Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Ahmet KIDIK
    Çevre Mühendisi
     Regal Raptor DD250E-9
     Trabzon
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4

Silikon ve Benzin Lekesi İle İlgili

Selamlar arkadaşlar size 2 tane sorum olacak yardım ederseniz çok sevinirim
    1. Karbüratörün altında benzin damlamasından kaynaklı lekeler oluşmuştu onları nasıl çıkartabilirim baya denedim çıkaramadım.
    2. Motorun o bölümüne silikon sıkmışlar nedendir anlamadım motoru normal olarak kapatamazlar mıydı hiç aklım almıyor niye öyle yapmışlar.
    Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar iyi geceler

1
    1
     1
     1
    Beğenmiş
    264
    Beğenilmiş
    200
    doğru gördüğüm yer ise conta bulamayıp öyle bi silikon mu yapmışlar acaba

Ahmet KIDIK
    Çevre Mühendisi
     Regal Raptor DD250E-9
     Trabzon
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Düzeltilebilir birşeymidir sizce ben gerçekten ilk motorum ve hiç anlamıyorum o silikon öyle bir gözüme batıyorki istemiyorum orda

leonraptor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Han_zade
    Memur
     Regal Raptor Daytona DD 250 6c
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    Bence de conta bulamayınca sızıntıyı önlemek için silikon kullanmışlar ama işçilik zayıf olduğundan göze batıyor maalesef
    Eğer benzinin sararttığı yer boyalı ise pasta cila ile metal ise krom parlatıcı ile kesinlikle çıkarırsın ;-)
    Her gün, ilk gün gibi yaşamak, sahip olduğun şeylerin kıymetini bilmek, sağlığına şükretmek... Yaşamak her şeye rağmen güzel

Ahmet KIDIK
    Çevre Mühendisi
     Regal Raptor DD250E-9
     Trabzon
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı leonraptor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence de conta bulamayınca sızıntıyı önlemek için silikon kullanmışlar ama işçilik zayıf olduğundan göze batıyor maalesef
    Eğer benzinin sararttığı yer boyalı ise pasta cila ile metal ise krom parlatıcı ile kesinlikle çıkarırsın ;-)
    Motoru ortadan ikiye ayırmış orayı sonra silikonlamış orda hangi sızıntıyı engellemek istemişki acaba oralar zaten vidalı değilmi kapanmıyor mu ? Orayı açtırsam silikonu temizletsem yapılır mı orası peki ?

Hikmet Şenay
    Reklam - Medya Planlama
     BMW R1100RT
     Karşıyaka/İzmir
    Beğenmiş
    803
    Beğenilmiş
    200
    Orjinal conta takmak yerine sıvı conta sıkıp öyle kapatmışlar. Yeniden açıp, iyice temizleyip, taşlayıp sonra da orjinal conta takman gerek. Değip değmeyeceği senin kararın. Lekeler içinse maalesef ben de boyamaktan başka çare bulamadım. Eğer sen temizleyebilen bir ürün bulup paylaşırsan sevinirim. Ancak daha da artmaması için tahliye hortumlarını takıp bloğa daha fazla benzin akmamasını sağlayabilirsin.

Ahmet KIDIK
    Çevre Mühendisi
     Regal Raptor DD250E-9
     Trabzon
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı ob1kanobi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orjinal conta takmak yerine sıvı conta sıkıp öyle kapatmışlar. Yeniden açıp, iyice temizleyip, taşlayıp sonra da orjinal conta takman gerek. Değip değmeyeceği senin kararın. Lekeler içinse maalesef ben de boyamaktan başka çare bulamadım. Eğer sen temizleyebilen bir ürün bulup paylaşırsan sevinirim. Ancak daha da artmaması için tahliye hortumlarını takıp bloğa daha fazla benzin akmamasını sağlayabilirsin.
    Teşekkür ederim abi ben bunu o zaman kimin böyle yaptıgını bi bulayıp burda hangi usta yapmış böyle ona gidiyim sorim ne yaptınız siz böyle diye Eger bir temizleyici bulabilirsem buradan başlık açarım yeniden Tekrar teşekkürler
    ob1kanobi (14.Eylül.2016) Bunu beğendi.

Crime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yusuf Efdal ALPER
    Ziraat Mühendisi / Web tasarımcı
     Ghost 350 cc
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Gaz yagi çıkartabilir denemende fayda var.silikon sıkılan yerlerde conta var fakat şöyle bir durum soz konusu sen 100 lira verip contaları alıp yeni conta taktirsan 100 lira işçilik olsa gidip o çantayı takarkende silikon yada bir nevi ilaç sıkacaklar şayet blok darbe almışsa silikonun dozunu kaçırıyor ustalar.motorun düzgün çalışıyorsa uğraşma tadin kaçar bu yağ kaçırma olayı cin mali motorların çoğundaki sonradan çıkan en büyük problem bu tarz bir problemle karşılaşırsın.ne öneririm silikonu trasla biraz gözüne batan kismina küçük bir metal ek yapabilirsin.
    -------------
    Live to Ride , Ride To Live

leonraptor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Han_zade
    Memur
     Regal Raptor Daytona DD 250 6c
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    Conta kestirmek ya da orijinal contasıni bulmak yerine kolaya kaçıp sıvı conta kullanmışlar aslında ilk yapıldığında temizlenseydi ıslakken veya temiz bir işçilikle yapılsaydı böyle göze batmazdı;( yerinde olsam hiç oynamam veya üstünden daha estetik bir şekilde ısıya dayanıklı silikonla geç en azından eskisinden iyi görünür
    Benzin sarısını pasta cila kesin çıkıyor benim deponun altina sızmış benzin kahverengine dönmüş hatta pas zannettim meğer benzinmiş çıkıyor hatta krom parlatıcı da diğer çözüm garantili;)
    Her gün, ilk gün gibi yaşamak, sahip olduğun şeylerin kıymetini bilmek, sağlığına şükretmek... Yaşamak her şeye rağmen güzel

Ahmet KIDIK
    Çevre Mühendisi
     Regal Raptor DD250E-9
     Trabzon
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Yorumlarınız için çok teşekkür ederim

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)