Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

hasan
    memur
     can
     antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Smile RR 250cc çalışmama sorunu

merhaba arkadaşlar bi kaç ay önce motor almak istediğimden bahsetmiştim Ankara'da bi Arkadaşımın 1300 km olan motorunu satın aldım bi süredir kullanmaktayım kullanmayı öğrendik şükür fakat motorun bakımını yaptırdıktan sonra kapalı garajda muhafaza ettiğim motorum çalışmaz oldu (bunu bilerek belirtiyorum çünkü motorun kullanma kılavuzunda kapalı alanlarda çalıştırmayınız diyor. Niye bilmiyorum açıklama yapılmamış çünkü) motorun sahibi tecrübeli bi arkadaş olduğu için bujiden olabilir dedi servisi aradım şampiyon marka kullanıyorlarmış kaliteliymiş galiba sıkıntı şu motor marşa basınca almıyor vurduruncada boğulmuş gibi bi ses geliyor bugün iki kez 1.viteste vurdurmaya rağmen yine boğuk bir ses geldi daha sonra yarım gazla motor direk vurdurmadan marşla çalıştı motor ısınınca hemen Çalışıyor sogukken çalışmama sorunu oluyor son denemelerim jikle açıkken iki kez gaz verip yarım gazla çalıştırmaya çalışıyordum ama çalışmıyor maalesef böyle çalıştırmamı oturun eski sahibi söylemişti bakımdan önce böyle bi sorun hiç olmamıştı motor hemen çalışıyordu sorun ne olabilir acaba bide motoru hergün kullanmıyorum 3 5 güne anca çıkıyorum deponun müşürü deniliyor galiba onuda kapalı tutuyorum teşekkürler şimdiden.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba Hasan yeni RR'un hayırlı olsun
    Bende motoru hafta sonları çıkartıyorum bir hafta benzin anahtarı kapalı bekliyor ve ilk çalıştırmada benzin karbiratörü dolduruncaya kadar biraz 3-5 saniye geçiyor öyle çalışıyor hatta ben jikle ile çalıştırdığımda daha rahat çalışıyor motoru aldığın arkadaşın çalıştırma tarifi doğru bence çalıştırma sırasında jikleyi doğrumu kullanıyorsun jikle tam yukarıda iken kapalı aşağıda iken açıktır ters kullanırsan çalışmada zorlanabilir
    Birde akün zayıfsa kuvvetli döndürmüyorsa zor çalışır
    vurdurma işlemi 1.inci vitesle yapılmaz lastik kitler 2.ci vitesle vurdurmak lazım

hasan
    memur
     can
     antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkürler Celil bey yarın bi daha denerim artık jikleyi aşağıya doğru çekerek açıyorum onda sıkıntı yok benzin anahtarını açınca biraz bekleyerek çalıştırarak deneyip sonucu burdan yazarım belkide benzin dolmasını beklemediğim için marş almıyor olabilir.

leonraptor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Han_zade
    Memur
     Regal Raptor Daytona DD 250 6c
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    Yazın aslında jikleyi kullanmadan çalışması lazım. Hava filtresi bağlantı boğazındaki kelepçeler gevşiyor ordan hava alırsa da çalışmaz karışım düzgün olmadığından, bujileri temizletmek veya değiştirmek de çözüm, benzin depoda bitinceye kadar benzin almamak da kalitesiz benzin kullanmak da ateşlemede sorun . Umarım çözüm bulunur kolay gelsin
    Her gün, ilk gün gibi yaşamak, sahip olduğun şeylerin kıymetini bilmek, sağlığına şükretmek... Yaşamak her şeye rağmen güzel

hasan
    memur
     can
     antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Smile

cevaplarınız için teşekkür ederim bi kaç gün önce acele etmeden benzinin karbüratöre dolmasını bekledikten sonra jikleyle birlikte iki gez gaz açıp kapattıktan sonra yarım gazla motorumu çalıştırmayı denetim ve sıkıntısız ilk seferde çalıştı bi dahaki sefere jiklesiz denerim artık umarım bundan sonrada motorla ilgili problem yaşamam

Süleyman Bal
    Emekli
     Yamaha dragstar 650 sport
     İstanbul
    Beğenmiş
    7,062
    Beğenilmiş
    1,043
    Hassancan, çözümünü bulmuşsun tebrik ederim.
    Ben artık hiç jikle kullanmıyorum. Birkaç gün önce esprili bir şekilde deneylerimi yazmıştım. Aşağıda seni de ilgilendiren bölümünü gönderiyorum.
    sana ve makinana birlikte kazasız nice km.'ler dilerim.
    ...........
    Regal'inizi satın aldıktan bir süre sonra (süreyi makinanız belirler) sabahları veya kullanıma ara verdikten sonra, ilk marşta çalışmıyor ise artık k...nızı yırtsanız, ilk seferde çalıştıramazsınız. Regal özgürce kararını vermiştir, istediği gibi çalışacaktır. deneyimim ile biliyorum. Çok uğraştım/tık (ben, iyi bir motorcu olduğunu bildiğim yeğenim, regal servisleri ve diğer servisler, başka marka motor sahipleri, formlarda yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar... olmadı. Regal kızdı, küstü ve hiç çalışmadı.
    Yeni karbüratör aldım, ancak yine ilk marşta çalışmadı ve hala çalışmıyor. (hemen buji, jikle, hava ayarı falan demeyin. Tamam ben bilmiyorum ama bilen herkes uğraştı)
    Regal ÖZGÜRDÜR çalışacağı zamana kendi karar verir.

O gün bu gündür diyelim, besmele ile birkaç kere marşa basıyorum sonra 1-2 dakika bekliyorum ve yeniden marşa basıyorum, bir iki ve mutlu son, artık çalıştı mı stop kapatmadan durmuyor.
    ..................

hasan
    memur
     can
     antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    @spue yaklaşık 2 haftadır caliaturmadigim motorunu bugün çalıştırmak için ugrastim yaklaşık yarım saat filan 1.viteste vurdurduk olmadı 2 de denedik olmadı tekrar tekrar marşa bastik jikle açtık kapattık kısacası sizin dediğiniz gibi zevk alarak ve gülerek okuduğum sizin yazınızın bana uyan bölümündeki gibi k...mızı yırtık arkadaşla beraber calistiramadik 2 hafta binmeyince Regal kızdı galiba çalışmadı Antalyada yetkili servisine goturdukten ve bakımları yapildiktan sonra böyle oldu maalesef servisi tekrar çağırmam gerekecek garajların baktiririm yada servise gotururler umarım cuzulebilecek bi problemdir iyi geceler dilerim. Saygılarımla

hasan
    memur
     can
     antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    @spue bu arada teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba hasan makina uzun süre yattığında çalışırken daha nazlı oluır ama çalışması gerekirdi belki uğraşırken makina boğulmuş olabilir akünmarşı kuvvetli basıyorsa bugün tekrar dene olmadı bujileri sök ucundaki tırnak bölümlerinin aralarını zımpara veya tek fırça ile temizle tekrar dene başka sıkıntısı yoksa çalışması gerek kolay gelsin

Süleyman Bal
    Emekli
     Yamaha dragstar 650 sport
     İstanbul
    Beğenmiş
    7,062
    Beğenilmiş
    1,043
    Alıntı hassancan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @spue bu arada teşekkür ederim iyi dilekleriniz için
    Dostum, gerçekten üzgünüm.. Ara sıra böyle yapıyorlar. Ama Antalya ve Akdeniz, Ege, her yerde; sen ve motorun; çok güzel günler geçireceksin. Arkadaş ve dostlarında katılımıyla yapılan gezi, toplantılardan resimleri yüklediğinizde buradan kıskanarak bakacağız.

Dilerim arıza çok önemli bir şey değildir....

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)