Bu şekilde yıkamak elektrik aksamına zarar verir mi acaba?
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Kawasaki vulcan 800
Tekirdağ Çerkezköy
A Rh (+)Bu şekilde yıkamak elektrik aksamına zarar verir mi acaba?
Zamanı yenemezsin
Regal raptor spyder 350
Ankara - Çankaya
B Rh (+)
Ghost 350 DD350E-6C
Denizli
A Rh (+)Rottest le yıkadım tabi basınçlı suyla yıkamasını bilirsen problem olmuyo![]()
Love & Respect
Regal raptor spyder 350
Ankara - Çankaya
B Rh (+)
Ghost 350 DD350E-6C
Denizli
A Rh (+)ELektronik aksamına direk tutmayın kısacası şöyle söyliyim ben önce kirleri hortumla yumuşattım sonra köpükledim 5 dk falan bekledim fırçaladım en ince yerine kadar sonra rottest le yıkadım ama jant lastik çamurluk altı ve şase altına yakından tuttum çamurlar çıksın diye diğer kısımlara uzaktan soft şekilde tutun yoksa basınç boyayı çıkartır yada kablo ve borularda kesik oluşturur unutmayın basınçlı su o kadar güçlüdür ki elinize ayağınıza tutsanız yakından keser hiç affetmez lastiklere de çok aşırı yakın tutarsanız yanık lastik kokusu gelir hemen burnunuza ve orayı bariz şekilde aşındırır neyse
Bu işlemde bittikden sonra hemen hava tabancasını alıyorsunuz elinize gidondaki düğmelerin içine bol hava tutuyorsunuz ve hava tutarken düğmelere basın çekin kapatın açın içinde su kalmasın sonra kontak ve direksiyon anahtarlarına hava tutun en son motor üstü ve çevresi soketlere hava tutun ve isteğe göre komple motora hava tutun sonra başlayın silmeye iyice parlattın işinizi bittimi ????
Tabiki hayır tam kuruladım su kalmadı lastikleri parlattım jantları ince ince sildim detaya girdim bitti diyorsunuz ama öyle olmuyor hemen elinize motorunuzun antibiyotiği olan WD40 ı alıyorsunuz gidondaki düğmelere anahtar yuvalarına (benzin deposu, kontak, direksiyon) bolca sıkıyorsunuz ve bunları kullanıyorsunuz açıp kapatıp çevirip sonra fazla WD40 i silin kısacası WD40 ı motorunuzun ZİNCİR RADYATÖR FAN EGZOZ ve DERİ olan kısımlarına KOLTUK vb. yerlerine sürmeyin onun dışında WD40 dan zarar gelmez
Neden dediğim yerlere uygulamamanız gerekiyor onuda söyleyeyim
Zincirdeki yağı dışarı atar zincirin yağsız kalır
Radyatör fan ve egzoz ısındığı için koku ve leke yapar hatta inceden duman oluşturabilir korkutur sizi hiç gerek yok
Koltuk ve deri aksamda ise güzel su kaydırıcı bi tabaka oluşturur ama oturdukca yağlı olduğu için kıyafetinizde leke yapabilir ve oturunca cart curt osurma sesi gibi ses çıkartabilir
son olarakda eğer yanınızda varsa zincirinizi zincir yağıyla yağlamayı unutmayın
Vee motorunuzu gıcır gıcır ve bakımlı olmuş oluyor
Doğal olarak şöyle birşey sorduğunuzu duyar gibiyim; Sen bunları her seferinde yapıyormusun sanki kalkmış bize akıl veriyorsun ???
Tabiki ;
Ben motorumu yada arabamı yıkamak için zaman ve saat ayırırım şu gün şu saat yapayım diye ve çantamda bütün malzemelerimi getiririm bu işlemleri yaparım 1 2 saat veya ne sürerse en son işlemler bitince bi kola açarım motoru karşıya koyarım seyrederim dinlenirim az sonra eve gider eşyaları koyar gezmeye çıkarımyaz gelsin bu işlemleri 2 3 güne bir yaparız en az
![]()
Konu Fatal tarafından (17.January.2016 Saat 21:44 ) değiştirilmiştir.
Love & Respect
Regal raptor spyder 350
Ankara - Çankaya
B Rh (+)Eyvallah kardeşim eline sağlık. Deniycem havalar biraz ısınsın.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)