Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

TonEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre kaynar
    Grafik Tasarım
     Daytona 2014 34 LS 3365
     İstanbul-Güngören
    Beğenmiş
    145
    Beğenilmiş
    101

İlk regalim ve ilk uzun yol deneyimim

Merhabalar,

Cumartesi günü ilk regalimi alıyorum. Aranıyor kısmında daytona aradığımı belirtmiştim. Buldumda 12.000 kilometrede. Daha önce şehir içinde scoother motor kullandım. Hiç vitesli deneyimim yok. 2 motor olarak istanbuldan avşaya gitmeyi planlıyoruz bayramda. Tecrubelerinize dayanarak sizlerden yola çıkmadan önce yanıma almam gereken donanım, yapmam ve yapmamam gerekenleri öğrenebilirmiyim? Kask eldiven dizlik tamam ayriyetten yolda yanında şu olsun lazım olucaktır dedikleriniz varmıdır? (Daha önce alıcağım motoru 1 kere sürdüm. Yola çıkmadan önce sürme şansım olmayacak yani motoru pek tanımıyorum ancam bakımları yağ değişimi vs. Kısa dönemde yapılmış.)

Göksel Özünver
    Satış
     Regal Raptor DD 350 E-6
     İzmir - Bornova
    Beğenmiş
    473
    Beğenilmiş
    352
    kardeşim öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.

aşağıdaki linkte detaylı bilgileri bulabilirsin. liste biraz fazla gibi gelebilir ancak bulundurulmasında fayda olan şeyler.

http://www.raptorriders.com.tr/forum...mas%FD+gereken

Süleyman Bal
    Emekli
     Yamaha dragstar 650 sport
     İstanbul
    Beğenmiş
    7,062
    Beğenilmiş
    1,043
    Emre,
    Makinen hayırlı olsun. kazasız sorunsuz gönlünce sürüşler dilerim. Keyfin ve rüzgarın bol olsun. Kardeşimiz formda konuyu vermiş. Bilgileri oradan bir tazelersin.

wildworld - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yağız Keskin
    Öğrenci
     lifan 250
     Antalya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    13
    Yola çıkmadan önce motoru ufak bi tanımanı öneririm frenleri aynaları gaz tepkisi vs bunlara kesinlikle dikkat etmelisin. Çift taraflı bant kelepçe ve lastik tamir spreyi yanında olabilirse güzel olur. Hayırlı olsun keyifli sürüşler

Tuğba BOZKURT
    İnternet Kafe Sahibi
     Regal Raptor 250 e9 - Artçı
     Muğla - Milas
    Beğenmiş
    129
    Beğenilmiş
    29
    Hayırlısı olsunn n kardesim kazasızz belasızz dikkatli kullanmann dilegiylee......

Uğur Güler
    ULAŞIM
     Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
     İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    9,015
    Beğenilmiş
    2,222
    Emre hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde keyfle kullan. Forumdada yollarda olduğın gbi aktif olman dileğiyle.

İskender Özçelik
    Memur
     Regal Raptor Daytona 350
     İzmir-Menderes
    Beğenmiş
    289
    Beğenilmiş
    73
    Hayırlı uğurlu olsun.Kazasız belasız inşallah.

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Şimdiden hayırlı olsun Emre.Motorunu alınca buluşmalara katılmayı ihmal etme

Ali Alp
    özel güvenlik
     Hyosung GV 250
     Antalya
    Beğenmiş
    4,161
    Beğenilmiş
    1,148
    Motorun şimdiden hayırlı olsun. İlk başta temkinli kullan, hemen alisiyorsun zaten.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

anilsedali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ANIL SEDALI
    İletişim Uzmanı / Satış Yöneticisi
     Regal Raptor DD150-2F 2012 /2014 Çıkışlı RKS Cruiser 250 V Twin - EFI
     Antalya
    Beğenmiş
    76
    Beğenilmiş
    68
    Alıntı TonEmre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,

Cumartesi günü ilk regalimi alıyorum. Aranıyor kısmında daytona aradığımı belirtmiştim. Buldumda 12.000 kilometrede. Daha önce şehir içinde scoother motor kullandım. Hiç vitesli deneyimim yok. 2 motor olarak istanbuldan avşaya gitmeyi planlıyoruz bayramda. Tecrubelerinize dayanarak sizlerden yola çıkmadan önce yanıma almam gereken donanım, yapmam ve yapmamam gerekenleri öğrenebilirmiyim? Kask eldiven dizlik tamam ayriyetten yolda yanında şu olsun lazım olucaktır dedikleriniz varmıdır? (Daha önce alıcağım motoru 1 kere sürdüm. Yola çıkmadan önce sürme şansım olmayacak yani motoru pek tanımıyorum ancam bakımları yağ değişimi vs. Kısa dönemde yapılmış.)
    Merhaba, öncelikle motorun hayırlı olsun. Ben de benzer şekilde scooterdan direkt vitesli motora geçmiştim. Dikkat etmen gereken noktalar şunlar:

1- Motorun vitesi aynı zamanda firendir. Hızlı gitmen gerekirken yanlışlıkla 1'e 2 ye düşürmen dengeni kaybetmene, sarsılmana hatta düşmene neden olabilir. Vites geçişlerini sesli olarak söyleyerek hangi viteste olduğunu kendine hatırlat.

2- Motosiklet kullanmak refleks işidir. Reflekslerin oturana kadar aklına desteklemelisin.

3- Mesela scooter da sağ firen arka firenken vitesli motorda ön firendir. Hızla giderken ön fireni sıkarsan düşersin. Ya da dönerken ön fireni sıkarsan düşersin. İlk birkaç düşmen bu sebepten olacak :( Çünkü sağ elinde arka firen olmasına beynin o kadar alışmıştır ki yerine yeni bilgiyi koyman zaman alacak.

4- Scooterda sorun olan tümsekler bu motorlarda sorun değil. Fakat keskin dönüşlerde daha yavaş olmalı ve yine ön firen yerine vites küçülterek yavaşlamalısın.

Bir scooter kullanıcısı için öncelikli durumlar bunlardır. Diğer sorunlarını yaşadıkça konuşuruz.

Örneğin vitesi boşa alamamak, vitesteyken boşa düşme gibi
    Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine; bu davet bizim!

Antalya - Merkez

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)