Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu
Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,611
    Beğenilmiş
    7,104
    Alıntı penguennoktanet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O vida senkron ayar vidası. Bizim makinalar çift karbüratör olduğu için iki karbüratörden pistonlara basılacak benzin/hava karışımı arasında bir düzen/gecikme olmalı. O vida pistonlara basılacak havanın sırasını ve organizasyonunu hallediyor.

Teknik olarak o vidayı ayarlamak için de içi renkli sıvı dolu bir hortumu manifoltlara bağlayıp, iki tarafın basıncı eşitlenene kadar çevirin deniyor.
    Kerem senin dediğin hava sekron ayarı karbüratörün alt kısmındaki 2 ayrı ayar vidasından yapılıyor
    Arkadaşın dediği karbüratörün üstündeki 2 boğazın ortasındaki mile bağlı olan yaylı ayar vidası bu vida karbüratör kapaklarının açıklık ayarını yapıp ne kadar benzin girişini yapacağını ayarlıyor

e.erbaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ergun ERBAŞ
    Teknisyen
     Kawasaki vulcan 800
     Tekirdağ Çerkezköy
    Beğenmiş
    92
    Beğenilmiş
    80
    Alıntı HANGOWER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba bende de aynı sorun vardı ancak birkac yere gostermeme ragmen sorun cozulmedi. hava ayarları tam ancak yokus asagı sag traf patlıyor jiglesiz calısmıyor calıssada sag taraftaki ateslemiyordu. biraz arastırma ile karburatorun ortasındaki yaylı vidayı gevsettigimde rolantide bile patladı biraz sıktım vs ayar tutturmak biraz uzun surdu.sonuna kadar sıkıp sonra gevsetip referans nokta bulun diyor google ancak bizim motorlarda cift karburator oldugu icin farklı bi sistemi var sanırım gevsetince gaz verir gibi oluyor sıkınca calısma duzeni bozuluyordu.motoru dinleyerek vs en duzgun calıstıgını dusundugum noktada bıraktım. sanırım kelebek ayarı gibi bisiymis o vida. suan sorunsuz ve soguk havalarda bile jiglesiz bi kerede alıyor. motor gucunde inanılmaz artıs var. cok yuksek de irlerdw vltes kuculttugumde cok kucuk patlamalar bazen oluyor.sanırım hla tam ayarında degil ama arada patlatmak guzel olabiliyor istenildiginde patlatabilmek sürüşü ayrıca keyifli hale getiriyor.titresim sorunu tamamen cozuldu.hatta ilk basta biyerini bozduk galiba kurcalarken neden hic titremiyo diye dusundum ama yola cıkınca gucteki artısı farkettigimde islerin yolunda oldugunu anladım. motor 1oo den fazla yapmıyordu ama onu deneme sansım olmadı.meraklıysanız kendiniz kurcalayarak ki cokta tavsiye etmiyorum.yada isinin ehli bir ustaya derdinizi anlatarak sorunu cozebilirsiniz..en kotu ihtimal tamamen bozar ve en nihayetinde servis yolunu tutarsınız.
    Ben karbüratörü komple temizledim ve iki kelebeğin alt kısmına iğne tatlı sıkı gezınecek şekılde ayarladım bu referans ayarım oldu.Daha sonra karbüratör bağlantısını yaptım.Alt kısımda olan hava ayar vidalarını tam tur sıkıp ikisinide 3.5 tur açıp motoru rolanti üstü devirde (2500-3000 rpm) ısıttım.Kendi yaptığım aletim ile senron işlemini orta vidadan yaptım.Bitti mi bitmedi Daha sonra hava ayar vidaları ile aynı şekilde ince ayar tamamdır. .Demem o ki kesinlikle kulaktan dinleme ile doğru ayarı tutturamazsınız.Çok hassas.Ben jiklenin yerini unuttum ve motor saat gibi oldu.Titreşim de ona keza sıfır Zaten su seviyeleri eşitlenince çıkan sesten ve ritimden doğru yolda olduğunuzu anlıyorsunuz..Unutmadan bu ayar en güzel subap ayarı yapılmış,buji ve hava filtresi temiz makinada olur.Onu da yaptım

Konu e.erbaş tarafından (20.March.2016 Saat 01:44 ) değiştirilmiştir.
    Zamanı yenemezsin

HANGOWER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ulas deviren
    bilisim
     regalraptor dd250e10
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Hava ayarı(karbüratör altında bulunan sağ ve solda bulunan vidalar) digital bi ölçüm aletiyle serviste yapılmıştı, dinleyerek vs yapılabileceğini sanmıyorum.

Ben sadece Celil Abinin de dediği ortadaki vidayı kurcaladım.Ayar bozulmasının muhtemel sebebide sanırım egzozları açmam(oksijen kaynağı ile janta yakın kısımdan yarım daire çıkardım her ikisinden, çok hoş bir ses oldu ayrıca görüntüsüde açılmış gibi değilde öyle üretilmiş gibi oldu, sadece egzosu yakmamak için çok dikkatli olmak gerekiyor)

TopSpeed 130 civarı olmuş(biraz önce deneyebildim)Ayrıca vites küçülttüğümde motor öne çok fazla yığılıyordu, daha önce arka teker kitlediğim olmuştu.Şu an herhangi bir sorun yok.Özellikle 4 ve 5. viteslerde gazı kapattığımda ya da 5 ten 4 e çektiğimde kaydırmalı debriyaj gibi hissettirdi tabi süratliyken 2 ve 1'e anlık düşüldüğünde yine yığılıyor ve bu noktada gazı tam kapatırsam, eskisi kadar şiddetli olmasada egzoz tatlı tatlı patlıyor.

En çok hoşuma giden durum patlamayı önlemek için girdiğim uğraş sonucu titreşimin tamamen kesilmesi ve performanstaki inanılmaz artış.

Yakıt tüketimi ile ilgili de bi değişme muhakkak olacaktır, şu an ölçebilecek kadar uzun kullanmadığım için bilgi veremiyorum ancak tüketim azalır diye tahmin ediyorum.

Kendi motorumda deneme yanılma ile yaptığım değişikliklerdir.Herhangi bir bilgi ya da tekniğe dayanmadığı için sizde yapın çok işe yaradı demiyorum sadece diğer kullanıcılarda benzer sorunlarla karşılaşırsa fikir olabilmesi başa gelen enstantenelerin paylaşımıdır.

grolof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Benim anlıyamadığım nokta hava ayarı yaparken yada aletle senkron ayarı yaparken hangisini neye göre kurcalamamız gerekiyor.
    Yani mesela sağ karbüratörün hava ayarı 3,5 turda iken solunu ona göre ayarlamalıyız yoksa mesela sol 3 turda yada 5 turda iken sağımı sola göre ayarlamamız gerekiyor.
    Senkron aletindeki suyun eşitlemesi basıncın eşit olma durumuna göre eşitlenebilir ama mesela karbüratörün birindeki hava ayarı 7 tur açık olsa bile diğerinide ayarlıyarak ona eşit hale getirince şişedeki su yine eşit olur gibi geliyor bana.
    Bilmiyorum demek istediğimi tam anlatabildimmi.
    Herhangi bir şekilde senkron ayarını yapınca karburatöre gelen benzin gelen havaya göre az yada fazla olursa onu nasıl hallederiz..Yada ideal olanını nasıl buluruz.
    Sorumu anlamadıysanız biraz daha açabilirim.
    Yarın Kerem hocamızla bir araya gelirsek daha teferruatlı tartışırız sanırım.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

HANGOWER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ulas deviren
    bilisim
     regalraptor dd250e10
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı grolof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim anlıyamadığım nokta hava ayarı yaparken yada aletle senkron ayarı yaparken hangisini neye göre kurcalamamız gerekiyor.
    Yani mesela sağ karbüratörün hava ayarı 3,5 turda iken solunu ona göre ayarlamalıyız yoksa mesela sol 3 turda yada 5 turda iken sağımı sola göre ayarlamamız gerekiyor.
    Senkron aletindeki suyun eşitlemesi basıncın eşit olma durumuna göre eşitlenebilir ama mesela karbüratörün birindeki hava ayarı 7 tur açık olsa bile diğerinide ayarlıyarak ona eşit hale getirince şişedeki su yine eşit olur gibi geliyor bana.
    Bilmiyorum demek istediğimi tam anlatabildimmi.
    Herhangi bir şekilde senkron ayarını yapınca karburatöre gelen benzin gelen havaya göre az yada fazla olursa onu nasıl hallederiz..Yada ideal olanını nasıl buluruz.
    Sorumu anlamadıysanız biraz daha açabilirim.
    Yarın Kerem hocamızla bir araya gelirsek daha teferruatlı tartışırız sanırım.
    Mantık olarak her iki vidanın turlarını eşit bırakmak iki tarafıda eşitlemek olmuş oluyor ve bi çok usta ölçüm yapmadan vidaları sonuna kadar sıkıp 4 ya da 4.5 tur açıyormuş eşitlemek için.

Ama sadece eşitlemek ayar için yeterli olsaydı üretimde neden ayar vidası konulmuş olsun?
    Standart bir hava kanalı açıp bırakırlardı ince ayar gerekmeseydi.
    Yani sağ 4 sol 4 ya da sağ 7 sol 7 tur hava alımını eşitlemeye yeter ancak doğru ayarlanmış olurmu emin değilim.

penguennoktanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kerem senin dediğin hava sekron ayarı karbüratörün alt kısmındaki 2 ayrı ayar vidasından yapılıyor
    Arkadaşın dediği karbüratörün üstündeki 2 boğazın ortasındaki mile bağlı olan yaylı ayar vidası bu vida karbüratör kapaklarının açıklık ayarını yapıp ne kadar benzin girişini yapacağını ayarlıyor
    Celil Bey bu konuda benim kafam baya karışık. Zira bir çok usta "senkron ayarı" için karbüratördeki farklı vida ayarlarına dokunuyordu ve bir türlü çok etkin bir ayar elde edemedim.

Bunun üzerine Jonny Pag'e "bir motorunuza sahibim, fakat karbüratör ayarlarını servis bir türlü tutturamıyor, sürekli sabit gazda "tekleme" tarzı ateşleme hatası yaşıyorum" diye posta gönderdim. Kendileri "kendi başınıza yapmanız zor" demelerine rağmen ısrarlarım sonucu ayarı nasıl yapabileceğimi e-posta ile resimler ile gönderdiler.

Sonucunda Jonny Pag'in bana bildirdiği üzere
    1) karbüratörün altında bulunan ve dik duran iki vida "hava avans ayarı" (Air Intake Tolerance)dır. Bu vidalar için önerilen ayar tam sıkıştırıldıktan sonra 3.5 tur, 4 tur arasında açılması. Elektronik ateşleme çipi gerisini halledecektir diyorlar (manifolttan CDI beynine giden kablo aracılığı ile.
    2) Karbüratörün altında bulunan yatay vidalar zaten tahliye vidaları. su vs biriktiğinde buradan boşaltılıyor.
    3) İki boğaz arasındaki vida ise "iki karbüratör arasındaki eşgüdümü ayarlayan vida (senkron?)". Ayarı ise senkronizasyon ölçümler ile yapılıyor dediler.

Ha bu dediklerini yaptım, %100 memlun muyum, değilim. En son Ordu'da bir ustaya yaptırdım ve o tüm problemleri bir şekilde çözdü (başında bekleme şansım yoktu malesef. Nasıl yaptı, hangisiyle yaptı bilmiyorum)
    AydınAydın (18.December.2017) Bunu beğendi.
    Yrd. Doç. Dr. Kerem Erzurumlu
    RR Sypder 250 (DD250e-10)
    http://www.penguen.net

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Alıntı HANGOWER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mantık olarak her iki vidanın turlarını eşit bırakmak iki tarafıda eşitlemek olmuş oluyor ve bi çok usta ölçüm yapmadan vidaları sonuna kadar sıkıp 4 ya da 4.5 tur açıyormuş eşitlemek için.

Ama sadece eşitlemek ayar için yeterli olsaydı üretimde neden ayar vidası konulmuş olsun?
    Standart bir hava kanalı açıp bırakırlardı ince ayar gerekmeseydi.
    Yani sağ 4 sol 4 ya da sağ 7 sol 7 tur hava alımını eşitlemeye yeter ancak doğru ayarlanmış olurmu emin değilim.
    Bende emin değilim,Dediğiniz gibi bende 4-4,5 hatta 5 tur açarak denemeler yaptım ama tam randıman alamadım,en ufak kompresöre bindiğinde patlamalar yaptı.Ayrıca yolda giderken biraz devirli sürüşte fazla titremelere neden oluyor ve dikiz aynasından arkayı görmekte zorlanıyorum.
    Koca samsunda bu işi hakkıyla yapacak yada senkron cihazı olan kimse yok.
    Anlatılan yöntemlerle yapılabilecek senkron cihazlarıylada becerebileceğimi düşünmemeye başladım.
    Motoru ilk aldığımda istanbula motorla gelmeyi düşünüyordum ama geçen sene samsun sinop arası gidip gelmede çok yorulunca bu hevesimden vazgeçtim.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı e.erbaş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben karbüratörü komple temizledim ve iki kelebeğin alt kısmına iğne tatlı sıkı gezınecek şekılde ayarladım bu referans ayarım oldu.Daha sonra karbüratör bağlantısını yaptım.Alt kısımda olan hava ayar vidalarını tam tur sıkıp ikisinide 3.5 tur açıp motoru rolanti üstü devirde (2500-3000 rpm) ısıttım.Kendi yaptığım aletim ile senron işlemini orta vidadan yaptım.Bitti mi bitmedi Daha sonra hava ayar vidaları ile aynı şekilde ince ayar tamamdır. .Demem o ki kesinlikle kulaktan dinleme ile doğru ayarı tutturamazsınız.Çok hassas.Ben jiklenin yerini unuttum ve motor saat gibi oldu.Titreşim de ona keza sıfır Zaten su seviyeleri eşitlenince çıkan sesten ve ritimden doğru yolda olduğunuzu anlıyorsunuz..Unutmadan bu ayar en güzel subap ayarı yapılmış,buji ve hava filtresi temiz makinada olur.Onu da yaptım

Jonny Pag'in bana da yapmamı önerdiği işlemler birebir bu idi .

Kerem
    Bilgisayar Mühendisi
     Spyder
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı grolof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende emin değilim,Dediğiniz gibi bende 4-4,5 hatta 5 tur açarak denemeler yaptım ama tam randıman alamadım,en ufak kompresöre bindiğinde patlamalar yaptı.Ayrıca yolda giderken biraz devirli sürüşte fazla titremelere neden oluyor ve dikiz aynasından arkayı görmekte zorlanıyorum.
    Koca samsunda bu işi hakkıyla yapacak yada senkron cihazı olan kimse yok.
    Anlatılan yöntemlerle yapılabilecek senkron cihazlarıylada becerebileceğimi düşünmemeye başladım.
    Motoru ilk aldığımda istanbula motorla gelmeyi düşünüyordum ama geçen sene samsun sinop arası gidip gelmede çok yorulunca bu hevesimden vazgeçtim.
    Toplantıda da yüz yüze konuşuruz ama, ben en son ince işler için motoru pazartesi ustaya bırakacağım. (Açık hava filtresi dönüşümü, buji değişimi, hava/senkron ayarı, koltukların su alma problemi için yapacağı bir işlem). Eğer memlun kalırsam bir gün (hafta içi hafta sonu) klüp olarak bir bir Ordu gezisi planlarız. Arada usta'yada önden haber veririz, arzu edenlerinkini yaptırırız

Kolay gelsin.

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Alıntı penguennoktanet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Toplantıda da yüz yüze konuşuruz ama, ben en son ince işler için motoru pazartesi ustaya bırakacağım. (Açık hava filtresi dönüşümü, buji değişimi, hava/senkron ayarı, koltukların su alma problemi için yapacağı bir işlem). Eğer memlun kalırsam bir gün (hafta içi hafta sonu) klüp olarak bir bir Ordu gezisi planlarız. Arada usta'yada önden haber veririz, arzu edenlerinkini yaptırırız

Kolay gelsin.
    Bırakacağınız usta ordudamı,samsundamı.
    Orduda olsada gelmeye razıyım ,yeterki iyi netice alalım,yeri farketmez.Kısmetse yarın akşam teferruatlı görüşürüz.
    Bu arada ben sizin bu senkron cihazını denediğinizi düşünüyordum.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

Sayfa 2 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)