Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 39 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

e.erbaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ergun ERBAŞ
    Teknisyen
     Kawasaki vulcan 800
     Tekirdağ Çerkezköy
    Beğenmiş
    92
    Beğenilmiş
    80
    Alıntı grolof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sibop ayarını yeni yaptırdım hatta karbüratör ayarıda yaptırdım ama cumartesi günü sağ buji yine çalışmamaya başladı,yolda hemen yedeği ile değiştirdim.Sağ bujinin is bağlamasını bir türlü önliyemedim.Hava ayarını çok açıncada çalışmada zorlanıyor.
    Neyse karbüratörü söküp hava ayarlarını 3,5 tur açtım ve iki tane sıvı sabun kabının kapağını matkapla delip hem içten hem dıştan silikonla doldurdum tabi kaplara önceden renkli cam sil koydum iki hortumun ucunu hemen kapağın olduğu kadar soktum kısa bir hortumuda kaplardan birbirine akış için sanırım senin koyduğun resimdi onun aynısını yaptım ama bir şeyi yanlış hesaplamışım.Ben ordan hava basıncı olacağını düşünüyordum ama hava emince kaplar plastik olduğu için birbirine yapıştı ve manifolta doğru köpük gelmeye başlayınca hemen kontağı kapatmak zorunda kaldım.
    Kafama göre cam şişe bulamayınca sanayiye gidip 0.765 mbarlık vakum ölçer manometre aldım
    Depoyu sökmeden denemek için taktığımda birinde 300m.bar diğerinde 400m.bar ölçtüm.
    Yarın depoyu söküp önce orta vidadan sonrada hava ayarlarından yapmaya çalışacağım.
    Gösterge çok hassas değil ama sanırım idare eder.
    Pistonların basıncını ölçme şansım yok.
    Samsunda bu ayarı yapabilecek pek usta yok.Sese göre ayar yapıyorlar.

Ustam çok iyi bir insan benim şanzımanı komple 600 liraya yapmıştı motoruda komple yaptırdım oda 650 liraya maldoldu ama buji isleniyor dediğimde kafanı takma bir şey olmaz diyor.Senkron ayarını bilmiyor.Genelde tek silindir motorlarla uğraşıyor.

Yarınki deneme sonucu bakalım patlatmayı kesebilecekmiyim ama benim motorum çok titriyordu su ile yaptığım yarım yamalak ayarla şu anda titremeyi azalttı gaz yemeside iyi ama biraz daha uğraşmalıyım.

Bu arada senin anlatımından çok yararlandım,ayrıca ilgine çok çok teşekkür ederim.
    Ne demek gürol abi ben teşekkür ederim,yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Benim yaptığım alet cam şişeydi ona dikkat etmemişsin Bu arda umarım vakummetrelerin gliserinlidir (içi sıvı dolu) aksi takdirde ibre çok titreyecek.Bu işe başlamadan motoru ısıt.Daha sonra hava ayar vidalarını tam sık ama dikkat et oring var içlerinde zarar vermesin 3 tam tur aç. Motoru rölanti üstü devire ayarla 3000-4000 devir arası.Orta vidadan senkron ayarını yap saatleri eşitle arada gazı çek bırak ibreleri kontrol et.Senkron ayarı tamam şimdi hava ayarına geldi sıra motor devrini rölanti devrine düşür hava ayar vidalarını çok hassas şekilde iki tarafında aç bırak saati gözlemle devir yükselecek bu şekilde ikisi de aynı ve max devirde titreşimsiz ve sessiz çalıştığı konumda bırak.Arada gaz ver gaz açarken ve kapattıktan sonra stop etmemeli makina ederse bi şeyler yanlış gidiyor demektir.Ayrıca gaz açıp kapayinca hafif rölanti düşer daha sonra toparlar bu vakumlu karbüratörlerin kronik huyudur.Biraz uzun oldu ama detaylı olarak anlattığımı düşünüyorum..Kolay gelsin
    Zamanı yenemezsin

grolof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82

Smile

Alıntı penguennoktanet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi bir düzelte, Toplantıda bahsettiğim üzere siboplarda problem vardı benim değiştirmiştim. Bugünlerde şeytan kulağına kurşun motor iyi gidiyor. Ama henüz benzinim bitmediği için tüketim ne dolayda bilemiyorum.

Depo boşalınca "memlun olup olmadığımı" ayrıca bildireceğim.

Ama kafaya koydum. Dersin hocası ile de konuştum. Motor bölümünde karbüratör'ün işlendiği derse girip, sorularımla hocayı boğacağım

Sonra tüm Samsun ekibinin senkron ayarlarını ben yaparım
    Bende seni bekliyorum
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Alıntı e.erbaş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne demek gürol abi ben teşekkür ederim,yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Benim yaptığım alet cam şişeydi ona dikkat etmemişsin Bu arda umarım vakummetrelerin gliserinlidir (içi sıvı dolu) aksi takdirde ibre çok titreyecek.Bu işe başlamadan motoru ısıt.Daha sonra hava ayar vidalarını tam sık ama dikkat et oring var içlerinde zarar vermesin 3 tam tur aç. Motoru rölanti üstü devire ayarla 3000-4000 devir arası.Orta vidadan senkron ayarını yap saatleri eşitle arada gazı çek bırak ibreleri kontrol et.Senkron ayarı tamam şimdi hava ayarına geldi sıra motor devrini rölanti devrine düşür hava ayar vidalarını çok hassas şekilde iki tarafında aç bırak saati gözlemle devir yükselecek bu şekilde ikisi de aynı ve max devirde titreşimsiz ve sessiz çalıştığı konumda bırak.Arada gaz ver gaz açarken ve kapattıktan sonra stop etmemeli makina ederse bi şeyler yanlış gidiyor demektir.Ayrıca gaz açıp kapayinca hafif rölanti düşer daha sonra toparlar bu vakumlu karbüratörlerin kronik huyudur.Biraz uzun oldu ama detaylı olarak anlattığımı düşünüyorum..Kolay gelsin
    Ergun kardeşim hakikaten kafama takılan pek çok soruya anlatımınla cevap vermiş oldun.
    Samsunun altını üstüne getirdim bir yerde bulabildim.(vakummetre)
    Yabancı sitelerde vardı ama beklemekte istemedim.Dediğin gibi rolantide ibre çok titriyor biraz gaz verince ancak ölçülüyor.
    Aslında cam şişe ile yapılan apoarat sanki daha hassas gibi ama dediğin gibi en ufak bir hava kaçağı yaptırmamak lazım.En zorlandığım kısım sağdaki manifolta hortumu bağlamak.Oraya uygun bir aparat bulamadım.
    İçi delikli bir vida gibi bir şey bulmak lazım tornacıya yaptırmak istesem yüzü astarından pahalı olur .

Birde sana sormak istediğim şu:Sanki rolantideki senkron ayarı ile yüksek gazdaki senkron ayarı birbirini tutmuyor.Tam deneyemedim ama bana öyle geldi.Eğer böyle bir durum varsa neden kaynaklanabilir.

Aslında seninkinin cam şişe olduğunun farkındayım ama her tarafımız plastik şişe dolu.Ağzı biraz geniş cam şişe bulamadım.Ben manifoltun hava üfleyeceğini düşündüğümden plastik olmasının bir mahzuru yok diye düşündüm ama denemeye başlayınca bende jeton düştü
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

Ergun ERBAŞ
    Teknisyen
     Kawasaki vulcan 800
     Tekirdağ Çerkezköy
    Beğenmiş
    92
    Beğenilmiş
    80
    Alıntı grolof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ergun kardeşim hakikaten kafama takılan pek çok soruya anlatımınla cevap vermiş oldun.
    Samsunun altını üstüne getirdim bir yerde bulabildim.(vakummetre)
    Yabancı sitelerde vardı ama beklemekte istemedim.Dediğin gibi rolantide ibre çok titriyor biraz gaz verince ancak ölçülüyor.
    Aslında cam şişe ile yapılan apoarat sanki daha hassas gibi ama dediğin gibi en ufak bir hava kaçağı yaptırmamak lazım.En zorlandığım kısım sağdaki manifolta hortumu bağlamak.Oraya uygun bir aparat bulamadım.
    İçi delikli bir vida gibi bir şey bulmak lazım tornacıya yaptırmak istesem yüzü astarından pahalı olur .

Birde sana sormak istediğim şu:Sanki rolantideki senkron ayarı ile yüksek gazdaki senkron ayarı birbirini tutmuyor.Tam deneyemedim ama bana öyle geldi.Eğer böyle bir durum varsa neden kaynaklanabilir.

Aslında seninkinin cam şişe olduğunun farkındayım ama her tarafımız plastik şişe dolu.Ağzı biraz geniş cam şişe bulamadım.Ben manifoltun hava üfleyeceğini düşündüğümden plastik olmasının bir mahzuru yok diye düşündüm ama denemeye başlayınca bende jeton düştü
    Eve gidince fotoğraflarla yardımcı olucam abi.
    Zamanı yenemezsin

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Eve gidince fotoğraflarla yardımcı olucam abi.
    Teşekkür ederim.Çok genç olmana rağmen maşallahın var.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

M.T.
    SS
     Harley D.
     Ötüken
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Dialoglardan birşey anlamadım ama gürol abi bayaa yol katetmişsin bize de uygulamalı ogretirsin artık bir gün

HTC One M8s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Alıntı ehuya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dialoglardan birşey anlamadım ama gürol abi bayaa yol katetmişsin bize de uygulamalı ogretirsin artık bir gün

HTC One M8s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Boş zamanlarında yanıma gelirsen bildiğim kadarını sanada öğretirim
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

Ergun ERBAŞ
    Teknisyen
     Kawasaki vulcan 800
     Tekirdağ Çerkezköy
    Beğenmiş
    92
    Beğenilmiş
    80
    Bağalntı için fotoğraflarını paylaştığım parçayı kullanabilirsin.Pnömatik sistemlerde kullanılan bi parça ve endüstri malzemeleri satan yerlerde kolayca bulabilirsin.Manifoltun girişli metrik beş diş bu parçanın bağlantı kısmıda öyle ve dibinde oring var iyice sıkarsan kesinlikle kaçırma yapmayacak.Kullandığım hortum dış çapı 6 mm iç çapı 2.5 mm.Diğer manifolttan çıkan metal borunun da iç çapı 2.5 mm bu yüzden emiş oranını etkilemez. Tekrar kolay gelsin

Zamanı yenemezsin

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82
    Bağalntı için fotoğraflarını paylaştığım parçayı kullanabilirsin.Pnömatik sistemlerde kullanılan bi parça ve endüstri malzemeleri satan yerlerde kolayca bulabilirsin.Manifoltun girişli metrik beş diş bu parçanın bağlantı kısmıda öyle ve dibinde oring var iyice sıkarsan kesinlikle kaçırma yapmayacak.Kullandığım hortum dış çapı 6 mm iç çapı 2.5 mm.Diğer manifolttan çıkan metal borunun da iç çapı 2.5 mm bu yüzden emiş oranını etkilemez. Tekrar kolay gelsin

Çok teşekkür ediyorum. Çok yardımcı oldun.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

gürol ofluoğlu
    emekli
     regal raptör 250E-9
     samsun
    Beğenmiş
    39
    Beğenilmiş
    82

Ergun bugün sanayiye giderek önerdiğin parçayı aradım o parçadan bir kaç yerde buldum ama metrik 5 diş bulamadım çok daha kalını vardı samsunda bundan incesini bulamazsın dediler bende tornacıya gittim yanındaki oto tamirciye yönlendirdi enjektörlü arabaların enjektör memesi metrik 6 diş idi ama etli olduğu için tornacıya diş çektirdim ve istediğimden daha iyi bir aparat elde etmiş oldum.Siyah lastik hortumdan çok ince ve düzgün bir parça kesip conta gibi kullandım.

Şu anda kaba olarak senkron ayarını yaptım ama dediğin gibi manometreler rolantide çok titriyor çok ince ayarını yapamadım ama en azından ustanın yaptığından çok çok daha iyi oldu.Gaz yemesi süper,titreme çok azaldı ama ekzoz patlaması kesilmedi.Gerçi benim eksozun içi boştu apartmanda rahatsız olmasınlar diye eksozcuya susturucu yaptırdım ama orjinal gibi olmadı tabi.Ondanmıdır yoksa çok ince ayar yapamadığımdanmıdır bilmiyorum.
    Elime istediğim gibi çam şişe geçince yada gliserinli manometre alınca daha hassas ayar yapacağım.
    Gerek tecrübenle gerek ilginle bana çok yardımcı oldun,sana tekrar teşekkür ederim,bu senkron problemi yüzünden motordan soğumuştum ,şimdi motor altımdan çıkacakmış gibi fırlıyor.
    Konu grolof tarafından (08.April.2016 Saat 20:48 ) değiştirilmiştir.
    GÜROL OFLUOĞLU
    ATAKUM-SAMSUN

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)