Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123
Toplam 28 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 28 arasi kadar sonuc gösteriliyor

handojoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serkan günay
    müzisyen
     yamaha xvs 535 virago
     Edirne
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı Aksu Nickli Üyeden Alıntı
    Tabii ki şeridi ortalayıp gidecen veya biraz sağdan veya soldan, tam çizgide gidersen adamın biri de gelir yanında gider sonra da sana sırıtır, sende sıkışıp da ortalamaya kalkarsan sana hastır yapar. Bu İstanbuldaki dolmuşcuların yüzde 99.9 u o dediğinizden. Gerçi 1978 de bende Ankara da dolmuşculuk yaptım ama, benimki Ankara
    çok doğru söylüyorsun AKSU abi...

bu motorcular yılan gibi ordan oraya kıvrılıyor ve araç kullananlarda uyuz oluyor tabii.

ilk önce şeridi iyi kullanmak gerekir. kendimizi bir araba gibi düşünmeliyiz.

bir gün iett ile taksime giderken bir kaç motorcunun yaptığı hareketlere bende uyuz olmuştum bir motor kullanıcısı

olarak. bunu ben yaparsam hiç motorla alakası olmayan biri ne yapmaz...
    ___ŞEHİR KOVBOY'U YOLDA____ YASAL HAYDUT

atakanbatu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

muammer inci
    Serbest Meslek
     yok
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    GEÇMİŞ OLSUN. ALLAH BÜYÜK KAZALARDAN KORUSUN.

GERİZEKALARDAN UZAK TUTSUN
    Zaferler Birlik İle Kazanılır

carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selçuk Tanrıverdi
    At Hırsızı
     BMW GS 1200 ADV
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Barış, geçmiş olsun. Büyük sıkıntıyı küçük sıyrıklarla atlatman olayın avunulacak yanı. Buna da şükür diyelim...

Alıntı yeaks Nickli Üyeden Alıntı
    kardeş allah beterinden korusun geçmiş olsun benimde başıma bi olay geldi geçen gün ben motoru emniyet şeridi çizgisinin hemen yanından kullanırım fazla sol şeride geçmiyorum sağdan hızlı kaptırıp gidiyorum bi tane bmw sağ şeride emniyet şeridine bir atladı bide tam hatırlamıyorum hızımı ama 120 130 arası olması lazım geldi geçti önüme yaktı dörtlüleri (bu dörtlüleri yakmada haklılık belirtisi veriyo bu ayılara, çarpsam dörtüleri yaktım görmüyomusun diycek ) sanki inadına yapıyomuş gibi aniden fren yapmaya başladı, ben gündüzleri herzaman uzunları da yakarak giderim ayı uzunları da görmedi frene bastığı andan beri havalı kornamı da duymadı onuda bıraktım o durana kadar bende frene yüklendim yaklaşık 2-3 saniye acı bi fren sesi baktım olmuyo ön frene daha çok yüklendim aramızda 1 metreden az kala kurtardım... diyceksiniz niye şeritten çıkmadın sol tarafımda 2 tane kamyon vardı :?
    Yeaks, ben senin olayına takıldım ve senin için çok endişelendim. Yanlış anlamadıysam motoru emniyet şeridinden, ya da çizgisinden (sağ şeridin sağından; sağ şerit dolu olsa bile) kullandığını söylemişsin. yanlış anladıysam lütfen düzelt.

Emniyet şeridi, araçların sinyal vermeden o şeride geçmesi ve isterse durması için ayrılmış acil durum şerididir aslında. Acil olmayan durumda tabii ki sinyal vererek geçmeliler ancak acil olmayan durumda da emniyet şeridine girilmesi yasak zaten (teorik olarak).

Aslında biz emniyet şeridinde giderek kural ihlali yapıyoruz ama büyük şehirlerde bu maalesef bir zorunluluk...

Ama Yeaks kardeşim, sen o şeritte 120-130 süratle gittiğini söylüyorsun. Bunu kendine ve biz sevenlerine nasıl yaparsın! Bu intihardan başka birşey değil ki. Yukarıda da belirttiğim gibi emniyet şeridine giren araçların sağını solunu kollaması yasal kural değil; zorunluluktan giriyorlar ve o şeritte durdukları an sen 120 km/h bağıl hızla adama doğru yöneliyorsun. Sonuç ya sağdaki bariyerlere çarpacaksın (ki yakın zamanda bir doktor arkadaşımız bu nedenle vefat etti), ya refleksle sola kırıp araçların altına gireceksin ya da acı frenle meleklerin de yardımıyla durmaya çalışacaksın. Ah be güzel kardeşim, illa emniyet şeridinden gideceksen hızını niye düşük tutmuyorsun. Elinin biri debriyajda, biri ön frende, ayağın da arka fren pedalında olmalı ve sürekli korna ve selektörle gitmelisin...

Lütfen daha dikkatli ol güzel kardeşim...
    yol yapalım yol

serhat kodaloglu
    Maden Mühendisliği
     e9b
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı yeaks Nickli Üyeden Alıntı
    kardeş allah beterinden korusun geçmiş olsun benimde başıma bi olay geldi geçen gün ben motoru emniyet şeridi çizgisinin hemen yanından kullanırım fazla sol şeride geçmiyorum sağdan hızlı kaptırıp gidiyorum bi tane bmw sağ şeride emniyet şeridine bir atladı bide tam hatırlamıyorum hızımı ama 120 130 arası olması lazım geldi geçti önüme yaktı dörtlüleri (bu dörtlüleri yakmada haklılık belirtisi veriyo bu ayılara, çarpsam dörtüleri yaktım görmüyomusun diycek ) sanki inadına yapıyomuş gibi aniden fren yapmaya başladı, ben gündüzleri herzaman uzunları da yakarak giderim ayı uzunları da görmedi frene bastığı andan beri havalı kornamı da duymadı onuda bıraktım o durana kadar bende frene yüklendim yaklaşık 2-3 saniye acı bi fren sesi baktım olmuyo ön frene daha çok yüklendim aramızda 1 metreden az kala kurtardım... diyceksiniz niye şeritten çıkmadın sol tarafımda 2 tane kamyon vardı :?
    Arkadaslar gözünüzü seveyim şu emniye şeridini bırakalım en sağ şerittede 120-130 aman ha .carvalho nun da dediği gibi daha yeni bir gencecik bir doktor arkadasımızı kaybettik.
    MESAFENİ KORU

promote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan ozpay
    xxx
     regal raptor
     Türkiye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    normal zekalı minübüscü varmı ki , üstüne en ii paralarıda bunlar kazanıyor

ARZUM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

arzu taşçı
    Öğrenci
     yokk
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    geçmiş olsun allahtan daha büyük bişey olmamış....

barismert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barış mert bulca
    Serbest Meslek
     rr dd250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    takip mesaafesi konusunda sonuna kadar haklısınız ama istanbulda yaşayanlar bilir bi motorsiklet önündeki aracla takip mesafesi bırakırsa yada bırakın motoru otomobilde olsa önündekiyle mesafe bırakırsa araya dallamanın biri direk girer yine tampon tampona devam :evil:

saga kırma olayına gelince mecbursunuz sol komple full eger istanbuldaysanız ve motorsiklet kullanıyosanız istediginiz kadar dikkat edin hayatınız diğer şehirlerdeki motorsiklet kullanıcılarından cokdaha tehlikededir

aslında sacma gelebilir ama tv de bişe izlemiştim avrupa ülkelerinde bisikletler için yol yapmışlar şerdin yarısı büyüklügünde en sagda sadece bisikletler kullanıyo bizim memlekettede trafikte motorsikletler hızla cogalmakta özellikle istanbulda bizede bi yol yapsalar on numara olur yada daha pratik bi cözüm emniyet şeridi motorsikletlere serbest olsa ister emniyet seridinden ister arabaların arasından gidebilsek keşke karayolları genel müdürü motorsiklet tutkunu olsa bize bi kıyak yapsa ozaman tamamen özgür olurduk
    RESMİNİZİ ÇİZELİM İSTER MİSİNİZ?

http://www.yagliboyasanati.tr.gg

siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hasan
    SAP ABAP Danışmanı - Freelancer
     RR 250E
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Geçmiş olsun, herkesin başına mutlaka buna yakın olaylar gelmiştir. Allah korusun herkesi.
    Valla istanbulda normal araçlar için bile bir şey yapılmazken bizim gibi adam yerine konmayan motorculara kimse güzellik falan yapmaz. öndeki aracın ani freninden Sağ taraftan kaçmaya çalışırken araçtan inen insanları kucağına alıp gezen cok oluyo o acidan cok dikkat etmek zorundayız. Ama zaten kaza bu dikkat etsende bi yolunu buluyo maalesef. Seridi bende genelde ortalarım ve takip mesafeside bırakırım bu durumda arkama mutlaka bir geri zekalı gelir tamponunu motora yaslar . Hatta ısıkta beklerken 2 kere çarptılar bana yauw. Soldan kaçmak yolun durumuna göre coğu zaman daha mantıklı oluyor. Emniyet şeridinde en fazla 40-50 ile gidiyorum , çunki sürekli önüme atlıyo uyanık 4 tekerliler.

Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)