Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

grolof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82

Karbüratör ve buji

Arkadaşlar merhaba
    Soracağım soru için belli bir yer varmı yoksa yeni konumu açmalıyım tam bilemiyorum.Geçenlerde uzun bir uğraş sonunda depoyu temizledim ve tamircime götürüp sibop ayarı ile beraber karburatörüde temizlettim.
    Burdaki tamircide karburatör ayarı için senkron cihazı falan yok hava ayarınıda yaptımı bilmiyorum ama motor kompresöre binince her seferinde patlatma yapıyor.Her gaz kesmemde yapıyor bu sibop ayarından öncede böyleydi sonrasındada böyleydi.
    Karburatör yerine takılırken karburatöre giren hava hortumunun çok yırtıldığını,eridiğini gördüm ve evvelsi gün ali ustadan sipariş verdim bu gün karburatörü yerinden çıkarıp uzun bir uğraş sonunda yerine taktım.

Geçen gün bir konuda hava ayarının 4 tür olması gerektiğini okumuştum acaba benimki kaç tur diyerek saydım.Biri 4,5 diğeri 6,5 turdu tur dediğim yarım tur.yani 360 değil 180 derece döndürüyorum.Bende her ikisini 4 er tur yaptım ama doğrumudur yoksa çalışma şekline göre biri az biri fazla olabilirmi ayrıca bu 4 tur tammı olmalı yoksa benim yaptığım doğrumudur.

Tam bir regal ustası olmadığı için aklım pek yatmıyor.Birde en iyi randıman veren en kaliteli buji hangisidir bana önerebilirmisiniz.

Bu arada kompresörde patlama bayağı azaldı sesde azaldı sayısıda.
    Sorularım biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.Eksozumun içi boştu ve ben çok fazla sesten hoşlanmıyorum.apartmanın altında boş kapıcı dairesinde park ediyorum sabah erkenden balığa gitmek için çalıştırınca milleti rahatsız etmiyeyim diye eksozcuda içine susturucu yaptırdım ama pek randıman alamadım ve sanki patlamaların bir kısmı ekspzdan kaynaklanıyor gibi.
    O yüzden delta motordan 350 liraya eksoz ısmarladım yarın kısmetse gelecek.Ali ustaya sordum 500 lira dediler.
    İnşallah sesini normale çevirebilirim çünkü park ettiğim yer biraz alçak çalıştırmadam dışarı çıkaramıyorum.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Sanırım sorum biraz uzun oldu diye kimse cevap yazmadı.Kısaca sorayım.Karburator hava ayarı 3,5 veya 4 tur deniyor tam turmudur yoksa yarımmıdır .Böyle sorumu olur demeyin daha evvel scooter kullanırken 7 tur denmişti bende tam tur yapınca bana gülmüşlerdi
    Birde önereceğiniz buji markası ve modeli.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,611
    Beğenilmiş
    7,104
    Alıntı grolof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım sorum biraz uzun oldu diye kimse cevap yazmadı.Kısaca sorayım.Karburator hava ayarı 3,5 veya 4 tur deniyor tam turmudur yoksa yarımmıdır .Böyle sorumu olur demeyin daha evvel scooter kullanırken 7 tur denmişti bende tam tur yapınca bana gülmüşlerdi
    Birde önereceğiniz buji markası ve modeli.
    Merhaba aslında mesajını gördümde tam turmu yarım turmu cevabı bilmiyorum ama hiç yarım tur dendiğini duymadım bence tam tur çevirmek gerekiyor ve iki tarafın eşit olarak ayrlanması gerekiyor ayarlar tam oturunca açık egsozda komresörde patlatma azalır ama tam kesmez kapalı egsozda patlamayı keser

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba aslında mesajını gördümde tam turmu yarım turmu cevabı bilmiyorum ama hiç yarım tur dendiğini duymadım bence tam tur çevirmek gerekiyor ve iki tarafın eşit olarak ayrlanması gerekiyor ayarlar tam oturunca açık egsozda komresörde patlatma azalır ama tam kesmez kapalı egsozda patlamayı keser
    Teşekkür ederim,bende öyle düşünerek 3,5 tam tur yaptım ve hem motorun çalışma sesi düzeldi hemde patlatmayı tamamen kesti.Aldığım eksoz orjinal çıkmadı ve tabi yerine uymayınca iade ettim.Ben zaten eksozcuya kapattırmıştım ama orjinali gibi olmadı diye sıfırını almak istedim.
    2 Tanede conta almak istedim ali ustaya sordum 21 lira sahibinden sitesi üzerinden 25 liraya satıyordu samsunda 3 tanesini 5 liraya aldım.Ali ustada herşey var ama çok pahalı satıyor.

Yine uzun yazdım ama mümkünde bana birde buji önerebilirmisiniz.Hava ayarı uyumlu olmadığından çok deforme olmasada bujinin biri çok kararmış sanırım bundan sonra kararmaz.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,611
    Beğenilmiş
    7,104
    Alıntı grolof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim,bende öyle düşünerek 3,5 tam tur yaptım ve hem motorun çalışma sesi düzeldi hemde patlatmayı tamamen kesti.Aldığım eksoz orjinal çıkmadı ve tabi yerine uymayınca iade ettim.Ben zaten eksozcuya kapattırmıştım ama orjinali gibi olmadı diye sıfırını almak istedim.
    2 Tanede conta almak istedim ali ustaya sordum 21 lira sahibinden sitesi üzerinden 25 liraya satıyordu samsunda 3 tanesini 5 liraya aldım.Ali ustada herşey var ama çok pahalı satıyor.

Yine uzun yazdım ama mümkünde bana birde buji önerebilirmisiniz.Hava ayarı uyumlu olmadığından çok deforme olmasada bujinin biri çok kararmış sanırım bundan sonra kararmaz.
    Buji NGK .BOSCH iyidir ama piyasada hep çakması var çakmada iş görüyir ama orjinali bulursan daha iyi kolay gelsin

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Başkanım teşekkür ederim.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)