Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Dd150 e 2

Hybrid View

Burakcan cagliyan
    Ogrenci
     Regal rapor dd 150 e2
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Dd150 e 2

Arkadaşlar herkese hayırlı geceler. Forumu uzun zamandır takip ediyorum yazmak bugüne nasılmış bu arada ben Murat, bu kardeşimin Üyeliği. Arkadaşlar benim sorunum arka frenin seyir halindeyken sertleşmesi. Belli bir sure sonra fren pedalının sertlestigini hissediyorum ve bununla birlikte sanki arka fren sürekli basili gibi oluyo, hafif yokus aşağı biyerde vites bistayken motor geri gitmiyo ve cok nadirde olsa arka fren lambasının yandığını görüyorum. Yani frene basmadığım halde basili gibi oluyor. Cevaplarınız icin şimdiden cok tesekkur ederim

Crime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yusuf Efdal ALPER
    Ziraat Mühendisi / Web tasarımcı
     Ghost 350 cc
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Şöyle yap kesin düzelir diyebileceğimbir konu değil fakat söylediklerimi kontrol etmende fayda var;
    Öncelikli olarak frenin çalışma mantığından başlayalım 150 liliklerin frenlerı hidrolik disk frendir.Motorun aku kapağının hemen yanında fren hidroliği vardı dıye hatırlıyorum hidroliğin itme gücü ile diskin üzerindeki fren pedleri birbirine yaklaşmakta ve frenleme işlemi yapılmaktadır. oncelikli olarak fren hidroliği değiştirilmeli şayet hidrolik hava yapması gibi bir durum yada boşalmış olması gibi bir durumda buna neden olabilir.Belkide hortumu yırtık yada o kapakcıgın içinde hava alan bır kısım var burası dıkkatli kontrol edilmelidir.Şayet içindeki hidroliğe güveniyorsak içindeki yag dot 3 dot 4 kullanılabılıyor taze ve temizse ve aksan hava almıyorsa.Bu sefere frenın altında kucuk bır yayımsı zımbırtı var tahmınen mıladını doldurmus olacaktır.E buda değilse yaydan hidroliğe doğru uzanan bır demır var o demırın bağlantısını kontrol edin fren olayı o kadar da karmaşık değil fakat %70 %80 fren yağının değişmesi çözüm olacaktır.Bu yağı kendiniz değiştirmeyin kaş yapalım derken göz çıkarabilirsiniz zira yağ değişimi anında, hava alması butun işi bozar yağ boşa gider.( BKNZ internette fren yağı değiştirme )

Fren hdroliği dd150e2 kapakcığının yanındaki siyah başlı oval zımbırtı içi dolu olacağı için sarı gözükecektir.
    -------------
    Live to Ride , Ride To Live

Burakcan cagliyan
    Ogrenci
     Regal rapor dd 150 e2
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bilgiler icin tesekkur ederim, bugun motoru 10.000 bakımına goturdugum arkadasım olan ustaya goturucem, hidrolikler yeni degismisti buyuk ıhtımal hava yada kacak olabilir dedigin gib. gece motordan indigimde balata kokusu gibi bi koku geldi, motoru tekrar calıstırıp kalkmayı denedigimde baya zorlandım, resmen arka frene basılı bir sekilde kalkmaya calısıyorum sanki. motor sogudugu zaman fren normal haline donuyo ama yola cıktıgım zaman fren sertlesiyo ve fren pedleri diski sıkıstırıyo. bakalım olay cozulunce yazarım tekrar =))

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)