Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Turgay Yetisgin
    Mühendis
     Honda Magna VF 750C
     İstanbul Kartal
    Beğenmiş
    3
    Beğenilmiş
    2

Elektrik Konjektör Problemi

Merhaba Arkadaşlar

22 yıldır kullandığım 1995 Honda Magna'da bir türlü çözemediğim bir problem var ;
    Motorsiklet şehir trafiğinde ısındığında Konjektör ve Akü de ısınıyor ısınma ile gelen akım sıfıra yakın seviye ye kadar düşüyor
    (Önce korna çalışmıyor sonra far zayıflıyor vs...)
    (Uzun yolda bu tür bir problem oluşmuyor bu yaz bir Çanakale bir Gökçe ada yaptım istanbul'dan)
    motor soğuduğunda akü kendisini bir nebze toplasa'da iki üç kez bu olay tekrar ettiğinde Akü rahmete kavuşuyor...
    Yaşından dolayı bazı kablolarda sertleşme var kısa devre yapıyor olabilir mi ?

Sarj akım ölçümü normal
    Konjektör iki kez değiştirildi
    Soğutma Fanı normal çalışıyor
    Hararet lambası yanacak denli ısınmıyor

Bu konuyu çözebilecek bir elektrik ustasına yönlendirme konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var
    CELİL (25.Ağustos.2017), FouL (24.Ağustos.2017) Bunu beğendi.

Caner Gül
    Mekanik Proje Tasarım
     Yamaha XVS950 A Midnight Star
     Ä°stanbul - Kartal (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    1,074
    Beğenilmiş
    898
    Merhaba, öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Yardımınızla ile ilgili fikri olan yardımcı olacaktır fakat ilk kez üye olup mesaj atanlar için önce kendini tanıtmasını isteriz ki bizde kiminle muhattap olduğumuzu bilelim, forumumuzun kuralıdır bu
    Carpediem (24.Ağustos.2017) Bunu beğendi.

Turgay Yetisgin
    Mühendis
     Honda Magna VF 750C
     İstanbul Kartal
    Beğenmiş
    3
    Beğenilmiş
    2
    Merhabalar Tekrar
    Kendimi tanıtma faslını atladığım için affedersiniz.
    Öncelikle gruba üyeliğimin kabulü için teşekkür ederim
    Bu ülkenin ilerlemesini sağlayacak ana etkenin STK lar olduğuna inanan bir insanım
    İsmim Turgay Yetişgin 51
    Kimya Mühendisiyim İstanbul Kartal'da ikamet ediyorum
    0 km den bu yana Red Magie ismini verdiğimiz 1995 VF 750 C Magnayı kullanıyorum
    Motorsiklet ve Kamp kızımla 15 en sevdiğimiz faliyetlerden dir
    Tüm iki teker dostlarıma sevgi ve saygılar

Süleyman Bal
    Emekli
     Yamaha dragstar 650 sport
     İstanbul
    Beğenmiş
    7,062
    Beğenilmiş
    1,043
    Turgay,
    aramıza hoş geldin. Bence de sorun geçirgenliğini kaybeden kablolar diye düşünüyorum. İlk arıza kornadan kaynaklanıyorsa; elinden geldiğine eminim; kornalara giden kabloları yeniden ve geçici olarak çek. eski kablo ucuna yine geçici bir ampul soketi tak, ısındıktan sonra korna normal çalışıyorsa ve ampul söner ise kablo olayı kesinleşir. Ben olayı motor ile değil, kamyonet ile yaşamıştım. konsülün yarısını ve kabloları değiştirdik. Ancak elektrik önemli bir konu daha profesyonel bir arkadaş yazacaktır.
    Yada oto elektrikçiye...
    Ben de Kartal'dayım tanışmak ve birlikte sürmek dileği ile, kolay gelsin.
    Carpediem (24.Ağustos.2017) Bunu beğendi.

Caner Gül
    Mekanik Proje Tasarım
     Yamaha XVS950 A Midnight Star
     Ä°stanbul - Kartal (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    1,074
    Beğenilmiş
    898
    http://www.raptorriders.com.tr/forum...27-Tan%FD%FEma
    Bu linkten kendinizi yeni konu açarak tanıtabilirsiniz. Diğer arkadaşlarda size hoşgeldin demek isteyecektir.Kartalda oturuyorsanız bizimle daha kolay yüz yüze tanışıp fikir alışverişi yapabilirsiniz. Bunun dışında her perşembe haftalık buluşmalarımız oluyor ve geziler düzenleniyor. Bizimle tanıştıktan sonra gezilerimize ve organizasyonlarımıza dahil olabilirsiniz

Tacettin Köse
    MCSE+SE | Webmaster | Photographer | Saü Elektronik
     Kawasaki VN800 Vulcan
     İstanbul - Bahçelievler (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    249
    Beğenilmiş
    259
    Alıntı Carpediem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadaşlar

22 yıldır kullandığım 1995 Honda Magna'da bir türlü çözemediğim bir problem var ;
    Motorsiklet şehir trafiğinde ısındığında Konjektör ve Akü de ısınıyor ısınma ile gelen akım sıfıra yakın seviye ye kadar düşüyor
    (Önce korna çalışmıyor sonra far zayıflıyor vs...)
    (Uzun yolda bu tür bir problem oluşmuyor bu yaz bir Çanakale bir Gökçe ada yaptım istanbul'dan)
    motor soğuduğunda akü kendisini bir nebze toplasa'da iki üç kez bu olay tekrar ettiğinde Akü rahmete kavuşuyor...
    Yaşından dolayı bazı kablolarda sertleşme var kısa devre yapıyor olabilir mi ?

Sarj akım ölçümü normal
    Konjektör iki kez değiştirildi
    Soğutma Fanı normal çalışıyor
    Hararet lambası yanacak denli ısınmıyor

Bu konuyu çözebilecek bir elektrik ustasına yönlendirme konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var
    Tanışma başlığına hoşgeldiniz dedim, buraya tekrar yazmıyorum

Öncelikle üzerinden geçmek isterim;
    Statör AC akım üretir 20-80 volt arası bir değeri vardır. Arızalanmış stator da yüksek akım verme durumu olabilir, buda konjektörü çok ısıtır veya yakar.
    Konjektör gelen AC elektriği DC'ye dönüştürür ve Rölentide 13-13.50 volt aralığında sabitler. 6000 Devirde bu değer 14.5 volta kadar çıkar. Stator da sorun varsa konjektör bu işlemleri rahat yapamayacak, ısınacak, yanacaktır.

Eğer konjektör yeterli şarj akımını veremiyorsa hem aküyü şarj edip hem de sistemi beslemesi, bujileri ateşlemesi, lambaları yakması gerekecek, bu sırada elektrik yükü aküde olacak, dolayısıyla hem konjektör hemde akü ısınacak. Konjektör çıkışı rölentide 13-13,5 volt olmalı. orta ve yüksek devirlerde 14,5V gibi olmalı.

Normal şartlarda akü şarj olur, dolduğunda konjektör sistemi besler. akü yedekte durur, gelen elektirik akımı düştüğünde aküden takviye alır. Akü şarj olamıyorsa, sistem yeterli voltaj ve akımı alamıyorsa sağlıklı olmaz.

Birde sistemi ters akımdan koruyan Röle şeklinde diyot vardır, ana elektriğe soketle bağlanır, Tek bir yönde akım geçirir ama ters yönde geçirmez. Buda yandıysa hem akü şarj olmaz hemde sistemdeki elektrik bir dolar bir boşalır gibi yerinde sayar, konjektör ve akü dolup boşalmaktan arızalanır.

Kabloların kısadevre olma konusu biraz çetrefilli, anlamanın yolu var, sistemdeki sigortanız kaç amper ? eğer 25A bir sigorta varsa sökün 5A veya yetmezse 10A takın. lambaları vs. açmadan sadece motoru çalıştırın, sigorta patlıyorsa biyerde yüksek amper çeken bir kısadevre veya sistem elemanı vardır. Mesela fan motorları bozulduğunda yüksek amper çekerler.
    acryvz (26.Ağustos.2017), Carpediem (06.Eylül.2017) Bunu beğendi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler