Arkadaşlar bilindiği üzere forumumuzda yakıtla ilgili birçok konu mevcut bunlara ek olarak kendi deneyimlerimi paylaşmak isterim. Bir depoyla kaç km gider, benim ki az yaktı benimki çok yaktı 250 km yi geçemedim gibisinden birçok şey söylendi.
Perşembe günü kandıra kefken istikametine gitmek için tuğrul arkadaşımla beraber yola çıkmadan depoları fulledik. Benim motorum 250 Spyder ve tuğrul kardeşiminde 250 Daytona. İkimizinde motorlarında boru eksoz var. Bu arada benzini yola çıkmadan Shell'den aldık.Yaklaşık olarak motorumdaki ağırlık, artçım ve küçük bir çantamla birlikte 135 KG. Tuğrulun ise 120 KG kadar. Gidiş hızımız trafikten dolayı ortalama 80-90 km ve dönüş hızımız 110 km. Yolun hemen hemen 250 kilometresinde tuğrulun motor yedek depoya geçti. Benim motor ise tam tamına 270 e dayandığı anda yedek depoya geçmem gerekti ve 4 km sonra yani 274. kilometre eve varmıştım. yedek depoyuda zorlucaktım fakat cumarteside çınarcığa doğru yola çıkacağım için kilometre 290 iken depoyu tekrar fulledim. Bu sefer benzini farklı olsun diye Opet'den fulledim. Yine yüküm aynı olmak üzere kartaldan çınarcığa eskihisar üstünden feribotla geçtim orda eray kardeşimle zaman geçirdikten snra akşam eve dönüğümde ortalama 110 Km'lik yol yapmıştım çünkü yolun çocuğunu feribotla geçmiştik. Bu sefer ilginç yanı ise döndükten sonra motoru şehir içinde kullanmaya başladım ve pazartesi günü artçımla beraber avrupa yakasına geçtik ve km 290 göstermesine rağmen hala yedek depoya geçmemiştim. Tabi bunun üstüne 295. kilometrede yedek depoya geçiş yaptım ardından yine yedek depoyu denerken 315. kilometrede yani bu sabah işe gelirken yolda kalmamak için benzin aldım. Yani yedek depoyuda hesaba katarsak Shell'den aldığım benzinle bir depoyla ortalama 300 km yol yaptım. Opetten aldığım benzinle ise ortalama 325 km yol yapılabilir. Yani konuşulanların aksine benim deneyimlerimle, kendi gözlemimle sonuç bu şekilde oldu. Bazı yazılarda diğer arkadaşların çok daha az yol gittiklerini ve memnun olmadıklarını okudum. E benim motorda zemzemle yıkanmadığına göre gerekli bakımları ve ayarları tam yapın arkadaşlar servisinizle bağlantı kurun başında durun motorunuzu daha iyi tanıyın![]()

Yamaha XVS950 A Midnight Star
İstanbul - Kartal (Anadolu Yakası)
B Rh (+)

Fark neyden çıkıyo o zaman abi anlamadım