Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

erden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ercanG
    yazılımcı
     yok
     izmir-çiğli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

iç işleri bakanını nasıl ikna edebilirim?

arkadaşlar kafayı yemek üzereyim.8 yaşında mobilet kullanmaya başladım o günden bu güne izmir ödemiş ilcesinde girip çıkmadığım sokak kalmadı sonrasında çeşitli motorlar kullandım. şimdi daytona almak istiyorum ama eşime ne söylediysem ikna edemedim (evlendiğimizde motorum yoktu ama kullandığımı biliyordu), izmir merkezde yaşıyoruz. arabayıda son 5 yıldır kullanıyorum. motor tecrübem kat ve kat fazla olmasına rağmen eşimin tedirgin olmasından dolayı sürekli erteliyorum. buna benzer evde sorun yaşayan ve üstesinden kimsenin kalbini kırmadan gelen varsa fikrini ve tecrübesini paylaşsın lütfen. hayır korkuyorum sonunda ya serden ya yardan olucaz
    daytonasız her geçen gün psikolojim bozuluyor sonunda soluğu psikiyatristte alıcam. hatta aramızda varsa tavsiyelerini bekliyorum.
    RR siz hayat, dikensiz gül gibi
    dikensiz gülde, benim gibi.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba Ercan İzmirden aramıza hoş geldin
    Senin durumun pek zor bence tek çözüm onada motor aşkını aşılamak sürekli ilanları aç ona motorları göster onuda olayın içine çekmeye yorum yaptırmaya çalış oda olaya dahil olursa işlem tamamdır inşallah kısa sürede gönlündeki Daytona'ya kavuşursun

ercanG
    yazılımcı
     yok
     izmir-çiğli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Ercan İzmirden aramıza hoş geldin
    Senin durumun pek zor bence tek çözüm onada motor aşkını aşılamak sürekli ilanları aç ona motorları göster onuda olayın içine çekmeye yorum yaptırmaya çalış oda olaya dahil olursa işlem tamamdır inşallah kısa sürede gönlündeki Daytona'ya kavuşursun
    celil abi şuan değil motor ilanı göstermek motor dediğim anda pencelerini gösteriyor
    sanıırm en sonunda hep beraber terapiye gidecez

penguennoktanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Zor bir durum. Bende evlendikten sonra başladığım için çok iyi bilirim O yüzden bekar arkadaşlara evlenmeden evvel motor almalarını tavsiye ederim.

Nasıl ikna ederim konusunda, öncelikle korumasız/eksik kıyafet ile binmeyeceğine dair güven vermelisin. Ayrıca özellikle motor yarışlarında ciddi düşüşler yaşayıp, hemen koşarak motoruna giden pilotların videoları korumaların tam olduğunda kazalarda fazla zarar görmeyeceğin konusunda güven verecektir. Tabi bu "güveni" normal araba kullanırkende "0" risk alarak vermelisin.

Bu bir süreç. 1-2 yıl bile alabilir. Fazla bunaltmadan ufak ufak fikirleri yerleştirmelisin. Eğer kendisi de 2 teker tutkunu ise (bisiklet olabilir), zamanla aklı yatacaktır. Ama bu süreç içerisinde "misal" bir akrabanız kasksız olarak acemi bir motorcuya artçı binip, kaza geçirirse motor hayallerinin üzerine "soğuk su" içebilirsin :(

Bir diğer noktada, internette tanıdığın/tanıştığın kelli/felli, çoluk çocuk sahibi "babaların" (bakınız ben) resimleri vs paylaşarak bu işin olabileceği fikrini yerleştirmek.

Kolay gelsin.
    Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu
    RR Sypder 250 (DD250e-10)
    http://www.penguen.net

ercanG
    yazılımcı
     yok
     izmir-çiğli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    hocam tavsilerin için teşekkür ederim. sırf alıştırmak adına izmirdeki bir kulübe motorsuz üye olmayı bile düşünüyorum bakalım
    ? kim kazanaca?

Türker Baltacı
    Matbaa Planlama&Maliyet
     Harley Davidson Sportster XL883L
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    yaşasın bekarlık

leonraptor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Han_zade
    Memur
     Regal Raptor Daytona DD 250 6c
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    Ercan Bey yaz tatilinde denize girmediğiniz bir gün bir tane scoter kiralayın ve tarihi yerleri doğal güzellikleri gezerken motosikleti kullanın. Eşiniz motosikletin o rüzgarını hissettikten sonra hayır diyemeyecektir. Ben bu yöntemi kullandım ve eşimin de izin vermesiyle aldım Daytona'mı ) Ev almak için belki bir süre motorsuz kalacağım gibi maddi açığı kapatmak için. Ama hayalimdeki motosiklet Daytona olduğu için yine Daytona alırım. Eğer satmazsam da Daytona'nın senelerce güzelliğini koruyacağım bir örnek olacak.
    Hayallerine kavuşman dileğiyle
    Her gün, ilk gün gibi yaşamak, sahip olduğun şeylerin kıymetini bilmek, sağlığına şükretmek... Yaşamak her şeye rağmen güzel

ercanG
    yazılımcı
     yok
     izmir-çiğli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı leonraptor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ercan Bey yaz tatilinde denize girmediğiniz bir gün bir tane scoter kiralayın ve tarihi yerleri doğal güzellikleri gezerken motosikleti kullanın. Eşiniz motosikletin o rüzgarını hissettikten sonra hayır diyemeyecektir. Ben bu yöntemi kullandım ve eşimin de izin vermesiyle aldım Daytona'mı ) Ev almak için belki bir süre motorsuz kalacağım gibi maddi açığı kapatmak için. Ama hayalimdeki motosiklet Daytona olduğu için yine Daytona alırım. Eğer satmazsam da Daytona'nın senelerce güzelliğini koruyacağım bir örnek olacak.
    Hayallerine kavuşman dileğiyle
    memlekette 125cc mondial var orda binerken sıkıntı yok. sanırım onu izmir trafiğinde kullanmam yada uzun yol düşüncesi korkutuyor. halbuki grup gezilerinin ne kadar eylenceli olduğunu anlasa kendisi benden önce çıkacak yola...kazaların çoğu bireysel kullanım sıralarında meydana geliyor. ben hiç 8-10 motorluk bir grupta sıkıntı yaşandığını duymadım(mekanik sorunlar hariç). benimde amacım bu hafta sonlarını değerlendirmek.bu arada allah kimseyi yuvasız bırakmasın ve herkesin gönlüne göre versin.sanada daytonayı koyacak garajlı bi ev nasib etsin.

Han_zade
    Memur
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    Bir de resim değil sıfır bir Daytona göster hayran kalacaktır. Kadınlar gerçekten çok beğeniyorlar çünkü.
    Her gün, ilk gün gibi yaşamak, sahip olduğun şeylerin kıymetini bilmek, sağlığına şükretmek... Yaşamak her şeye rağmen güzel

Han_zade
    Memur
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    Amiiin İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allah söyletti Şimdi gelelim sizin soruna. Ama aslında güzel bir sorun. sorun ne mi? Eşiniz sizi çok seviyor
    1. Eşinize bu motoru almanın sizi ne kadar mutlu edeceğini hissettirin ya çok abartın yeter artık alalım da kurtulalım durumuna getirin ya da mutluluğun benim mutluluğumdur sözünü söyletecek duruma getirin. Mesela istediği bir şeyi almak gibi. ( Bu yolları eşinizi daha iyi tanıdığınız için siz seçin ters tepmesin )
    2. Bu dünyanın geçici olduğunu bu yaşlara bir daha gelmeyeceğinizi anlatın. Hep içinizde bir sızı gibi uhde kalacağını söyleyin.
    3. Onu Daytona satılan bir mağazaya götürün, büyüsü eşinizi de kesin etkileyecektir.
    4. youtube'da sürekli Regal Raptor, jawa daytona, geon daytona, AJS daytona videoları seyredin. Hayatınıza bir motor gireceğinin adımıdır bunlar.
    5. Daha pahalı motorlarla daytonayı kıyaslayın ki çok masraflı veya gözünüzün başlangıç olarak yükseklerde olmadığını bilsin.
    6. Her şey hayalle başlıyor umarım siz de hayallerinizi en kısa zamanda gerçekleştirirsiniz.
    Bu arada İzmir Ege'de okuduğum için İzmir'i de çok özledim, Kordon'da inşallah motosikletinizle gezersiniz. Saygılar

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)