Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Yunus Tabakoğlu
    Arayüz Geliştirici
     RR DD 150E-2
     İstanbul Kadıköy
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

DD150 Yakıt Tüketimi ve Boru Egsoza Susturucu

Selam, 150'lik 2014 model DD150e2 model raptorum var. 100 km'de yaklaşık 3,66 litre yakıyor.

Bana biraz fazla patlak atıyor gibi geldi ve de jikle hiçbir şart altında çalışmıyor. Yani sabah soğukta jikleyi açarsam stop ediyor. Açmazsam ısınana 1-2 km kadar debriyajı sıkınca stop etmeye meyil ediyor. Subap ayarlarında bir sıkıntı olabilir mi?

3500 bakımını yaptırıp uzun yola çıktım kadıköydeki usta bujiyi değiştirdim dedi ama sanırım çıkma takmış (bu arada kendisine bir daha gitmedim) egsozdan deli gibi patlak atıyordu yolda. Eskişehir dönüşünde yolda kaldım buji değişti orda çıkma dediler.

Motorda bir sıkıntı var gibi geliyo, bikaç ay önce sıfır derecede bile tek marşta canavar gibi çalışıp hiç stop etmiyordu şimdi biraz zor çalışıyor bir de üst devirlerde arada çekişi kesiliyor gibi geldi.

Sonra Ali Usta'ya gösterdim bujiye baktılar sıkıntı yok güzel çakıyo dediler. Subap ayarlarında bir sıkıntı olabilir mi? Karışımım fazla zengin olması vesaire? Ya da distribütörde bir sıkıntı olabilir mi? Yolda devir koruyacak şekilde az gaz verdiğim zaman motor yine garip bir şekilde tepki veriyor gibime geldi.

Bir de başka bir soru boru egzosa susturucu ayarlanır mı? Sesi çok iyi fakat uzun yolda ve gece mahalle aralarında biraz sıkıntı yaratıyor, dragstarlardan daha çok bağırıyor mübarek.

mustafa77yilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mustafa YILMAZ
    Bilgisayar Opr.
     RR/DD150E-2
     Konya / Ereğli
    Beğenmiş
    13
    Beğenilmiş
    16
    Arıza sbop ayarı. Sbop sıkı olan motor çekişten düşer, fazla yakar ve rolantide düzgün çalışmaz. çabuk ısınır.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Mrh. Yusuf bahsettiğin sıkıntılar motor jikle açık olarak kullanıldığında yapar
    bence sıkıntı ya jiklenin açık kapalı yönünü ters kullanıyorsun yada jikle sisteminde bir sıkıntı var ali ustaya gittiğinde jikle ve karbiratörü kontrol ettir

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler