Rolanti ayarını yaptım abi Rolanti konusunda hiç bir sıkıntım yok birkaç kere yaptı bahsettiğim olayı kırmızı ışıkta durduğumda sürekli gaz vermem gerekiyor stop etmemek için
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Regal Raptor dd 150 e-2
Uşak
A Rh (+)Rolanti ayarını yaptım abi Rolanti konusunda hiç bir sıkıntım yok birkaç kere yaptı bahsettiğim olayı kırmızı ışıkta durduğumda sürekli gaz vermem gerekiyor stop etmemek için
Yamaha XV950A
İstanbul - Bahçelievler (Avrupa Yakası)
B Rh (-)sürekli gaz vermen gerekiyorsa rölanti ayarı ile ilgili olma ihtimali daha yüksek geliyor şuan açıkçası, marş konusunda da aküyü çok çabuk yiyorsa durduğu yerde bir yerde bir kısadevre olabilir
Regal Raptor dd 150 e-2
Uşak
A Rh (+)Rolanti olayında hiç bir sıkıntım yok abi ama motor beşinci viteste giderken birden gaz yememeye başlıyor debriyaja bastığımda da motor stop ediyor
Kuba Superlight 200
İstanbul - Kadıköy (Anadolu Yakası)
A Rh (+)Hos geldin![]()
Yamaha XV950A
İstanbul - Bahçelievler (Avrupa Yakası)
B Rh (-)
Spyder 250
İstanbul-Ispartakule (Avrupa Yakası)
A Rh (+)Atakan kardeşim hoşgeldin, umarim kisa sürede sorunun kaynağını tesbit eder keyifli sürüşler yaparsin.![]()

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)Merhaba Atakan
Uşak'tan aramıza hoş geldin yeni makinan hayırlı olsun![]()
Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
A Rh (+)Atakan aramıza hoşgeldin. Karbüratör bağlantılarından bir yerden hava alıyomu bi kontrol et. Hava filtresinden gelen boruya özellikle bak. Devirden düştüğü anda makinan. Rölanti seviyesine geçmeye başlarken fazla hava alıyosa stop eder. Sert gaz açtığında atlama tekleme yapıyomu. Bulunduğun konum itibariyle karbüratörünü iyi bir ustaya göster bence. Ateşlemeyede bi baksın.
Yamaha dragstar 650 sport
İstanbul
AB Rh (+)Atakan,
aramıza hoş geldin. Diğer konuda yazdığın ve burada yazadığın sorunlarda;
1. Motorunda elektrik varken kontak basmıyor ise,
. mevcut veya iptal edilmiş olan ayak ve debriyaj sensörlerini kontrol et.
. kontak düğmesini kontrol et.
2. Marşın basıyor makine çalışmıyor ise;
. Bujilerine bak, temizle ve kablosunu takarak ateşleme yapıp yapmadığı kontrol et.
. Ateşleme var ise arızanın kaynagı karburatördür. Ayarı bozuk ve ayarsız olabilir.
3. Makinenin rölanti ayarını yaptım diyorsun ama motor ısındıktan sonra durduğunda boşa alırsan, boştayken stop etmez. Jikle de dakhil olmak üzere ayarlarını gözden geçir. çok fazla gaz verdiğinde makine soguk ise stop edebilir ama diğer gaz yememe sorununa "boğulma" diyoruz. O da ayarların tam olmamasındandır.
Ama sorun olarak görme bunların hepsinin cevabını formu takip ederek ve eline alet edevat alarak bir yerden başlamak suretiyle yaparsın.
Kazasız sorunsuz gönlünce sürüşler dilerim. Kısa yada uzun mesafe diye birşey yok, her zaman korumaların üzerinde olsun, rüzgarında bol olsun.
acryvz (17.Mart.2017), Can Akkuzuluoglu (17.Mart.2017), nedemek (17.Mart.2017), umut. (17.Mart.2017) Bunu beğendi.
SUZUKI M800 intruder
İstanbul - Avcılar (İŞ) (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)Aramıza hoşgeldin Atakan ......
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)