Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Caner Gül
    Mekanik Proje Tasarım
     Yamaha XVS950 A Midnight Star
     Ä°stanbul - Kartal (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    1,074
    Beğenilmiş
    898

Exclamation Yakıt tüketimi

Arkadaşlar bilindiği üzere forumumuzda yakıtla ilgili birçok konu mevcut bunlara ek olarak kendi deneyimlerimi paylaşmak isterim. Bir depoyla kaç km gider, benim ki az yaktı benimki çok yaktı 250 km yi geçemedim gibisinden birçok şey söylendi.
    Perşembe günü kandıra kefken istikametine gitmek için tuğrul arkadaşımla beraber yola çıkmadan depoları fulledik. Benim motorum 250 Spyder ve tuğrul kardeşiminde 250 Daytona. İkimizinde motorlarında boru eksoz var. Bu arada benzini yola çıkmadan Shell'den aldık.Yaklaşık olarak motorumdaki ağırlık, artçım ve küçük bir çantamla birlikte 135 KG. Tuğrulun ise 120 KG kadar. Gidiş hızımız trafikten dolayı ortalama 80-90 km ve dönüş hızımız 110 km. Yolun hemen hemen 250 kilometresinde tuğrulun motor yedek depoya geçti. Benim motor ise tam tamına 270 e dayandığı anda yedek depoya geçmem gerekti ve 4 km sonra yani 274. kilometre eve varmıştım. yedek depoyuda zorlucaktım fakat cumarteside çınarcığa doğru yola çıkacağım için kilometre 290 iken depoyu tekrar fulledim. Bu sefer benzini farklı olsun diye Opet'den fulledim. Yine yüküm aynı olmak üzere kartaldan çınarcığa eskihisar üstünden feribotla geçtim orda eray kardeşimle zaman geçirdikten snra akşam eve dönüğümde ortalama 110 Km'lik yol yapmıştım çünkü yolun çocuğunu feribotla geçmiştik. Bu sefer ilginç yanı ise döndükten sonra motoru şehir içinde kullanmaya başladım ve pazartesi günü artçımla beraber avrupa yakasına geçtik ve km 290 göstermesine rağmen hala yedek depoya geçmemiştim. Tabi bunun üstüne 295. kilometrede yedek depoya geçiş yaptım ardından yine yedek depoyu denerken 315. kilometrede yani bu sabah işe gelirken yolda kalmamak için benzin aldım. Yani yedek depoyuda hesaba katarsak Shell'den aldığım benzinle bir depoyla ortalama 300 km yol yaptım. Opetten aldığım benzinle ise ortalama 325 km yol yapılabilir. Yani konuşulanların aksine benim deneyimlerimle, kendi gözlemimle sonuç bu şekilde oldu. Bazı yazılarda diğer arkadaşların çok daha az yol gittiklerini ve memnun olmadıklarını okudum. E benim motorda zemzemle yıkanmadığına göre gerekli bakımları ve ayarları tam yapın arkadaşlar servisinizle bağlantı kurun başında durun motorunuzu daha iyi tanıyın
    Konu CaNeR tarafından (22.Temmuz.2015 Saat 11:23 ) değiştirilmiştir.

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Celil abi daha önceden spyder ve daytona nın depolarının farklı kapasitelerde olduğunu söylemişti.İkisini kıyaslamak yanlış olabilir.Ama diğer spyder kullanıcıları seninkini baz alabilir

Caner Gül
    Mekanik Proje Tasarım
    Beğenmiş
    1,074
    Beğenilmiş
    898
    Alıntı Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Celil abi daha önceden spyder ve daytona nın depolarının farklı kapasitelerde olduğunu söylemişti.İkisini kıyaslamak yanlış olabilir.Ama diğer spyder kullanıcıları seninkini baz alabilir
    Doğrudur kardeşim depo farklarını bilmiyorum daytonayı sadece beraber yola çıktık diye örnek verdim. Asıl anlatmak istediğim bir depoyla gidilen ortalama mesafe ve farklı kullandığım firmaların farkı

ereneren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erenacikgoz
    antrenör
     250 spyder
     Ankara/Mamak
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Alıntı CaNeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğrudur kardeşim depo farklarını bilmiyorum daytonayı sadece beraber yola çıktık diye örnek verdim. Asıl anlatmak istediğim bir depoyla gidilen ortalama mesafe ve farklı kullandığım firmaların farkı
    ben hiç sonuna kadar denemedim ama 200 km de 35 tl benzin yaktım bunun 170 km si uzun yoldu 120 130 km hız arası giderek kalan 30 km side sehir içi 60 70 km hızlarda ama tam depo kaç tl ye doluy hiç denemedim yedekle dahil ama sanırım sürüşüme göre değişerek 18 20 kuruş yakıyo hesaplarıma göre

penguennoktanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Arkadaşlar bilindiği üzere forumumuzda yakıtla ilgili birçok konu mevcut bunlara ek olarak kendi deneyimlerimi paylaşmak isterim. Bir depoyla kaç km gider, benim ki az yaktı benimki çok yaktı 250 km yi geçemedim gibisinden birçok şey söylendi.
    Sayısal veriler için çok teşekkürler. Benimde kafamdaki en büyük sorulardan biri idi. Birçok kişi KM'de şu kuru yaktı diyor. İyide benzin fiyatları her gün değiştiği bir ülkede kuruş/KM bence geçerli bir tüketim birimi değil.

Bende yarın net birşey söyleyebileceğim sanırım. Zira senkron ve bir pistonda basınç kaybı varken bir depo benzin ile 250-260 km yapıyordum. Geçen gün senktron, sübap ve avans ayarları yapıldı. Yarın Ordu'ya gidip döneceğim. Net bir sayı verebilirim umarım.

Kolay gelsin.
    Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu
    RR Sypder 250 (DD250e-10)
    http://www.penguen.net

OğuzhanYılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Oğuzhan Yılmaz
    3d expert
     Honda Shadow Spirit 750
     İstanbul - Ataşehir (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    6
    Beğenilmiş
    21
    Perşembe günü kandıra kefken istikametine gitmek için tuğrul arkadaşımla beraber yola çıkmadan depoları fulledik. Benim motorum 250 Spyder ve tuğrul kardeşiminde 250 Daytona. İkimizinde motorlarında boru eksoz var. Bu arada benzini yola çıkmadan Shell'den aldık.Yaklaşık olarak motorumdaki ağırlık, artçım ve küçük bir çantamla birlikte 135 KG. Tuğrulun ise 120 KG kadar. Gidiş hızımız trafikten dolayı ortalama 80-90 km ve dönüş hızımız 110 km. Yolun hemen hemen 250 kilometresinde tuğrulun motor yedek depoya geçti. Benim motor ise tam tamına 270 e dayandığı anda yedek depoya geçmem gerekti ve 4 km sonra yani 274. kilometre eve varmıştım. yedek depoyuda zorlucaktım fakat cumarteside çınarcığa doğru yola çıkacağım için kilometre 290 iken depoyu tekrar fulledim. Bu sefer benzini farklı olsun diye Opet'den fulledim. Yine yüküm aynı olmak üzere kartaldan çınarcığa eskihisar üstünden feribotla geçtim orda eray kardeşimle zaman geçirdikten snra akşam eve dönüğümde ortalama 110 Km'lik yol yapmıştım çünkü yolun çocuğunu feribotla geçmiştik. Bu sefer ilginç yanı ise döndükten sonra motoru şehir içinde kullanmaya başladım ve pazartesi günü artçımla beraber avrupa yakasına geçtik ve km 290 göstermesine rağmen hala yedek depoya geçmemiştim. Tabi bunun üstüne 295. kilometrede yedek depoya geçiş yaptım ardından yine yedek depoyu denerken 315. kilometrede yani bu sabah işe gelirken yolda kalmamak için benzin aldım. Yani yedek depoyuda hesaba katarsak Shell'den aldığım benzinle bir depoyla ortalama 300 km yol yaptım. Opetten aldığım benzinle ise ortalama 325 km yol yapılabilir. Yani konuşulanların aksine benim deneyimlerimle, kendi gözlemimle sonuç bu şekilde oldu. Bazı yazılarda diğer arkadaşların çok daha az yol gittiklerini ve memnun olmadıklarını okudum. E benim motorda zemzemle yıkanmadığına göre gerekli bakımları ve ayarları tam yapın arkadaşlar servisinizle bağlantı kurun başında durun motorunuzu daha iyi tanıyın

olm benim daytona çok yakıyor o zaman :/ 1 depoyla su ana kadar şehir içi-dışı karma en fazla 200km yapabildim. sen cok düşük devirde mi kullanıyorsun ?

Caner Gül
    Mekanik Proje Tasarım
    Beğenmiş
    1,074
    Beğenilmiş
    898
    Alıntı segovax Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olm benim daytona çok yakıyor o zaman :/ 1 depoyla su ana kadar şehir içi-dışı karma en fazla 200km yapabildim. sen cok düşük devirde mi kullanıyorsun ?
    Yok knka normal gidiyorum 110 işte istatislik olarak böle bişe çıktı ama o zaman senin makinada bişe var baktır olmadı

berkehrercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Berke Hür Ercan
    Öğrenci
     Honda Shadow Vlx 600
     İstanbul - Kozyatağı (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    28
    Yok knka normal gidiyorum 110 işte istatislik olarak böle bişe çıktı ama o zaman senin makinada bişe var baktır olmadı
    Benim motorda bi depoyla en fazla 180 200 gidiyor. Bi baktiralim Oguzhan
    Daytona Army - Dragstar 650 Classic - Shadow Vlx 600

Ekrem Özdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ekrem ÖZDEMİR
    Mühendis
     Yamaha XVS 950A
     İstanbul - Çekmeköy (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    15
    Beğenilmiş
    48
    Berke senin motorla kafa kafaya gidiyoruz o zaman desene.
    Bazı şeyleri satın alamazsın; Uğruna savaşıp kazanmak gerekir

Nıka Kelevic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Akın Civelek
    Satış Temsilcisi
     Transalp 650 XL
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    4
    Beğenilmiş
    13
    Benim 2006 Pezazu -250cc- 15 TL + bir miktar benzin ile 133 km gitti sonra öksürdü ve sustu
    Haftasonu uzun yol gideceğim bakalım be çıkacak sonuç

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)