Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Tuğrul Baylan
    Piping Designer
     Kawasaki Vulcan 800/Vn800
     İstanbul - Kartal (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    20
    Alıntı NixonWar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar;

Öncelikle kendimi tanıtayım. Adım Caner, 23 yaşındayım İzmir Ege Üniversitesinde makine mühendisliği öğrencisiyim. Son 5 yıldır motor almak istiyorum ve sonunda ailenin de desteğiyle bunu gerçekleştirme şansım oldu.

5 yıldır hayalimdeki motor Daytona 250 beyazdı, dış görünüşü çok hoşuma gidiyordu. Daha önce alma durumum olmadığı için detaylı araştırmamıştım. Fakat iş ciddiye binip satın alma konusuna geldiğinde biraz araştırma yaptım ve gerek forumlarda okuduklarım olsun gerek motosiklet mağazalarıyla görüşmelerim olsun ortada genel olarak " Regal Raptora hiç bulaşma" gibi bir kanı dolanıyor. Sürekli sorun çıkaran, yolda bırakan, yedek parçaları zor bulunan ve pahalı olan bir marka olduğunu okudum ve duydum. Bu araştırmamdan sonra açıkçası daytonadan soğudum diyebilirim, şuan Kuba superlight 200 almayı düşünüyorum, daha sorunsuz ve fiyatı da daha uygun görünüyor daytonaya göre. Gönlüm hep daytonadan yanaydı hala da öyle ama mantıklı düşününce superlight kafama yattı açıkçası.

İlk motorum olacak, bakımlarını aksatmadan yapacağımı söyleyebilirim ve sadece ulaşım için kullanacağım, buna rağmen yolda bırakırsa falan beni çok yıpratır. Siz RR kullanıcılarına sorum (bu sorumu özellikle daytona kullanıcıları cevaplarsa çok sevinirim) gerçekten ne sıklıkla sorun yaşıyorsunuz?
    Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Objektif yaklaşabilirseniz sevinirim. Cevaplarınız için teşekkürler
    Caner kardeşim İzmir'den aramıza hoşgeldin. Forumda ve yollarda aktif olman dileği ile. Öncelikli olarak bütün sorunların temeli maddiyata dayalıdır. Cebindeki para ne ise bindiğin motorun kalitesi de bununla doğru orantılı olarak artacaktır.

Ben İzmir/Aliağa'da ikamet ediyorum. Bölge güzel, ege bölgesi. Gezecek, dolaşacak çok fazla koy var. Geze geze bitiremiyorsun malesef. Eski bir Kuba Superlight 200 kullanıcısı olarak sana diyeceğim tek şey böyle bir hataya düşme demek olacaktır. Şehir içinde güzel güzel binersin. Hatta tecrübelerini dinlemek istersen İzmir'de iki kişi var üniversite öğrencisi. Kuba Sl200 kullanan. Yine de alacağım diyorsan uzun yolda motorunun gitmeyeceğini anlaman çok uzun sürmeyecektir.

Sevgiler.

tb

Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan B.
    End.Müh.
     Gitti kuzucuk..
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Birde sunu eklemek isterim,iki motoru da yan yana park et,bir bakalim hangisi daha chopper a benziyor?
    Ben elektrik sorunu yasayan,vibrasyondan uzerinde durulmayan,yada orasi burasi 6 ay sonra paslanipta garantiden parca degisimi isteyen,ama talebine olumsuz cevap alan çok kullanici bilirim.Birde o sl200'un sisi bari nedir öyle arkadas,o kadar komik duruyorki arkadan cocuk motoru gibi.. )
    Ederinden fazla değer, adamı soytarı eder...(Kertenkele)

Barış Oral
    Finans
     Daytona DD250
     İzmir / Göztepe
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    13
    Caner merhaba kardeşim,

Bende RR' ın İzmir'de oturan üyelerindenim, Daytona 250 kullanıyorum. Benzer sorular üzerine açılan birkaç konuya daha uzun uzun cevap yazmıştım, geçmiş mesajlarımı incelersen orada da bu konuya ilişkin uzuun uzun açıklamalar bulabilirsin. Bu sefer uzun uzun yazmamaya çalışacağım ama hadi hayırlısı

Adamım, 1 senedir Daytona kullanıyorum, koca kış motoru yatırdım, bahar gelince aküsünü şarj ettirip, bakımını yaptırdım, onca zaman yatmasına rağmen hiiç üzmedi, gayet güzel sorunsuz geziyorum. Ha, arada ufak tefek 1-2 problem çıkabilir mi? Tabii ki de çıkabilir, ama ben bu 1 sene içerisinde hiç ciddi bir problem yaşamadım.

İkincisi, RR forum harika bir yer. Genel olarak tüm motorsiklet forumlarında bilgi paylaşan, yardımlaşmayı seven çok insanla tanışırsın. Çok şükür ki motor camiasında aklı başında ve düzgün insanlara sık sık rastlamak mümkün.

Ama, karma forumlarda ilk motor tercihine ilişkin bir soru sorarsın, 40 türlü farklı markanın 1000 tane farklı fanatiği çıkar ve maalesef herkes kendi bildiğinin doğruluğuna inandığı için net cevap arayan birinin kafasını çook karıştırabilir. O kadar çok yazı okursun ki, sonunda " Motora da, atom profesörlüğüne de lanet olsun ulen " kıvamına gelirsin

Uzun lafın kısası, 1 yıl önce Daytona 250 aldım, ilk motorumdu. Bende Kuba, Keeway, Hyosung, Japon markaları vs karşılaştırmalarını uzun uzun yaptım sonunda buna karar kıldım.

Beni zaman makinesine koyup 1 yıl geçmişe göndersen, elime 9000-1000 tl para versen, yine gider aynı motoru alırım ;)

Görünüş itibariyle Daytona gönlüne yattıysa ( ki eminim yatmıştır ) hiç düşünme git al derim, çünkü motor keyif işidir. Seni en çok mutlu edecek tercih, bence gözüne en güzel gözüken motordan başlar. İlk motorun, ama son motorun olmayacak eminim, zaten zamanla motor hakkındaki tercihlerin değişecek. 3 sene sonra belki 650' lik bir chopper isteyeceksin, belki enduro/cross tarzı bir şeylere döneceksin, ya da bir bakmışsın kendini bir racing üzerine bulmuşsun.

Arkana yaslan, rüzgarı karşına al ve yaz bitmeden gün batımına doğru motor kullanmanın ruhu ne kadar özgür kılan bir his olduğunu bir an önce keşfet...
    * Arka planda Johnny Cash baba' dan Ghost Riders in the Sky eşliğinde gider....

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)