Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 4 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu
Toplam 41 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    durqrimast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yiğit Teker
    Content Manager
     Spyder 350
     İstanbul - Kadıköy
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    24
    Alıntı centaur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben motor bloğu dahil komple mat siyah yapmak istiyorum benim spyder ı.. Cidden niyetim var, tutar mı tutmaz mı bilmiyorum Krom üzerinde boya ne kadar sağlıklı kalır bir tek buna emin olamıyorum..
    Motor bloğunun üzerine yer lan krom kısımlar boya tutmuyor. O kısımları da boyamak istiyorsanız zımpara vurup boyaya tutanacak yüzey yapmalısınız. O zaman tutacaktır. İnce katlar halinde ısıya dayanıklı boya vurursanız boya kendine yer yapacak daha kaliteli olacaktır.

Kapaklar zaten plastik üzeri krom boya olduğu ben direkt boyayı vurdum. Bence güzel durdu.
    CELİL (19.January.2017), centaur (20.January.2017) Bunu beğendi.

Yiğit Teker
    Content Manager
     Spyder 350
     İstanbul - Kadıköy
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    24
    Dipnot: Çamurluk çok güzel görünüyor fakat neredeyse bütün çamuru sırtıma atıyor.
    CELİL (19.January.2017), Murat Kemah (20.January.2017) Bunu beğendi.

Ümit Ergen
    Mermer ustası
     Yamaha Vırago 1100
     İzmir - Çiğli
    Beğenmiş
    626
    Beğenilmiş
    297
    Kolay gelsinnnnn emeğine sağlık çok şık bir makina çıkacak ortaya şimdiden görebiliyorum...

Murat Kemah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Murat Kemah
    Grafik Tasarım
     RR Daytona
     İstanbul - Fatih (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    325
    Beğenilmiş
    244
    Alıntı durqrimast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dipnot: Çamurluk çok güzel görünüyor fakat neredeyse bütün çamuru sırtıma atıyor.
    Orjinal hali de pek bir işe yarıyor denemez. Benim sırt çantası, sele falan çok olmasa da kirleniyor.

Bir de yiğit çamurluk boya mı kaplama mı ? Hangisini yaptıysan fiyat paylaşır mısın? Ben folyo kaplatmak istemiştim zamanında ama folyonun yapışmayacağını söylemişti usta. İlle de boya diye tutturdu, 3 parçaya ( çamurluklar ve depo ) 1750 lira fiyat çıkarmıştı fırın boya için.
    Yolun başında müptelaydım, yolun sonunda müptezel.

Yiğit Teker
    Content Manager
     Spyder 350
     İstanbul - Kadıköy
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    24
    Alıntı Muratkmh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orjinal hali de pek bir işe yarıyor denemez. Benim sırt çantası, sele falan çok olmasa da kirleniyor.

Bir de yiğit çamurluk boya mı kaplama mı ? Hangisini yaptıysan fiyat paylaşır mısın? Ben folyo kaplatmak istemiştim zamanında ama folyonun yapışmayacağını söylemişti usta. İlle de boya diye tutturdu, 3 parçaya ( çamurluklar ve depo ) 1750 lira fiyat çıkarmıştı fırın boya için.

çamurluğu ben kendim boyadım. 25 lira mat ısıyta daynıklı boya fiyatı. 15 lira da mat vernik. Eğer güzel iş çıkartmak istersen 80 - 120 ve 240 zımpara alırsın. Çamurluğu bir güzel sırasıyla zımparalayıp temiz hale getirir sonra ıslak bir bez ile temizlersin. Sonrasında 3 kat ve her seferinde sanki astar atıyormuş gibi boyayı hafif atarsan tek güzel bir katman yaratırsın. 4 saat tam kuruma bekledikten sonra eğer üzerinde pürüz görmüyorsan mat vernik ile tek bir bölgede çok durmayacak şekilde 30 cm mesafeden sıkarsan bu işkemi tam 45 liraya halletmiş olursun.

not: Arka çamurluğa folyo tutuyor Sadece depoyu folyolamak çok zor çünkü eğüm çok fazla. Fön makinası ile ısıtarak yapman gerekiyor.
    CELİL (20.January.2017), Murat Kemah (21.January.2017) Bunu beğendi.

Süleyman Bal
    Emekli
     Yamaha dragstar 650 sport
     İstanbul
    Beğenmiş
    7,062
    Beğenilmiş
    1,043
    Yiğit,
    Eline emeğine ve cebine kolay gelsin. Yakın takipteyim, güzel bir şey çıkacak. Yakıt deposu için ne düşünüyorsun? Kazasız sorunsuz, güzel rotalarda gönlünce sürşler dilerim.

Yiğit Teker
    Content Manager
     Spyder 350
     İstanbul - Kadıköy
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    24
    Alıntı spue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yiğit,
    Eline emeğine ve cebine kolay gelsin. Yakın takipteyim, güzel bir şey çıkacak. Yakıt deposu için ne düşünüyorsun? Kazasız sorunsuz, güzel rotalarda gönlünce sürşler dilerim.
    Hocam yakıt deposu üstündeki krom parça çıkartılacak. Gösterge gidonun ortasındaki gidon uzatmaların arasına gizlenecek. Kontakt ise deponun ön alt tarafındaki şase arasındaki üçgen ince demir üzerine gelecek. Depodaki krom parçayı tutmak için olan demir çıkıntı kesilip zımparalanacak ve ortasındaki kablolar için olan boşluk macun ile kapatılacak. Sonrasında bütün depoyu zımpara ile düzeltip mat siyaha boyayacağım. kan kırmızı ile ön çamurluktan arka çamurluğa kadar şerit atılacak.

Yusuf Iman
    helikopter teknikeri
     Regal Raptor DD250e-9b
     izmir bornova
    Beğenmiş
    55
    Beğenilmiş
    120
    Emeğinin hakkını tas tamam alacağına eminim kolay gelsin

İsmail Kurt
    tiyatro
     regal raptor dd 250 e
     İstanbul-Ümraniye ( Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    67
    Beğenilmiş
    121
    Fotolari ben niye göremiyorum

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yiğit Teker
    Content Manager
     Spyder 350
     İstanbul - Kadıköy
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    24
    Şasede paslanan yerler zımparlandı ve çift kat boyandı.
    Benzin deposu grenajı söküldü.
    - Depoda granjı tutan yerdeki uçlar sipiral ile kesildi. Sağlam kaynak var kanırtarak çıkartmayua çalışmayın. Sonrasında macun atmanız gerekecek.
    Km Sayacı Gidona Gömüldü
    - Gidonun ortasına gömüldü. Ben görebiliyorum fakat boyu 1.90 dan uzun olanlar biraz daha yukarı tarafa koymalı. Epoksi macun ile yapıştırdım. Tam kuruduğunda zımpara ve siyaha boyayacam. Kendi km saatimi kullandım. Arkada açıkta olan devre ve kabloları kendim kapattım.
    Elektrik Tesisatı Düzenlendi. Bütün parçalar akü ve çevresine konuşlandırıldı ve sele altında boşluk açıldı.
    - Eskiyen bir kaç kablo değişti, aşınmışlardı. Bazı kablolar uzatıldı. Eski bantlar söküldü ve kontrol edildi. Tesisatta soyulma olan yerler tamir edildi. Akü yerine göre küçük olduğu için kalan parçalar akünün yanına kondu. İyice yalıtıldı.
    Parçalar çıkınca selenin altında bu parçaları tutan demiri sökebildim bu sayede açık hava filtresine yer kaldı.
    Devasa bir açık hava filtresi geldi. Gerek var mıydı bu kadar tartışılır?
    - Çok büyük bence. Açık hava filtresi güzel de egzoz yaptıracağım. Açık egzoz olmadıkça bu hava filtresi tam anlamıyla gereksiz kaldı. Belki egzöz açılınca iyi çalışır fakat o zaman da çok yakar :D
    Palet ayaklıklar geldi.
    ( 80Tl ye aldım. Deliklerini kendim deldim.)
    Ön çamurluk uzatıldı hem öne hem arkaya. Arka çamurluk gibi sivriltildi.
    - 2. bir spyder ön çamurluğu aldım. ortadan kesip bir kısmını arkaya bir kısmını öne ekledim. Arka ve ön tarafı sivri biçimde kestim)
    Frenler siyaha boyandı.
    Depo-Arka çamurluk ve ön çamurluk elden geldiğince boyandı. ( Su kaplama yapılacak bir sonraki ay) O zamana kadar paslanmasın diye boyadım.
    Pek belli olmasa da arka çamurluk çıtalarını tutan vidalar değişti. Egzozlarımızı tutan tarzda ucu kapalı somunlar kondu.

Bir tek tekli sele eksiğim kaldı o da 180 tl olmuş bir gün param olsa alacağım :D

Şu an egzoz yapılacak 350 TL - Su kaplama 750 TL - Bir de tekli selem kaldı ve böylece motor bitmiş olacak.

Dipnot: Bizim motorlara turbo eklenir mi acaba :D
    acryvz (13.February.2017), Bypale (13.February.2017), CELİL (13.February.2017) Bunu beğendi.

Sayfa 4 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler