Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 3 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu
Toplam 49 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

yasinsubay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yasin MISIR
    Bilgisayar Mühendisliği
     Yamaha Dragstar XVS 650A
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    moonchild dostum,
    Bu konuda sana pek yardımcı olamayacagım maalesef, ben shadow a bayılıyordum ruyalarımı susluyordu resmen, o yuzden enjeksiyonluymus,karburatorluymus umurumda degildi acıkcası tabbik enjeksiyonlu olmasının bir farkı vardır mutlaka ama adamlar yıllar boyu karburatorlu motor uretmisler, yamaha ve HD da dahil

sevgiler

altug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

A.Altuğ ASARLIOĞLU
    Mühendis
     REGAL RAPTOR
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı okan Nickli Üyeden Alıntı
    az evvel gittim honda bayiine... dedim olm selo bana bi shadow ayarla...dedi elimizde yok.. dedim kampanya varmışş.. dedi haberim yok...telefon açtık 12870 bayiye gelişi... dedi sana 13500 e verebiliriz.. nası iş bu şimdi yaa.....leaa havleeee.... fiyatlar türkiye genelinde diiilmi ...ben bişi anlamadım bu işten....
    okanım moderatörüm , kardeşim.

ankaraya seni misafir etsek Efe hondaya gitsek ve 12 750 ye alsak ne dersin?

linke tıklarmısın.

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4176803
    GRİ KUZU 06 BA 0660

TAŞLAR TEKERİMİZDEN UZAK DURSUN

moonchild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serhat tutal
    İşletme
     RR'dı eskiden
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı yasinsubay Nickli Üyeden Alıntı
    moonchild dostum,
    Bu konuda sana pek yardımcı olamayacagım maalesef, ben shadow a bayılıyordum ruyalarımı susluyordu resmen, o yuzden enjeksiyonluymus,karburatorluymus umurumda degildi acıkcası tabbik enjeksiyonlu olmasının bir farkı vardır mutlaka ama adamlar yıllar boyu karburatorlu motor uretmisler, yamaha ve HD da dahil

sevgiler
    Anlıyorum dostum... Açıkçası RR'ın falan adını duymadan önce Shadow'a saplantı derecesinde meraklıydım. Fakat şu son 3-4 ayda noolduysa oldu, cruiserdan vazgeçtim sanırım... Şu anda üzerinde düşündüğüm motorlar arasında en fazla içime sinen yine bir Honda ama o da karşılaştırdığım diğer modeller arasında karbüratörlü olan tek model.. Bu biraz düşündürüyo beni sadece.. Çok da kafaya takıyor değilim ama bana biri artılarını eksilerini sıralasa, daha bi rahat edicem!! :D
    We believe in going our own way, no matter which way the rest of the world is going...

Yasin MISIR
    Bilgisayar Mühendisliği
     Yamaha Dragstar XVS 650A
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Sanırım dusundugun motorlar V-Strom 650 ve CBF 600 eger bu ikisi arasındaysan ben olsam V-Strom tercih ederdim

serhat tutal
    İşletme
     RR'dı eskiden
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Sanırım dusundugun motorlar V-Strom 650 ve CBF 600 eger bu ikisi arasındaysan ben olsam V-Strom tercih ederdim

Abi sende zihin okuma falan da var galiba :D
    We believe in going our own way, no matter which way the rest of the world is going...

Yasin MISIR
    Bilgisayar Mühendisliği
     Yamaha Dragstar XVS 650A
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı moonchild Nickli Üyeden Alıntı

Abi sende zihin okuma falan da var galiba :D
    Hislerim cok kuvvetlidir :D

altug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

A.Altuğ ASARLIOĞLU
    Mühendis
     REGAL RAPTOR
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Carvalçuk kardeşim ve Yasin'e verdikleri aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim. Arkadaşlar bir süredir ben de bakınıyorum sağa sola ve kafama takılan bir soru var. Karbüratörlü motor ile enjeksiyonlu motor arasındaki temel farklar nedir? Enjeksiyon zaruri ve çok önemli midir? Hani yeni motor alma arefesinde, hele hele beğendiğiniz motorun enjeksiyonlu modelinin geleceği haberleri dolaşırken ortalıkta, karbüratörlü motor almak kayda değer bir hata veya daha doğru tabirle dezavantaj mıdır? Bu iki yakıt sistemi tipini karşılaştırabilecek birileri var mıdır aramızda?
    sevgili monochild ,

çok fazla bilgim yok ama honda bayisinden aldığım bilgileri paylaşayım.

bilindiğiüzere karbüratörlü sistem uzun yıllardır mevcut.aynen taşıtlarda olduğu gibi , yakıt miktarını düşürmek adına , daha az yakıtla daha iyi performans almak adına ve zengin karışım miktarını optimum kılmak adına çok noktadan püskürtme sistemi ( enjeksiyon ) kullanılmaya başlandı.

ama motor üzerinde farklılık çok fazla değil. sağlayacağı ekonomiyi motoru optimum devirlerinde kullanarak sağlamak mümkün. Shadowlarda görüntü ve kasa değişikliği olsaydı bende ürkerdim. Ama sadece teknoloji değişikliği olacak. bu değişiklikte temelde yakıt tüketimini ilgilendirekte. Ama unutulmaması gereken başka bir noktada ülkemizdeki benzin kalitesi . Son yıllarda avrupadaki araçlarda EGR valfi takılmamakta. EGR valfi ( eksoz geri besleme valfi) krom bir parça olup üzerindeki sibop benzeri contayla yakılan yakıtın artıklarını tekrar karbüratöre gönderip yakılmadan atılan kısmı tekrar yakmaya yarıyor. Avrupadaki benzin kalitesi standartlarından dolayı bu parça artık tüm araçlarda takılmıyor diye biliyorum . Bizde ise bu parça mevcut ve zamanla kurum bağladığından değiştirlimekte (veya döküm olduğundan sökülüp tinerle temizletilmekte ve tekrar kurum bağlayıp check lambasını yakana kadar kimi zaman 1000 km kimi zaman 5000 km alınan benzinin kalitesine göre kullanılabilmekte)
    Benim sahsi görüşüm shadowlar için karbüratörlü sistemin kullanılmasında bir sıkınt olmadığı yönünde. En azından enjeksiyonlu sistemin türkiye şartlarına uygunluğunu test edene kadar .(en azından enjeksiyon tıkanması benzinin tam olarak karışmaması gibi sıkıntılar yaşanıp çözülmesi için hem kullanıcıların hem ustaların belirli bir zamanı geçirmesi lazım)

Sevgiler
    GRİ KUZU 06 BA 0660

TAŞLAR TEKERİMİZDEN UZAK DURSUN

serhat tutal
    İşletme
     RR'dı eskiden
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    [quote="altug"]
    sevgili monochild ,

çok fazla bilgim yok ama honda bayisinden aldığım bilgileri paylaşayım.
    Sevgiler
    Altug teşekkür ederim... Daha önce bu söylediğin konuda bir fikir almamıştım. Değişik bir açı oldu, çok sağol!

Bu arada konu Shadow, ben daha fazla dağıtmadan bu karbüratör-enjeksiyon hikayesi hakkında düşüncesi olanları özelime mesaj atmaya davet etmek isterim... Ama tabi yine de faydalı bi mevzudur deniyosa, burada da paylaşılsın benim hoşuma gider açıkçası...

carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selçuk Tanrıverdi
    At Hırsızı
     BMW GS 1200 ADV
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Bence karbüratör-enjeksiyon ayrımı için ayrı bir topik açalım. Teknik bilgisi kuvvetli arkadaşlar bize yardımcı olurlarsa seviniriz, bilgi olmadan fikir üretilemiyor çünkü.

Altuğ, teşekkürler bilgilendirmen için.

Bu arada o EGR valfi denen nane benim OPEL CORSA'da kaput oldu, değiştirdim, dünyanın parasını ödedim.
    yol yapalım yol

Serbest Meslek
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Peki can dostlarım , ben motorumu 15 gün önce sattım ve cruiser den vaz geçmeme kararı aldım...
    Genellikle R&R'ını satan ve cruiser de kalma kararı alan arkadaşların ortak noktası Honda Shadow...
    Ben Kawasaki VN800 den etkilendim ve dikkatimi onda yoğunlaştırdım...
    VN800 ile ilgisi , bilgisi olan dostlarımdan fikirlerini beyan etmelerini rica ediyorum...
    Saygılarımla ...

Sayfa 3 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)