Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

agresus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Volkan Ceylan
    çok serbest meslek
     Suzuki GSF600 BanditS
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ciddi bi geyik bi tespit gibi durcağının farkındayım ama yine de yazıcam:

öncelikle sürekli burası Türkiye tespitinin ısrarcılığı biraz beni rahatsız ediyor... çok uzaklara diil sadece 60'lı 70'li yıllara bakmamız yeterli; dayım anlatırdı: istanbul bilmem kaçıncı bölge millet vekili tramvaya yetişmek için peşinden koşarmış... dikkatinizi çekerim adamın bi arabası ya da özel bi şöförü yok, sen benim kim olduğumu biliyomusun falan da demiyo tramvay makinistine; koşuyo sadece... babam ehliyet sınavını anlattığında dumur olmuştum ehliyeti aldığım gün: beşiktaşın ünlü maçka yokuşunda arabayı durdurmanı istermiş polis, sona kaputu açtırır inermiş; sen arabada beklermişsin... sona tekrar biner çalıştır da gidelim dermiş; tabi araba çalışmaz ve polis de inde bak şuna ne olmuş dermiş... artık neyi yerinden çıkardıysa bulur, tekrar takar, biner çalıştırır ve kaydırmadan o yokuştan kalkarmışsın... beceremedin mi? başka bahara alırmışsın ehliyeti... yahu 30- bilemedin 35 senede ne olmuş da bu memleket bu hale gelmiş... hadi o kadar da geriye gitmeyeli ilkokul, ortaokul yıllarımıza dönelim; öğretmenimiz bize ters bi bakış atsa yüzümüz kızarır, iki gün kendimize gelemezdik... eğitimimizi düşünün: nerdeyse her ülkenin başkentini, gelir kaynaklarını bilir harita üstünde gösterebilirdik, tarihimizi virgülünü atlamadan öğretirlerdi, yerli malı haftaları yapar avazımız çıktığı kadar bağararak milli marşımızı söylerdik gururlanarak... şimdiki gençlerimiz bırakın gurulanmayı dalga bile geçer oldular... 5 sene önce yiğenimin okulunda ki yerli malı haftasında- belki de sonuncusuydu- bi öğrenci avakado getirmişti sınıfa... sanırım bişilere yeniden başlamak gerek... belki öncelikle bu vatanı ve içindekileri sevmek ve yeni nesili eğiterek başlamak gerek... çünkü baştakileride seçen, bu gençliği de bu hale getiren yine bizleriz... belki önce geçmişimizi tekrar hatırlayıp şu anki halimizden utanmakla başlamak gerek... gençlerimize, çocuklarımıza, analarımıza babalarımıza daha çok zaman ayırıp daha çok sabretmek gerek... televizyonları daha sık kapatıp daha çok ailemizle, dostlarımızla, kendimizle kalmamız gerek ... burası Türkiye derken gurulanmak gerek... Bilmedim bilemedim ama ne yapacaksak bi an önce başlamak gerek...
    SSUUUUuuu...!

15 gün kadar önce Osmanbey Nişantaşı girişinden valikonağı istikametine ( bu ters istikamettir ) ve üstüne üstlük KALDIRIMDAN giden bir motorucu. dalgın vaziyette yürüyen bendeniz üstüne öyle bir sürdü ki hopladım resmen. herşeyi düşünürüm bunu düşünmem.kaldrımda üsütünüze çıkmaya çalışan bir motorsiklet. bağırmaya başladım adam efelenmeye başladı. bendeki bağırma şekli fiziki hazırlığa dönünce ( dalma ile kafa alma arasında bocaladım) acelesi olduğundan bahsetmeye başladı.ben daha ne oluyor demeye kalmadan yine aynı istikamete doğru hareket etti.

aslında o girişte her zaman trafik polisi olur.ancak kaldırıma park eder gibi yapıp girmiş olmalı.haribiyeden dolşamak yeni kestirmeden nereye gidecekse oraya gitmenin hesabında. üstelik yaptığından dolayı trafik cezası yiyeceğini bile bile.Şimdiiiii iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmak lazım arkadaşlar.trafikte diğer araçlardan şikayet ediyoruz ancak motorcularda dört dörtlük kurallara uymuyor.en ufak bir boşluk bulunduğunda anında aradan fırlıyor. araba kullananların ve de özellikle taksiden inenlerin genel davranışı genelde kırmızı ışıkta araçlar durmuş iken kapı açıp inmek . kimse arkadan bir motorsiklet gelebileceği ihtimali düşünmüyor.diğer şöförleri kınıyoruz ama kimsede kendi kusurlarını görmüyor, söylemiyor.veya itiraf etmiyor

Ahanda size itiraf : Motorsiklet alma fikrimden önce trafikte giderken ki genelde en sol şeritten giderim , önüme fırlayan motrsikletleri görünce bir anlam veremezdim. daha doğrusu arkadan gelen bir aracın sıkıştırdığı için şerit değiştirdiği olasılığını düşünmediğim için bir ton laf ederdim. virajlarda ben süspansiyonarımdan dolayı sorun yaşamazken , yatarak viraj almıyı düşünen, ancak viraja hızlı girdiğini düşündüğü için fren yapan hız kesen önümdeki motorcuya yine bir ton laf ederdim.önündeki trafiği analiz edebilmek için seritte sağa sola manevra yapanları görünce yine bir tonn laf ederdim. ben yüksekteyim rahatlıkla görüyorum ama bu harekete anlam veremezdim , yolda önemsemediğim çukurdan kaçanlar vs vs vs bunun gibi bir sürü örnek verebilirim.ne zamanki motorsiklet merakı başladı , o zaman okumaya ve özel sürüş teknikleri trafikte gözlemlemeye başladım. o zaman motor sürücülerine hak vermeye başladım. Şu an arabayla trafikte motor kullanır gibi gidiyorum.yani yanımda motor görünce önümdeki ve arkamdaki araçların hareketine göre az sonra ne gibi bir manevra yapacak bunu tahmin edebiliyorum. dolayısıyla hem motorsiklet sürücüsü için hemde benim için tehlike arz etmeyecek şekilde mesafemi ayarlayıp , yoluma devam edebiliyorum.Darısı diğer araba sürücülerinin başına.

-----------------------------------------
    Not: Bugün ehliyet kursunun motorsikletini kullandım.neredeyse 20 yıldır 2 tekerlekli bir vasıta kullanmamıştım.bu 125 CC lik scooter, yanlız gazı çok hassasmış.gülücükler saçarak gaza aslınca , az kaldı inşaat kalaslarına dalıyordum.

Deli bu olaydan şöyle bir ders çıkarttı.125 CC lik bir motor bile kontroldan çıkma başlangıcında bu kadar tehlikeli ise 250 Ragal Raptor ve üstünedeki 107 kilo'luk Deli, çokkkk daha tehlikelidir.motorsiklet ile yolda keyif yapmak ayrı.kırık kol ,baş, ayak ile hastanede yatmak ayrıdır.geniş ve boş bir alanda iyice alışmadan,tam anlamıyla motorsiklete hakim olmadan motorla trafiğe çıkmak ve de özellikle gaz açmak bana YASAK.

Alıntı agresus Nickli Üyeden Alıntı
    ciddi bi geyik bi tespit gibi durcağının farkındayım ama yine de yazıcam:.
    Sevgili Agresus yandıkarınız bana göre hiçde geyik gibi durmuyor.Hatta bu durumlara nasıl gelindiğinin anlaşılması için bende biraz açmak istiyorum

40 lılı yaşlara mervidiven dayananlar şöyle lise çağlarını hatırlasınlar.Özal dönemi milli eğitim politikaları. 8 dersten kal. bütünleme sınavında adını soyadını yaz. ve öğretmenler kurulu kararı ile bir üst sınıfa geç. yani hak edende hak etmeyende zorla lise mezunu edildi. açıköğretim diye bir sistem ingiltereden aynen alındı ve yine zorla herkez üniversite mezunu edildi. ( bende bunlardan birisiyim)

Burada derin bir ülke politikası var elbet. daha geriye gidelim. darbe ve kenan paşa sonrası. Ülke çapında okur yazar oranı yerlerde süründüğü için Trt den yayınlanan Okuma yazma kurslarını seyreden ve basit bir sınava giren herkeze diploma dağıtıldı.açıköğretimin mantığıda aynıdır.üniversite mezunu sayısını arttırmak. ve ilk senelerde sorular evinize posta ile geliyor siz kitaplarınızdan baka baka cevaplayıp posta ile geri gönderiyordunuz.sonradan merkezi sınav sistemine geçildi ama sınav görevlisi kopyaya izin veriyor. neyse uzatmayalım sevgili Agresus doğru bir konuya değinmiş. eğitim bozulunca birazda medyanın yüzünden genel toplum ahlakı da bozulunca ilginç bir nesil yetişti.
    hak etmediği halde torpille veya hatırlı kişilerle bir takım mevkilere gelen , cebine hizeti halka hizmetten önce gören , makamını ve mesleğini kötüye kullanan bunun karşılığındada duyarsız kalan tepki göstermeyen bir nesil.Osmanlıyı yıkan eğitimdeki bozukluktur. 30 yıl önceki yaşam ve düşünce tarzımınızla şimdiki arasında fark olmasının nedenide aynıdır.

yeni nesil çok ilginç örnekler görüyor. ajdar diye birisi çıkıyor program başına 10.000 dolar kazanıyor, karga sesli birisi bir clip yayınlıyor adamı medya kral ilan ederken adam şöhrete , paraya boğuluyor.sade vatandaşken belediye başka olan birisi servetine servet katıyor. ve bizler çoğu olayı unutuyoruz.görmüyoruz, duymuyoruz.bunca insan bunca alakasız şekilde kokrkunç paralar kazanırken şimdi gelinde çocuğunuza oku adam ol nasihatı verin. okuyup adam olanların hali ortada makamlara gelipte götürenlerin hali ortada , ( artık Bilal efendi gemi filosu kurar, Allah daha çok versin )

Aziz nesin nin hikayesi gibi ver normal adama koltuğu,makamı, yetkiyi 3 günde sapıtır. polis tokatlama başlar vatandaşı aşağılamaya çalışır.kendi kuralları ile işleyen küçük krallıklarını kurmaya başlarlar. siz isteiğiniz kadar diploma , tecrübe sahibi olun. ONLARDAN olmadığınız için aç kalırsınız, sizden 10 gömlek düşük birisi paraya para demeze ,bizler duyarsız kaldıkça bunlar dahada artacak. umarım bugünlerimiz aramayız.

bunu daha önce yazmıştım tekrar yazayım. Geçen sene anadolu da bir hacze gitmiştim. haciz memuru, araç şöförü 2 hamal ve ben bir kahvede oturduk, laf döndü dolaştı politikaya geldi,herkez bir şey söyledi yanımıza yaşlı bir amca geldi çocuklar dedi "Eşeğin bol olduğu yerde , sadece semerciler ekmek yer". amca olayı hayat tecrübesi ile çözmüş.

Memlekette eşek bol. mesele eşek olmamakta.

müslüm baba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Müslüm
    Serbest Meslek
     Regalraptor 250 CC
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Bu konunun yıllardır mücadelesini veren ben her zaman yalnız kaldım, motosiklet sürücüsü sesini çıkarmıyor eylem yapalım dedim herkes kaçtı protesto yaoalım dedim herkes polisten korktu, geçen sene taksim meydanında pankart açacağım dedim herkes tırstı ama ben cihan ve erkin kardeşimiz herkesten habersiz pankartları hazırlayıp toplu motosiklet sürüşü yaparken aniden durup bu pankartları açtık bu bile bir çok motorcunun anında oradan kaybolmasına sebep verdi, yani bence motosiklet sürücülerininde hiçbir şey umurunda değil, herkes halinden memnun.

Köprü geçiş ücretlerini ve uygulamalarını protesto edelim dedim gaz verenler dahil bir baktım arkamda kimse yok, nerdeyse adımız eylemci müslüme çıkacaktı bende artık bıraktım eylem ve protestolarımı kendi çapımda yapıyorum, anlayan anladı , Alper kartonu sakın atma :mrgreen:

BİRDE ŞU YZILARI KISA YAZIN OKUMAKTAN GÖZLERİM AĞRIDI.
    NERDE BİR MOTORCUNUN BAŞI SIKIŞSA MÜSLÜM BABAYI ARAR 0532 228 08 59

okan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

okan verim
    Tekstil
     caponord
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    tosyadan döndüğüm günün akşamı ALPER TİMin samsundan olduğunu öğrendim ve otobüsü kalkana kadar biraz lafladıktan sonra onu yolcu edip evin yolunu tuttum...
    samsun girişinden girmeyip tali yoldan girmek istedim... o sırada tali yolun kesilmiş olduğunu farkettim....
    farlarım açık gidiyordum.. trafik polisi durdurdu ve farların açık diye beni uyardı.. şaka yapıyor zannettim...(bu arada sadece motorun orjinal farı yanıyodu sisler açık değildi)
    ne diyorsun dedim yaa... sen şimdi beni farım açık diyemi uyarıyorsun dedim.. ve bu arada motordan aşşağı indim. ama gerçekten tepem attı...,

bayağı bi münakaşadan sonra benim haklı olduğum kararına vardırdım hepsini(4 kişiydiler)..en son bi scooter geldi yanımıza ona dedimki farlarını söndürebiliyormusun.. o da yok abi çalışırken otomatik yanıyo dedi...bu scooteri olan genç yanımıza gelmese ben hala uğraşıyor olacaktım ikna etmek için....

bu anlattıklarım da en ufacık bi abartma bile yoktur...bu kadar olay yaşarken kafamda şapka olduğu da benim bi hatam ama hiç birisi kafanda kask yok bile demedi yaaa....
    (KASKIM TOSYA DÖNÜŞÜ TER VE SİNEK PİSLİĞİ OLDUĞUNDAN EVDE İÇ DIŞ YIKANMIŞTI BU KONUDA ELEŞTİRİ GELMESİN :P )
    OKAN VERİM -1973 -SAMSUN

APRİLİA CAPONORD ETV 1000
    APRİLİA PEGASO 650 ie
    SUZUKİ AN 125

Mehmet Aksu
    Muhasebe ve Finansman
     Regal Raptor DD250E
     Ankara
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    3
    Müslüm Baba sen taksimde pankart açtığında bende arkada yolu yan durarak kapadım, Müslüm Baba indi motordan pankartı açtı sağa sola dönüp duruyordu millet görsün okusun diye. Polis geleydi bak ikimizi de aradan seçip alırlardı, bunlar eski anarşistlerden ve elebaşı bunlardır diye. En ihtiyarları bizdik ya.

handojoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serkan günay
    müzisyen
     yamaha xvs 535 virago
     Edirne
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    AGRESUS AGRESUS...

çok güzeldi dostum bilgine, fikrine, aklına sağlık.

YAHU DELİÇERKEZ MÜSLÜM BABA NİYE BU KADAR YADA NASIL BU KADAR ÇOK YAZIYORSUNUZ OKUMAM ZAMAN ALIYOR.

ZATEN BİLGİ ÖZÜRLÜYÜZ. GÖZLERİM AĞRIDI BEYAA...

hando okumayıda yazmayıda sevmiyor...
    ___ŞEHİR KOVBOY'U YOLDA____ YASAL HAYDUT

Deli , Müslüm Babadan ve Handodan Özür diliyor

yenikoylu_ua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kubilay BURSALIOĞLU
    Serbest Meslek
     Aprilia Caponord
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 4
    Agresus abim çok doğru diyosun biz büyüklerimize saygıduyarak hatta biraz korkarak büyüdük.Evet burası Türkiye diyip geçiyoruz bende yapıyorum ağlanacak halimize gülüyoruz.Bir öğrenci okulda bıçakla yakalanıyor ertesi gün babası geliyor durum anlatılıyo çocuğa çıkışması gereken baba okul yonetimine benim oğlumun bıçağını nasıl alırsınız diye çıkışıyo şimdi bu çocuktan saygı nasıl beklersiniz bu nasıl evlat yetiştirmek tabi malum sonuç tv dede izlemiştir herkez üç gün sonra o bıçağı arkadaşının kalbine sokuyor.
    Millet vekili tramvayın peşinden koşuyormuş şimdi Milletvekilinin dınısının dınısının dınısının dınısının dınısının dınısının dını senbenim kim olduğumu biliyomusun diyo bi delikanlıda çıkıp gel içerde anlatırsın demiyo herkez kendi çıkarları doğrultusunda yaşıyo amanya bana dokunmayan yılan bin yaşasın modu bu ülkeyi bu hale getirdi bunlar böle giderken motorcunun adı çıkmış serseriye araba sıkıştırmış ölmüş onlarca motorcu boykot yapmiş kımin umrunda en fazla grubu gören alkışlar on dakka sona herşey unutulur ben gidemiyorum onlarda gitmesin diye aralar daraltılır belki ani yapılan bi hareket bir başka arkadaşımızın daha ölümüne sebep olur sonra ah vah bide motorcuyu haksız çıkarma çabaları vs vs
    Mesele Motor kullanmak değil YEĞEN Mesele Çevrendekileri düşünerek kullanmak !!!

Jedaykin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet Kaya
    Bilgisayar Mühendisliği
     DD250E-9
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    şimdiye kadar söylenenlerin hepsine katılıyorum. benim de eklemek istediklerim var.

bu sorunların çoğunun düzelmesi insanların motosiklet kullanıcı olmasına bağlı. tok açın halinden anlamadığı gibi motor kullanmayanda kullananın halinden anlamıyor. motor kullanıcısı arttıkça trafikteki davranışlar da değişecektir. şimdi tutup imza toplasak medya kuruluşlarına gitsek köprü ve otoyollardaki ücretler konusunda, insalar "motora o kadar para veriyorsunuz da otoyol ücretimi sorun oluyor" diyecekler. vergi desek yine aynı yorum ayrıca bu devlet yapısında o verginin düşmesini beklemek hayalcilik olur. ancak kullanıcı sayısı artar ve paralel olarak bu problemleri görenlerin oranı artarsa bir şansımız olabilir.

açıkçası ehliyet konusu en sakat konu. en başta ehliyet alma işlemi çok ciddi bir sektör konumuna gelmiş. her noktada yolmaya çalışıyorlar. herhangi bir eğitim de verilmiyor. evet kullanıcılar bilinçsiz, otomobil kullanana düşük cc motor kullanma yetkisini nasıl vereceksiniz denmiş katılırım. peki ehliyet alan herhangi bir eğitim alıyor mu bu konuda. ehliyet kurslarının büyük kısmı motor konusunda hiçbir eğitim vermiyor, veremiyor. kendi adıma 50ccye kadar ehliyetsiz, 125ccye kadar otomobil ehliyeti düşüncesini esteklerim. çünkü motor ehliyeti birilerine para kazandırmaktan başka bir işe yaramıyor. en azından ehliyet sınırlamasından kurtulan insanlar motor kullanmak konusunda daha istekli olacaklardır. sonuçta eğitim konusunda değişen hiçbir şey olmayacağı için insanların parası cebinde kalır. bu da en azından diğer sorunların çözülmesinde yardımcı olacaktır.

hepimizin şikayetçi olduğundan emin olduğum şey çin malı motorların aşırı derecede kötülenmesi. tamam iyilik veya kötülük konusu değil ancak uygun fiyatlı bu motorlar olmazsa kullanıcı sayısını arttıramayız. kullanıcı sayısı artmazsa da her motor kullanıcısının sorunları olan bu sorunlar imkanı yok düzelmez. motor sahibi olan arttıkça bu kültür de yayılacaktır, sorunların çözülmesi kolaylaşacaktır. sizden bir rica. internet ortamında ve diğer ortamlarda çin malı motorları kötüleyenlere bunu hatırlatın. ya bu motorlar satılacak ve insanlar konuya aşına olacaklar veya motorcular arabaların sıkıştırması ile yollarda ölmeye devam edecekler. dragstarları ile harleyleri ile mct250yi, keewayî regal'i kötüleyenlere bunu bir hatırlatalım yeri gelince.

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)