Caner merhaba kardeşim,

Bende RR' ın İzmir'de oturan üyelerindenim, Daytona 250 kullanıyorum. Benzer sorular üzerine açılan birkaç konuya daha uzun uzun cevap yazmıştım, geçmiş mesajlarımı incelersen orada da bu konuya ilişkin uzuun uzun açıklamalar bulabilirsin. Bu sefer uzun uzun yazmamaya çalışacağım ama hadi hayırlısı

Adamım, 1 senedir Daytona kullanıyorum, koca kış motoru yatırdım, bahar gelince aküsünü şarj ettirip, bakımını yaptırdım, onca zaman yatmasına rağmen hiiç üzmedi, gayet güzel sorunsuz geziyorum. Ha, arada ufak tefek 1-2 problem çıkabilir mi? Tabii ki de çıkabilir, ama ben bu 1 sene içerisinde hiç ciddi bir problem yaşamadım.

İkincisi, RR forum harika bir yer. Genel olarak tüm motorsiklet forumlarında bilgi paylaşan, yardımlaşmayı seven çok insanla tanışırsın. Çok şükür ki motor camiasında aklı başında ve düzgün insanlara sık sık rastlamak mümkün.

Ama, karma forumlarda ilk motor tercihine ilişkin bir soru sorarsın, 40 türlü farklı markanın 1000 tane farklı fanatiği çıkar ve maalesef herkes kendi bildiğinin doğruluğuna inandığı için net cevap arayan birinin kafasını çook karıştırabilir. O kadar çok yazı okursun ki, sonunda " Motora da, atom profesörlüğüne de lanet olsun ulen " kıvamına gelirsin

Uzun lafın kısası, 1 yıl önce Daytona 250 aldım, ilk motorumdu. Bende Kuba, Keeway, Hyosung, Japon markaları vs karşılaştırmalarını uzun uzun yaptım sonunda buna karar kıldım.

Beni zaman makinesine koyup 1 yıl geçmişe göndersen, elime 9000-1000 tl para versen, yine gider aynı motoru alırım ;)

Görünüş itibariyle Daytona gönlüne yattıysa ( ki eminim yatmıştır ) hiç düşünme git al derim, çünkü motor keyif işidir. Seni en çok mutlu edecek tercih, bence gözüne en güzel gözüken motordan başlar. İlk motorun, ama son motorun olmayacak eminim, zaten zamanla motor hakkındaki tercihlerin değişecek. 3 sene sonra belki 650' lik bir chopper isteyeceksin, belki enduro/cross tarzı bir şeylere döneceksin, ya da bir bakmışsın kendini bir racing üzerine bulmuşsun.

Arkana yaslan, rüzgarı karşına al ve yaz bitmeden gün batımına doğru motor kullanmanın ruhu ne kadar özgür kılan bir his olduğunu bir an önce keşfet...
* Arka planda Johnny Cash baba' dan Ghost Riders in the Sky eşliğinde gider....