Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Caner Şanlı
    Öğrenci
     yok
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

RegalRaptor Sorunları (Daytona mı Superlight200 mü ? )

Merhaba arkadaşlar;

Öncelikle kendimi tanıtayım. Adım Caner, 23 yaşındayım İzmir Ege Üniversitesinde makine mühendisliği öğrencisiyim. Son 5 yıldır motor almak istiyorum ve sonunda ailenin de desteğiyle bunu gerçekleştirme şansım oldu.

5 yıldır hayalimdeki motor Daytona 250 beyazdı, dış görünüşü çok hoşuma gidiyordu. Daha önce alma durumum olmadığı için detaylı araştırmamıştım. Fakat iş ciddiye binip satın alma konusuna geldiğinde biraz araştırma yaptım ve gerek forumlarda okuduklarım olsun gerek motosiklet mağazalarıyla görüşmelerim olsun ortada genel olarak " Regal Raptora hiç bulaşma" gibi bir kanı dolanıyor. Sürekli sorun çıkaran, yolda bırakan, yedek parçaları zor bulunan ve pahalı olan bir marka olduğunu okudum ve duydum. Bu araştırmamdan sonra açıkçası daytonadan soğudum diyebilirim, şuan Kuba superlight 200 almayı düşünüyorum, daha sorunsuz ve fiyatı da daha uygun görünüyor daytonaya göre. Gönlüm hep daytonadan yanaydı hala da öyle ama mantıklı düşününce superlight kafama yattı açıkçası.

İlk motorum olacak, bakımlarını aksatmadan yapacağımı söyleyebilirim ve sadece ulaşım için kullanacağım, buna rağmen yolda bırakırsa falan beni çok yıpratır. Siz RR kullanıcılarına sorum (bu sorumu özellikle daytona kullanıcıları cevaplarsa çok sevinirim) gerçekten ne sıklıkla sorun yaşıyorsunuz?
    Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Objektif yaklaşabilirseniz sevinirim. Cevaplarınız için teşekkürler

Türker Baltacı
    Matbaa Planlama&Maliyet
     Harley Davidson Sportster XL883L
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    Alıntı NixonWar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar;

Öncelikle kendimi tanıtayım. Adım Caner, 23 yaşındayım İzmir Ege Üniversitesinde makine mühendisliği öğrencisiyim. Son 5 yıldır motor almak istiyorum ve sonunda ailenin de desteğiyle bunu gerçekleştirme şansım oldu.

5 yıldır hayalimdeki motor Daytona 250 beyazdı, dış görünüşü çok hoşuma gidiyordu. Daha önce alma durumum olmadığı için detaylı araştırmamıştım. Fakat iş ciddiye binip satın alma konusuna geldiğinde biraz araştırma yaptım ve gerek forumlarda okuduklarım olsun gerek motosiklet mağazalarıyla görüşmelerim olsun ortada genel olarak " Regal Raptora hiç bulaşma" gibi bir kanı dolanıyor. Sürekli sorun çıkaran, yolda bırakan, yedek parçaları zor bulunan ve pahalı olan bir marka olduğunu okudum ve duydum. Bu araştırmamdan sonra açıkçası daytonadan soğudum diyebilirim, şuan Kuba superlight 200 almayı düşünüyorum, daha sorunsuz ve fiyatı da daha uygun görünüyor daytonaya göre. Gönlüm hep daytonadan yanaydı hala da öyle ama mantıklı düşününce superlight kafama yattı açıkçası.

İlk motorum olacak, bakımlarını aksatmadan yapacağımı söyleyebilirim ve sadece ulaşım için kullanacağım, buna rağmen yolda bırakırsa falan beni çok yıpratır. Siz RR kullanıcılarına sorum (bu sorumu özellikle daytona kullanıcıları cevaplarsa çok sevinirim) gerçekten ne sıklıkla sorun yaşıyorsunuz?
    Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Objektif yaklaşabilirseniz sevinirim. Cevaplarınız için teşekkürler
    Merhaba, Raptor Riders a hoşgeldin.

Şöyle bir açıklama yapayım,

son 2 motosikletim Regal Raptor Klasik 150cc ve Daytona (ghost) 350cc

ikisinle de hiç yolda kalmadım, h Doğrudur, sorun çıkartır ama bugun bir HD, Honda, Kawaski vb. motorları alır da bakım yapmazsan onlada yolda kalabilirsin. Makineyi üzmez, bakımlarını doğru ve zamamında yaparsanextrem durumlar haricinde yolda kalmazsın.

Piyasada Regal Raptor Hakkında birçok şehir efsanesi var. Kelimeleri doğru okursan forumlarda -mış , -muş ile biten çok fazla açıklama göreceksin. Burası en doğru bilgiyi alabileceğin yerdir.

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Servis sıkıntısı ve parça sıkıntısı çekmezsin.Büyük bir uydurma o da

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba Caner İzmir den aramıza hoş geldin
    RR u kulanmayan bilmeyen insanların atıp tutması bunlar çin motorları arasında kendi katağorisinde RR en iyi makinadır ben 7 yildır RR kullaniyorum hiç yolda kalmadım tabiki ufak tefek sorunları olur ama parası ve performansı karşılaştırıldığında en iyisidir

paranoya05 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yasin YILDIRIM
    Bilgisayar Teknisyeni
     Regal Raptor DD150
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Öncelikle Hoş geldin aramıza. Ben 2 aydır regal raptor 125 çift silindir kullanıorum.ve REGAL de en zor parçası bulunan benim model. daytona spyder vb modellerin parçaları çoğu yerde mevcut.ve inan KÜBA gibi dondurma markası bi motora binmektense benim 125 lik gibi her kezin durdurup bu harley davidsonmu bi foto çekebilirmiyiz cinsinden bir alete binmek daha mantıkldıır.Çin yapımıdır ama amerikan kokar raptor.ve çekkiş kuvveti olsun benzin tüketimi olsun en iyisidir çinlerin içinde.zaten raptor doktoru ali usta var DEMİRTAŞ motorun sahibi. bu motorların kitabını yazmış.ben hiç sıkıntı çekmedim.dediğim gibi benim model en zor bulunan.Şunuda unutma bozulmayan alet yok. çok dayanıklıdır. vede görünüm bakımından chopper dir. küba süperliğt kanuni mez gibi ses çıkarır . vede hantaldır.chopper tarz yansıtır. yağına baktığın sürece sıkıntı yok. bu gün yağ yeniledim gıcır gıcır çalışıyor ve sabahları tek marş .125 liği bile 300 lük makine gibi çata pata ses çıkarıyor.daytonalar harikadır.bende alıcam bitane onlardan yakın zamanda. küba ,sym,mondial,hysung,keeway bunlar öölümlüktür.hepsini kullandım.teneke parçaları.3 liraya aldığın motora 2 yılda 6 lira masraf edersin.raptor üzmez iyi kullanırsan.ama huyunu suyunu bilmezsen yamahada dayanmaz.

leonraptor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Han_zade
    Memur
     Regal Raptor Daytona DD 250 6c
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    Hayatında bir vida dahi sıkmamış, hayranlıkla motosiklet alıp tüm acemilikleri motosikletin fiziğine aykırı her hor kullanma davranışını sergileyen ve daha da önemlisi bir kere bile Regal Raptor kullanmamış insanların yorumları bunlar. sorunlar çıkabilir tamam ama bunu markaya mâl etmek ne kadar mantıklı bilmiyorum. Sahibinden de satılan Regallerin bazılarına gerçekten acıyorum yazık motorlara, çamur toz, yanık, morarma, sararma, eğik, bükük....
    Sahibinin Ne kadar değer verdiği belli oluyor. Motordan hiç anlamayan veya motora yeni başlayan bir kişi de alırsa Regal kötü der tabi. Motorun sülalesinden ağlamadık kalmamış yeni sahibine ne verebilir ? Sıfır dahi olsa motor ilgi ister nazlıdır kontrol ister. Her ayrıntıyı montajcıya veya servise bırakma kendin de bak ;))
    Neredeyse bir senedir Daytona kullanıyorum ve çok memnunum. Şimdiye kadar yaşadığım tek sorun bir kere çalışmadı o da sigortanın gevşemiş olmasından ;))
    Her hafta sonu kontrolünü ve temizliğini yap, Yağını, bujisini zamanında değiştir, kaliteli benzin kullan, yarış motoru gibi ve 750lik motor gibi görüp sıkıştırıp agresif kullanma çok memnun kalırsın.
    Şunu da kesinlikle tavsiye ediyorum bir ustan olsun motordan anlamıyorsan.
    Ben başkalarının lafına bakmadım aldım gayet memnunum. Sen de bakma beğeniyorsan al veya kendin istemediğin için alma ;))
    Her gün, ilk gün gibi yaşamak, sahip olduğun şeylerin kıymetini bilmek, sağlığına şükretmek... Yaşamak her şeye rağmen güzel

Furkan Canbolat
    Öğrenci
     Regal Raptor Daytona
     İzmir
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    38
    Merhaba Caner bende Ege Ziraatte öğrenciyim haftaya direksiyon sınavım var ardından bende ilk RR'ıma kavuşacağım inşallah daytona veya klasik model hangisi kısmet olursa bayadır her konuda araştırıyorum bende heryerden seninde kafana takılan bişey olursa paslaşalım her türlü konuda benim öncelikle sormak istediğim sana ekipman olarak ne düşünüyosun hangi marka ve modeller

Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan B.
    End.Müh.
     Gitti kuzucuk..
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Bu konuyla ilgili bir topik almıştım ben, regali ilk aldığında dikkat edilecek hususlar diye.
    Yıllardır çok farklı markalar kullandım.
    o topigi okumanızı rica ederim.
    regaller baktığınız ve sesine kulak verdiğiniz sürece bu fiyata alınabilecek ve keyif verecek kendi sınıfında en iyi makineler dir...
    Ederinden fazla değer, adamı soytarı eder...(Kertenkele)

Caner Şanlı
    Öğrenci
     yok
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Öncelikle hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim

@Potenza Evet faydalı bilgiler başlığı altında bahsettiğin tarzda açılmış 3 farlı topic var 3ünü de okudum eğer onlardan biriyse. Gayet faydalı bilgiler bikenara not aldım onları.

@FurkanC Ben hala asıl can alıcı nokta olan motosiklete karar verme aşamasındayım o yüzden ekipman araştırma şansım olmadı pek, ama kask olarak şehir içi için çok cep yakmayacak açık tarzda bişey almayı düşünüyorum. Eğere varsa senin araştırdıkların paylaşabilirsin, ben de fikir sahibi olurum.

Furkan Canbolat
    Öğrenci
     Regal Raptor Daytona
     İzmir
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    38
    Hangi modele karar verme kısmı için en mantıklı hareket almadan önce deneme yapmak olacaktır araştırıp sormak bir yere kadar dene kafandaki modelleri dene öyle karar ver bende daytona modelini daha çok istiyorum ama mesela onun sürüşü nün klasige göre daha rahatsız olduğunu duydum bilmiyorum burdaki kullanicilari ne der bu da çok önemli bir konu önce deneme şansı bul ekipmanlar için şöyle diyim düşünmeye başla en kısa zamanda ve güzel bir bütçe ayır ben motor haricinde 2 bin lira gibi bir bütçe ayırmaya çalışıyorum ekipmanlar için kask olarak şuan kafamda Nolan n64 modeli var (herkes fullface tavsiye ediyor ) mont içinde hudson robocop modeli deri montunu düşündüm ayrıca fırsat olursa kevlar pantolon olmazsa 4riders korumalı şort ve dizlik eldiven için tam bir model yok kafamda hala sende bu kısma çok önem ver ve şehir içi deme alabildigin en iyi ekipmanları almaya bak

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)