Merhaba dostum. Aynı sorun benim de başıma geldi. uzun süren uğraşlar neticesinde makinada farklı müşürler olduğunu öğrendim.
1- Fan müşürü: Radyatör üzerinde yer alan müşür. Fanların belli bir sıcaklıkta devreye girmesini sağlar. Bildiğim kadarıyla hararet lambasının yanmasıyla ilişkisi yok. Fan soketlerini çıkarıp bir bakır tel ile kısa devre yap. Eğer Fanlar çalışıyorsa motoru 10 dakika kadar rölantide çalıştırdığında fanlar devreye girmesi lazım. Eğer fanlar devreye girmezse, fanların çalıştığını doğruladığımıza göre fan müşürü arızalı diyebiliriz.
2- Termostat: Bu ufaklık da deponun altında bulunuyor. Depo altında mantar biçiminde bir uzantı var (Radyatör kapağının uzantısında alüminyum renkli parça). Onun içerisinde termostat var. Bu termostat motor bloğundaki su sıcaklığı 72 santigrat dereceye ulaştığında radyatörle motor bloğu arasındaki su akışını sağlar.
3. Hararet müşürü: Burası senin için can alıcı nokta çünkü bu cihaz hararet lambasını yakan sensör. Eğer senin sistemin (Fan, termostat) düzgün bir biçimde çalışıyor, buna rağmen motor soğukken dahi kırmızıyı görüyorsan bu arkadaş bozulmuştur. Bozuk olması senin için bir problem teşkil etmez eğer sistemin çalışıyorsa sadece motorun bir gün gerçekten hararet yapacak olursa anlayamazsın.
Bunlar benim naçizane tecrübelerimden edindiğim bilgiler. Yanlış bildiğim birşey varsa daha tecrübeli arkadaşlar düzeltsinler beni.

Yamaha XVS 250 Drag Star
Bursa
A Rh (+)