Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar.

Yeni aldığım RR daytona 350 motosikletim ile ilgili bir sorunum var. İlk problemimi yaşıyorum ve biraz ağır oldu. Hazırsanız başlıyorum :D

İlk 1000 km'ye kadar rodajı ile uğraşırken hiç bir sorunum yoktu. Bakımlarını zamanında yaptırdım ve bakım kartında da servise kaşelettim. 1000km'den sonra artık hızımı yükseltmeye başlayınca 90km/h hızda ritmik bir sallanma olduğunu fark ettim. İlk başta yolda dalgalanma var diye düşündüm ancak temiz asfalta çıktıktan sonra yoldan kaynaklanmadığını anladım. Hızımı arttırınca sallanmada o derece artıyor ve arada bekleme yapmadan sürekli hale geliyordu. Aydın Kuşadası'nda ki servisimi aradım ve birkaç gün önce motosikletimi bıraktım. Muhtemelen jantta yamukluk olduğunu söylediler. Bir iki gün sonra konuştuk ve her iki jantın da yamuk olduğunun teyitini aldım. Ancak garanti için parça istediklerinde yanıt olumsuz oldu. Kaza geçirmedim, sert çukura girmedim, motor ve parçaları sıcakken yıkama yapmadım. Belli bir hızın üstünde bu sorunu fark ettim ki zaten yavaş giderken anlaşılmıyor. 1000'de rodajı bitirdim,servise gittiğimde 1200'deyim. Serviteki arkadaşlar Emre Motoru aramamı söylediler. İlgili arkadaşla yaklaşık 20dk telefonda görüştüm. En azından derdimi anladı ki servisi arayacağını konuyla ilgileneceğini söyledi. Bugün sordum aramamış. Tekrar Emre Motor'u aradım. Yetkili kişi olmazsa parçayı isteyelim, bizde bir inceleme yapalım dedi. Son durum bu arkadaşlar.
Bu arada motosikletimi aldığım yer motosikleti sipariş edip demonte halde direkt servise gönderdi ve montajı yaptırıp bana gönderdiler.

Aklıma gelmişken, ilk başta jantların garanti kapsamında olmadığını söylediler ancak kanun açık ve net;
6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN GEREĞİNCE GARANTİ BELGESİ İLE SATILMASI ZORUNLU OLAN ÜRÜNLER LİSTESİ'nin 10.8.9'uncu maddesine (TAŞIT YEDEK PARÇALARI) göre jantlar 2 YIL süre ile garanti kapsamındadır.

İki jant 700tl'den fazla tutuyor. Ben yaptırayım desem neden o zaman garantili ürün alıyorum.
Tam bir sinir harbine gömülmüş durumdayım. Böyle bir sorunu da başka bir yazıda görmedim, bende mi sorun onuda anlamadım. Yaptıklarımın dışında yapabileceğim bir şey var mı acaba, ya da sizce sonum ne olur?

Şimdiden teşekkürler