Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 28 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

omer55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Cenk Akpınar
    ..
     Regalraptor E250-9B
     ..
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Exclamation garanti kapsamına girer mi?radyatör uçundaki çatlak

Herkese merhabalar arkadaşlar, motorum 2013 model 250E-9B.Dün motorun radyatöründen seyir halindeyken su fırlamaya başladı , incelediğimde radyatör kapağının hemen altında radyatörün kendisine ait ağız kısmında çatlaktan sızıntı olduğunu fark ettim , servise götürdüğümde kapağın hemen altındaki ve radyatörün hemen ağzındaki çatlağın garantiye girmediğini belirttiler ve ücret aldılar, arkadaşlar biri Allah aşkına izah etsin bu motorun neresi garanti kapsamında ?ben radyatörü aktif kullanmıyorum bu motorun bir parçasıdır kullanıma bağlı bir parça değil bunun garanti kapsamında olması gerekmez mi ? regal raptor merkezi aradım murat bey her sorun olduğunda neden direk bizi arıyorsunuz diye talihsiz bir açıklaması oldu. Neler garanti kapsamındadır bana ayrıntılı --DOĞRU-- bilgi verebilir misiniz?

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Alıntı omer55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese merhabalar arkadaşlar, motorum 2013 model 250E-9B.Dün motorun radyatöründen seyir halindeyken su fırlamaya başladı , incelediğimde radyatör kapağının hemen altında radyatörün kendisine ait ağız kısmında çatlaktan sızıntı olduğunu fark ettim , servise götürdüğümde kapağın hemen altındaki ve radyatörün hemen ağzındaki çatlağın garantiye girmediğini belirttiler ve ücret aldılar, arkadaşlar biri Allah aşkına izah etsin bu motorun neresi garanti kapsamında ?ben radyatörü aktif kullanmıyorum bu motorun bir parçasıdır kullanıma bağlı bir parça değil bunun garanti kapsamında olması gerekmez mi ? regal raptor merkezi aradım murat bey her sorun olduğunda neden direk bizi arıyorsunuz diye talihsiz bir açıklaması oldu. Neler garanti kapsamındadır bana ayrıntılı --DOĞRU-- bilgi verebilir misiniz?
    Yolda giderken taş çarpma ihtimali olduğundan dolayı garantiye almamış olabilirler

Ömer Cenk Akpınar
    ..
     Regalraptor E250-9B
     ..
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    kapağın hemen altındaki radyatörün ağız kısmındaki çatlağı taşın yapması imkansız kaldı ki radyatörün koruması var, üstüne örtülü kafes şeklinde koruması var.

Ömer Cenk Akpınar
    ..
     Regalraptor E250-9B
     ..
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    firma garanti kapsamında tutarlı bilgi vermiyor, ben samsunda kalıyorum adam gibi bana net bilgi veren biri yok yetkili servis ne koparırsam diyor ben bir daha servise götürmeyi düşünmüyorum bunların garanti mantığı motorun dökme demiri içinde olan sorunlar, böyle bir sorun nasıl oluşabilir neredeyse imkansız gibi amaç 2 sene boyunca ne tırtıklarsam şu tüketici hakem heyetleri hızlı karar verse ortalık fena karışırdı.

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Ahahahaaaaa hataa zuhahahaaaaa ve hatta,hatta muhahahahahaaa öğlen öğlen gülmekten yere attım kendimi." her sorun olduğunda neden direk bizi arıyorsunuz " haaa.
    (umarım kırılmazsın ama sinirlerim boşaldı.)

Ya kimi arayacakmışız.

Şımarmak böyle birşey işte Ömer arkadaşım.Bu adamlar devamlı ekmek yediği yere niye pisliyorlar,ihanet ediyorlar onu da anlamış değilim. Müşteriye bu şekilde hitap eden bir işletme ayakta duramaz,durmamalı.Direkt tüketici heyetine şikayet et hiç uğraşma.

Ömer Cenk Akpınar
    ..
     Regalraptor E250-9B
     ..
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Rona merhaba aynen telefonda bana bunu dedi.Şimdi ustaya bu garanti kapsamına girmez mi dedim ,,,usta : hayır girmez hocam dedi,,,,ama kullanıcı hatası yok dedim ,,hayır girmez dedi ,,,usta bana sadece silindirin gömülü olduğu motorbloğu gösterdi ve bu giriyor dedi, merkezden murat beyle konuş, yetkili serviste işinizi halledin her sorun olduğunda bizi aramayın dedi bak kitabı getirin huzurunda yemin ederim ve bana bunu dedi serviste usta radyötörü söker bize gönderir biz inceleriz eğer fabrikasyon hatası ise sizden 5-10 tl ücret alınmaz dedi....servisteki ustanın bundan haberi yok dedim murat bey , direk garantiye girmez diyip kesip atıyorlar dedim cevap veremedi. Arkadaşlar bakın profesyonel satıcı ve servis nasıl olur garantiyi işine geldiği gibi kullanmaz servisten çıkarken usta size kaşeli evrak verir bu motorda şu tarihte şunlar şunlar şunlar yapıldı şu arızazalar giderildi ahanda tasdik ediyorum der kaşeyi başar ve bende satacağım kişiye bu evrağı resmi olarak gösteririm ben dersimi aldım en kısa zamanda motorumu satıyorum regalde merkez bana bunu derse samsunda doğru düzgün servis yoksa regal marka motorla olmaz bu iş.Tüketici hakem heyetine baş vursam tüm yaz sezonu radyatörsüz bir motora bakmakla dururum ve dava en az 6 ay sürer.

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    firma garanti kapsamında tutarlı bilgi vermiyor, ben samsunda kalıyorum adam gibi bana net bilgi veren biri yok yetkili servis ne koparırsam diyor ben bir daha servise götürmeyi düşünmüyorum bunların garanti mantığı motorun dökme demiri içinde olan sorunlar, böyle bir sorun nasıl oluşabilir neredeyse imkansız gibi amaç 2 sene boyunca ne tırtıklarsam şu tüketici hakem heyetleri hızlı karar verse ortalık fena karışırdı.
    Garantiye girmemesinin sebebini açıkladılar mı? "Sen bu parçayı kırmışsın,şöyle zarar vermişsin de böyle olmuş" şeklinde bir açıklama yapabiliyor mu?

Oooh ne güzel memleket yaaa.Sat malı gelsin paralar.Ardı ne olursa olsun kısa yoldan köşeyi dön.Sadece bu marka için değil neredeyse tüm satış yapan işletmeler böyle bu memlekette.Kimse benim malım ayıplı demiyor.Adalet sisteminin de ne olduğu malum.Hokkabazlık,yalan dolan,talan,terbiyesizlik gırla gidiyor.Ooooh ohhh suyundan da.

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Rona merhaba aynen telefonda bana bunu dedi.Şimdi ustaya bu garanti kapsamına girmez mi dedim ,,,usta : hayır girmez hocam dedi,,,,ama kullanıcı hatası yok dedim ,,hayır girmez dedi ,,,usta bana sadece silindirin gömülü olduğu motorbloğu gösterdi ve bu giriyor dedi, merkezden murat beyle konuş, yetkili serviste işinizi halledin her sorun olduğunda bizi aramayın dedi bak kitabı getirin huzurunda yemin ederim ve bana bunu dedi serviste usta radyötörü söker bize gönderir biz inceleriz eğer fabrikasyon hatası ise sizden 5-10 tl ücret alınmaz dedi....servisteki ustanın bundan haberi yok dedim murat bey , direk garantiye girmez diyip kesip atıyorlar dedim cevap veremedi. Arkadaşlar bakın profesyonel satıcı ve servis nasıl olur garantiyi işine geldiği gibi kullanmaz servisten çıkarken usta size kaşeli evrak verir bu motorda şu tarihte şunlar şunlar şunlar yapıldı şu arızazalar giderildi ahanda tasdik ediyorum der kaşeyi başar ve bende satacağım kişiye bu evrağı resmi olarak gösteririm ben dersimi aldım en kısa zamanda motorumu satıyorum regalde merkez bana bunu derse samsunda doğru düzgün servis yoksa regal marka motorla olmaz bu iş.Tüketici hakem heyetine baş vursam tüm yaz sezonu radyatörsüz bir motora bakmakla dururum ve dava en az 6 ay sürer.
    Abi bu durumda diyecek hiç bir şey bulamıyorum.Benim bu adamlarla muhattaplığım yok,olmasını da istemem fakat başkanımız Celil bu konuda sana yardımcı olabilir.Kişileri tanıyor sözü geçiyor.

Şükürler olsun ki motosikletimin garanti süresi bitti ve kapsamında değilim.Allah kimseyi bu adamlara muhtaç etmesin.

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    keşke telefon görüşmenizi kaydetseydiniz... bir-iki tane kayıt atmak lazım internete, ondan sonra insan gibi konuşmayı öğrenirler...

ben sizin yerinizde olsaydım, parasını ödeyip yaptırırdım, ayrıntılı bir fatura alırdım yetkili servisten ne işlem yapıldığını ve kaç para tuttuğunu gösteren... sonra da satış sözleşmesi gereği garanti kapsamında bu paranın tarafınıza ödenmesine dair noterden ihtarname çektirirdim distribütöre... 1 hafta içinde ödenmediği taktirde de hukuki süreç başlatırdım... böylece hem hakkınızı alırsınız (geç, hiçten iyidir) hem de motorsuz kalmazsınız...

dahası firmanın prestiji, oluşacak masraflar düşünüldüğünde bu kadar cüretkar olamazlar bir daha ki seferde... papaza kızıp oruç bozmayın, bu motoru sevmişsiniz ki almışsınız, başka motor alınca olmayacağının bir garantisi var mı? allaha havale etmeyin, ilahi adalete inanmayın, madem ki sizin hatanız değil, hakkınızı arayın...

bir de mevcut durumu ve tamir sonrasını fotoğraflarsanız, hatta video çekerseniz iyi olur... sizin ifadeleriniz dışında ne kadar belge varsa bulundurun...

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    bir şey daha, hukuken ben olsam ben de bu olayı garanti kapsamında değerlendirmezdim. "bu motorun radyatör bilmemnesi 2 yıl çatlamaz" garantisi kulağa garip geliyor ama ben bilirkişi değilim... ben sadece adamların üslubuna uyuz oldum (maalesef moda oldu) ve sizin %100 haklı olduğunuz savından yola çıkarak konuşuyorum...

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)