Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Punisher45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yetkin Aslan
    Video Editörü
     YOK
     İstanbul - Şişli (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    2,531
    Beğenilmiş
    362

Exclamation Hararet Işığı Yardım

Bugün gündüz motora bindim hiçbir sıkıntı yoktu getirdim koydum eve. Akşam abim çıkarmış biraz gezmek için sonra biyerde durunca fark etmiş ışık yanıyor beklemiş bi süre ama fan açmamış motor. sonra tekrar binmiş ışık yanmaya devam ediyor eve gelmiş geri suyunu kontrol etmiş onda da sorun yok. bekledik tekrar kontağı açtığımızda direk yanıyor motoru servise götürücektik zaten ama en yakın servis bize 120 km uzakta.Daha önceki konulara baktığımda aşşağıdaki benzeri durumlarla karşılaşmış arkadaşlar bizde böyle bi durum yok daha önce bunla karşılaşan veya başkasından duymuş olan varsa ne yapabiliriz yardımcı olabilirmisiniz.

1.Motoru son 4-5 günde hiç yıkamadık. Islak biyerden geçmedik gün içinde
    2.Daha önce hiç hararet ışığı yanmamıştı normal durumlarda fan devreye giriyordu sadece.
    3.Müşrün olduğu yerlere baktım kabloda sıkıntı varmı diye kopma, ıslaklık vb bişeyler yok.
    4.Herhangi bir su kaçağıda görülmüyor.

Uğur Güler
    ULAŞIM
     Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
     İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    9,015
    Beğenilmiş
    2,222
    Kırmızı hararet lambası yandığında motorda aşırı ısınma hissedilir. hissetiysen soğutma devreye girmiyorsa fan yada fan müşürü arıza yapmış olabilir kardeşim. Benzin Deposunun altında fanın soketi var. Soketii çıkart fana direk elektrik akımı ver aküden falan. Fan çalışırsa sağlamdır. Soketi yerine tak. Yada radyatörün alt kısmında iki kablolu fan müşürü var. O kabloları toplu iğne gbi ince sivri bişeyle kablonun dış yalıtkanını fazla tahrip etmeden birbirine temas ettir. Fan devreye girerse müşürde sıkıntı olabilir. Motor soğukken bile kırmızı lamba yanıyorsa elektrik tesisatında problem vardır yada hararet müşürü arızalanmıştır.

Geçmiş olsun kardeşim. Kırmızı lambaya dikkat et ama. İhmal etme mekanik aksamda daha kötü sonuçlar doğurabilir

Kadir Eraslan
    PTT
     RR Spyder 250
     İstanbul - Esenler (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    89
    Beğenilmiş
    69
    aynı sorun bende de olmuştu yıkarken arızalanmıştı. Hararet gösterge müşürü arızalanmış muhtemelen. fazla gaz vermeden motoru ısıt bi dene fan çalışacak mı diye. eğer ısındığında yine kendiliğinden fanı çalıştırırsa sorun yok, bahsi geçen müşür ucuz bişey onu değiştirirsin düzelir sorun

emresntrk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ŞENTÜRK
    Mühendis
     Yamaha XVS 250 Drag Star
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Merhaba dostum. Aynı sorun benim de başıma geldi. uzun süren uğraşlar neticesinde makinada farklı müşürler olduğunu öğrendim.

1- Fan müşürü: Radyatör üzerinde yer alan müşür. Fanların belli bir sıcaklıkta devreye girmesini sağlar. Bildiğim kadarıyla hararet lambasının yanmasıyla ilişkisi yok. Fan soketlerini çıkarıp bir bakır tel ile kısa devre yap. Eğer Fanlar çalışıyorsa motoru 10 dakika kadar rölantide çalıştırdığında fanlar devreye girmesi lazım. Eğer fanlar devreye girmezse, fanların çalıştığını doğruladığımıza göre fan müşürü arızalı diyebiliriz.

2- Termostat: Bu ufaklık da deponun altında bulunuyor. Depo altında mantar biçiminde bir uzantı var (Radyatör kapağının uzantısında alüminyum renkli parça). Onun içerisinde termostat var. Bu termostat motor bloğundaki su sıcaklığı 72 santigrat dereceye ulaştığında radyatörle motor bloğu arasındaki su akışını sağlar.

3. Hararet müşürü: Burası senin için can alıcı nokta çünkü bu cihaz hararet lambasını yakan sensör. Eğer senin sistemin (Fan, termostat) düzgün bir biçimde çalışıyor, buna rağmen motor soğukken dahi kırmızıyı görüyorsan bu arkadaş bozulmuştur. Bozuk olması senin için bir problem teşkil etmez eğer sistemin çalışıyorsa sadece motorun bir gün gerçekten hararet yapacak olursa anlayamazsın.

Bunlar benim naçizane tecrübelerimden edindiğim bilgiler. Yanlış bildiğim birşey varsa daha tecrübeli arkadaşlar düzeltsinler beni.
    serkantabak (07.June.2021) Bunu beğendi.
    Konu emresntrk tarafından (18.May.2016 Saat 18:07 ) değiştirilmiştir.

Hakan Tekin
    Lojistik
     Daytona
     İstanbul - Esenyurt (Avrupa Yakası )
    Beğenmiş
    366
    Beğenilmiş
    317
    Geçmiş olsun umarım büyük bir sorun değildir

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yetkin Aslan
    Video Editörü
     YOK
    Beğenmiş
    2,531
    Beğenilmiş
    362
    yardımlarınız için teşekkürler. şimdi motoru olduğu yerde çalıştırdım rolantide ve arada çok hafif gaz vererek çalıştırdım fan devreye girmedi hararet ışığı yandı.

bu beni çok üzer mi?

birde motorun alt haznesinde ki su dışında başka suyunu kontrol etmem gereken bi yeri varmı?
    Konu Punisher45 tarafından (18.May.2016 Saat 22:34 ) değiştirilmiştir.

e.erbaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ergun ERBAŞ
    Teknisyen
     Kawasaki vulcan 800
     Tekirdağ Çerkezköy
    Beğenmiş
    92
    Beğenilmiş
    80
    Alıntı Punisher45 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yardımlarınız için teşekkürler. şimdi motoru olduğu yerde çalıştırdım rolantide ve arada çok hafif gaz vererek çalıştırdım fan devreye girmedi hararet ışığı yandı.

bu beni çok üzer mi?

birde motorun alt haznesinde ki su dışında başka suyunu kontrol etmem gereken bi yeri varmı?
    Motora hararet yapıtırsan malesef ki üzer dostum.Hemde ciddi sonuçlara varacak şekilde.Başka suyunu kontrol edeceğin bir yer yok.
    Zamanı yenemezsin

Yetkin Aslan
    Video Editörü
     YOK
    Beğenmiş
    2,531
    Beğenilmiş
    362
    Alıntı e.erbaş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motora hararet yapıtırsan malesef ki üzer dostum.Hemde ciddi sonuçlara varacak şekilde.Başka suyunu kontrol edeceğin bir yer yok.
    teşekkür ederim ozaman servise götürürken mola vere vere yormadan gitmiycez.

e.erbaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ergun ERBAŞ
    Teknisyen
     Kawasaki vulcan 800
     Tekirdağ Çerkezköy
    Beğenmiş
    92
    Beğenilmiş
    80
    Alıntı Punisher45 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkür ederim ozaman servise götürürken mola vere vere yormadan gitmiycez.
    Sıkışık trafikte veya şehir içinde düşük hızlarda seyredip sürekli dur kalk yapmazsan hararet yapmaz.
    Zamanı yenemezsin

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Geçmiş olsun .inşallah en kısa zamanda halledersin. Arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler. Bunlarla çözemez isen bir ustadan yardım al derim.ankara ekibinden bir kardeşimizin başına böyle bir şey gelmişti kablo kopmuştu ve şaseye değdiği için yanıyordu.

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)