anladığım kadarıyla firmayı buna ikna etmişsin ve firma doğal olarak jantı kontrol etmek üzerinde darbe varmı bakıp emin olmak istiyor ama bu sürec seni sıkıp üzecek sen yapılabilecekleri yapmışsın bundan sonra süreci takip etmekten başka bir şey pek mümkün değil inşallah firmadan sorun olmadan jantın yenisi gelir sorun çözülür kolay gelsin

Egecan Ertürk
    Mühendis
     Regal Raptor Daytona 350
     Aydın
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Aynen dediğiniz gibi. Bundan sonra olacak olan neyse o olacak anladığım kadarıyla Bende bu süreci takiple devam ettiririm artık. Sizlere sonucu buradan yazacağım. Tekrar teşekkürler.
    -Sayfayı Çevir-

leonraptor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Han_zade
    Memur
     Regal Raptor Daytona DD 250 6c
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    üzücü bir durum ve haksızlık Eğer garanti kapsamında kabul etmezlerse valiliklerde bulunan hakem heyetine şikayet edebilirsiniz tüketici haklarına e mail atın veya ombudsmanlık şikayet birimi var yazılı olarak başvuruda bulunun ama umarım bunlara gerek kalmaz ve inanıyorum ki Servis gerekeni yapacak garanti kapsamındadeğiştirecektir sonuçta yeni almanın bir amacı var sorunsuz kullanmak ama böyle şeyler şans işi biraz bizim de başımıza gelebilirdi önemli olan hak hukuk adalet bilmek yiğidin hakkını yiğide vermek ve güvenilir bir marka ve en önemlisi insana ve tercih edene değer vermek ;-) umarım her şey istediğiniz gibi olur
    Her gün, ilk gün gibi yaşamak, sahip olduğun şeylerin kıymetini bilmek, sağlığına şükretmek... Yaşamak her şeye rağmen güzel

Egecan Ertürk
    Mühendis
     Regal Raptor Daytona 350
     Aydın
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı leonraptor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üzücü bir durum ve haksızlık Eğer garanti kapsamında kabul etmezlerse valiliklerde bulunan hakem heyetine şikayet edebilirsiniz tüketici haklarına e mail atın veya ombudsmanlık şikayet birimi var yazılı olarak başvuruda bulunun ama umarım bunlara gerek kalmaz ve inanıyorum ki Servis gerekeni yapacak garanti kapsamındadeğiştirecektir sonuçta yeni almanın bir amacı var sorunsuz kullanmak ama böyle şeyler şans işi biraz bizim de başımıza gelebilirdi önemli olan hak hukuk adalet bilmek yiğidin hakkını yiğide vermek ve güvenilir bir marka ve en önemlisi insana ve tercih edene değer vermek ;-) umarım her şey istediğiniz gibi olur
    Evet bende bu şekilde düşünmüştüm ama oraya kadar gitmeden çözüleceğini düşünüyorum. Yani inşallah Sonuçta iki tane dökme jantı birden bozacak bir durum yada durumlar yaşamadım. Ne olursa olsun önce çok can sıkmamak lazım hayatta, bir şekilde çözülecek. Gerisi bizde zaten ;)
    Umarım her şey sizinde gönlünüzce olur.
    -Sayfayı Çevir-

leonraptor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Han_zade
    Memur
     Regal Raptor Daytona DD 250 6c
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    Aynen katılıyorum size öncelik biziz şunu da unutmamak gerekir biz bu ürünleri kullanıyoruz tercih ettik ve bir şekilde kullanarak bu markanın reklamını da yapıyor tercih edilebilir olduğunu gösteriyoruz eğer problem olursa veya çözümü bulunmazsa mutlaka bir değerlendirmemiz tavsiye edip etmememiz olacaktır iyi haber de kötü haber de çabuk yayılıyor / Ben bu markayı seçmekle şanslıysamve memnunsam bu sizin de hakkınızve servis bunu garanti kapsamında çözecektir ;-) inşallah / Regal Raptor iyi bir makina sorunsuz bir şekilde teslim aldığınızda daha da daha da seveceksin ;-)
    Her gün, ilk gün gibi yaşamak, sahip olduğun şeylerin kıymetini bilmek, sağlığına şükretmek... Yaşamak her şeye rağmen güzel

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)